Til hovedinnhold

Fractal Design Define R3

Fractal Design Define R3

Testresultater

Stilig design, lave temperaturer, stillegående, mye for pengene
Tungvinn installasjon, laber kabelorganisering0

Fractal Design tok oss med storm med sitt første kabinett, nemlig Fractal Design Define R2. Vi likte det lave støynivået, kabelorganiseringen, designen og ikke minst den overkommelige prisen.

Som seg hør og bør kom det for en stund siden en oppgradert utgave av dette prisvinnende kabinettet, og Define R3 er navnet. Vi håpet på en videreføring av alt det gode, og i følge Fractal Design skal kabinettet være forbedret på flere punkter!

(artikkelen fortsettes)

Produsenten skryter selv av blant annet bedre luftflyt med oppdaterte vifter, bedre støydempingsegenskaper, økte muligheter for å skjule kabler og mye annet. Ellers er mye likt, og nedenfor har vi samlet de tekniske egenskapene.

Spesifikasjoner -
Materialer Plast og stål
Farger Fire alternativer: "perlesort", "titangrå", "sølvpil" og "arktisk hvit"
Utvidelsesplasser 2 x 5,25" 8 x 3,5"/2,5"
Vifter 2 x 120 mm inkludert 4 x 120/140 mm og 1 x 120 mm ikke inkludert
Ekspansjonsspor 7 stykk, festet med ordinære skruer
Støttede hovedkort ATX micro-ATX mini-ITX
Eksterne tilkoblinger 2 x USB 2.0 1 x eSATA Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Plass til én, nederst i kabinettet
Dimensjoner Høyde: 44,0 cm Bredde: 20,7 cm Dybde: 52,1 cm
Vekt 12,5 Kg
Pris Fra 700 kr

Selve designet er til forveksling likt forgjengeren, og spesifikasjonene er heller ikke så ulike.

Konklusjon

Det flommer over av ulike kabinetter i dataverdenen, og det er ikke alltid lett å vite hva som er kvalitet, og hva som bare ser bra ut. Fractal Design har derimot gjort det enkelt for oss, Define R3 har litt for enhver smak!

De termiske egenskapene til Fractal Design Define R3 er knallgode. Med veldig lave temperaturer på både skjermkort og prosessor, skal dette kabinettet også fungere godt for de som ønsker å presse maskinvaren sin litt. Resultatene med et par ekstra vifter ville nok vært enda bedre!

Av alt vi liker med Define R3 er det nok et stilrent design kombinert med lave temperaturer og stillegående drift som gjør at vi umiddelbart la vår elsk på dette kabinettet. Vi kan derfor lett leve med det negative, som litt tungvinn installasjon, ikke plass til de største skjermkortene og litt mangelfull kabelorganisering.

Fractal Design Define R3 er lett å like, og har nesten alt vi ser etter i et kabinett. Define R3 viderefører en solid arv fra Define R2, og forbedringene gjør seg tydelige særlig i lavere temperaturer. Define R3 kan vi trygt anbefale til de som måtte ønske seg et pent, stillegående og kjølig kabinett til en relativt billig penge!


Flere bilder og data finner du i testen på Hardware.no

Bildeeksempler

Les også
Fractal Design Array R2
Les også
Når harddisken bråker
annonse