Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLG 55EG960V 4K OLED

Nå kan du pensjonere din gamle plasma-TV

Vi tester OLED med rå oppløsning.

LG 55EG960V 4K OLED

Kuro-modellene fra Pioneer var markedsledende frem til selskapet trakk seg vekk fra TV-markedet mot slutten av 2000-tallet. Disse skjermene la lista for bildekvalitet, og var det beste du kunne kjøpe. Selv i dag er dette TV-er man ikke skal kimse av.

I dag er det LGs OLED-TV-er som er ledende når det kommer til sortnivå, og nå har vi fått låne en ny modell fra Elkjøp på Skøyen, nemlig selskapets nye 4K-modell; 55EG960V. Dette er en TV mange har ventet på med spenning. Er dette den nye kongen på haugen med en sviende prislapp på 45 000 kroner?

Ikke den slankeste OLED-en

Rammen på TV-en er tynn og anonym. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av styrkene til OLED-teknologien er at panelet ikke krever eget baklys, og det resulterer i mindre plassbehov. På tidligere OLED-modeller har TV-ene vært ned mot en halv centimeter tykke.

55EG960V er heller ingen massiv TV rent utseendemessig, men bygger likevel mer enn andre OLED-modeller vi har testet fra LG. En av fordelene er at du slipper å ha hjertet i halsen når du skal pakke ut skjermen, og uansett er ikke den ekstra tykkelsen noe problem med mindre du ønsker TV-en klistret til veggen.

Utseende som møter oss er stilrent og enkelt, og den tynne rammen som omslutter panelet er sort og er konstruert for å ta minst mulig oppmerksomhet fra bildekvaliteten som serveres.

Det mest skrikende med denne TV-en er foten som følger med, og den har vi sansen for. Det kan nemlig se ut som en nokså ordinær sølvplate ved første øyekast, men ser vi nærmere på den er det overgangen mellom selve foten og TV-en som er tøff.

Foten er tøff å se på. Husk å ikke ha sjenerende ledninger bak den. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er nemlig en blank plastvegg, som gjør at TV-en ser ut til å henge i løse luften over selve foten. Dog fordrer dette at du holder det ryddig bak foten, en svart ledning avslører nemlig «synsbedraget» raskt.

Rask og smidig i bruk

På lik linje med resten av LG-modellene vi har testet hittil i år, har også denne OLED-TV-en selskapets nyeste versjon av WebOS-plattformen. Med andre ord er også denne modellen enkel og kjapp i bruk.

WebOS 2.0 er enkelt og rent. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
WebOS 2.0 er enkelt og rent. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det er nemlig hastighet som ligger i hovedfokus for denne plattformen, og OLED-TV-en viser ingen tegn til svakhet når det kommer til nettopp dette. Alt av apper og andre funksjoner reagerer meget raskt når du setter de i gang, noe som hever brukeropplevelsen.

Samtidig er grensesnittet enkelt å skjønne seg på, og det er logisk oppbygd slik at du neppe trenger å bla spesielt mye i bruksanvisninger for å komme seg rundt i menyene.

Når du trykker på menyknappen kommer de appene og funksjonene du bruker aller mest opp nederst på skjermen som avlange fliser. Altså har du kjapp tilgang til det du bruker aller mest.

Fjernkontrollen er med å øke brukervennligheten. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den samme pekekontrollen føler også med i esken til 55EG960V, som i år har blitt både større og tyngre, endringer som har gjort det enklere og mer presist å bruke den. Sammen med Samsung er LG ledende på nettopp det å gjøre det enkelt å bruke TV-en interaktivt.

LG 55EG960V
9
Imponerende
Anbefalt

LG 55EG960V

sitat"Dette er en TV som koster flesk, men for pengene får du markedets desidert beste sortnivå "

Fordeler

 • Krysse av
  Kongen av sortnivå
 • Krysse av
  Meget bra farger
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Meget enkel i bruk
 • Krysse av
  Bra lydkvalitet
 • Krysse av
  Oppskalerer godt, spesielt Blu-ray-kvalitet
 • Krysse av
  Foten skiller seg ut fra mengden
 • Krysse av
  Rask i bruk

Ting å tenke på

 • Bytt
  Høy inputlag
 • Bytt
  Takler ikke raske bevegelser like godt som andre toppmodeller
 • Bytt
  Dyr