Til hovedinnhold

Total War: Shogun 2 - Solid strategi

Om du fulgte aldri så godt med i historietimene på skolen er sjansen fortsatt stor for at du har få eller ingen kunnskaper om 1500-tallets Japan. Denne tiden i Japans historie kalles Sengoku-perioden. Selv om keiseren har relativ kontroll, utkjemper en rekke daimyo, eller krigsherrer, en blodig kamp for å etablere et nytt shogunate med seg selv som shogun. Midt i disse kampene slippes handlingen løs i Total War: Shogun 2 og du må velge en av mange daimyo som du ønsker å lede til seier og til slutt forene Japan under ditt flagg.

Spillet har sjel

Det første som slo meg med Shogun 2 var at spillet var utrolig gjennomført. Musikken, den kunstneriske stilen, selv den noe corny gebrokne engelsken som stemmeskuespillerne bruker, gjør alt for at du skal kunne leve deg inn i fordums tids Japan. Mellom den lekre grafiske fremstillingen av både kart og slag, og den klassiske Total War-oppskriften som stadig bringer frem minner fra gamle Shogun, er det ingen tvil om at dette spillet har sjel.

Sjøslagene er fortsatt problematiske, og enkelte justeringer i strategien til de maskinstyrte klanene må også til, men jevnt over var ferden fra ubetydelig daimyo til allmektig shogun en fryd å oppleve.

Lite variasjon

Rent strategisk blir imidlertid Shogun 2 for lite varierende til at jeg ønsker å spille gjennom det mange ganger med ulike klaner. Med både Medieval 2: Total War og Rome: Total War var mye av moroa å prøve ut de ulike fraksjonene og man fikk en helt ny opplevelse alt etter hvem man spilte som. Her er Shogun 2, som sin forgjenger, noe begrenset.

Et solid spill

Det finnes fortsatt mange timers underholdning i dette spillet, både i enspillerkampanjen, og gjennom flerspiller og historiske slag. Det er rett og slett et svært solid spill og det er etter min mening definitivt et steg opp fra Empire og Napoleon. Likevel når det ikke helt opp til de beste spillene i serien, og mye av denne begrensningen ligger nok i perioden som er valgt, og ønske om å være relativt tro mot det originale Shogun. Forvent deg heller ingen store omveltninger av Total War-oppskriften. Utviklerne har åpenbart valgt det sikre foran det eksperimentelle.

For serien som helhet er jeg fylt med optimisme da dette viser at Creative Assembly fortsatt holder strategitronen. Men selv om jeg koste meg med Shogun 2 vil det nok ikke ta for lang tid før jeg igjen børster støv av noen eldre Total War-spill og koser meg med dem i stedet.

Total War: Shogun 2 er i salg på PC fra i dag.

Dom PC: 8/10 NOKSÅ GODT

Les hele anmeldelsen av Total War: Shogun 2 på Gamer.no

Les også
Anmeldelse: Might & Magic: Heroes VI: Heltene er tilbake
Les også
A Game of Thrones: Genesis (PC): Et annerledes strategispill
Les også
Anmeldelse: Hector: Episode 1 (PC)
Les også
Might & Magic: Clash of Heroes HD (PS3 / X360)
Les også
De 5 beste strategispillene
Les også
Disse spillene kommer i april
Les også
Crysis 2 - Fremdeles skarpladd
Les også
Fight Night Champion - Håpløst forsøk på drama
Les også
De Blob 2 - Et fargerikt plattformspill
Les også
Fate of the World - Redd verden i dag
Les også
Gemini Rue - Høykvalitet på lavbudsjett
Les også
Bygg en flott spill-PC
Les også
Anmeldelse: Beyond Good & Evil HD
Les også
Dragon Age II - Best på PC
Les også
Tactics Ogre: Let Us Cling Together - Ei klassisk perle
Les også
PC-spilling opp 20 prosent i 2010
Les også
Gled deg til disse spillene i mars!
Les også
Ta Japan med storm
annonse