Tek.no

Test Kingston V+ 200 120 GB

Gyllen ytelse for folk flest

Leverer streit ytelse til en streit pris, men det finnes alternativer.

31 Mar 2012 20:45

Introduksjon

Kingston beit seg tidlig på SSD-bølgen, de små, søte og superraske lagringsmediene som virkelig setter fart på maskinen din. De står blant annet bak den populære HyperX-serien, som i fjor høst vant en større samletest vi kjørte.

HyperX er serien for de ihugga entusiastene som vil ha kremen av kremen. Der er den vasse SandForce-kontrolleren parret med ekstra gode minnebrikker, noe som har gitt solid ytelse. Men slikt koster penger, noe som nok er hovedgrunnengrunnen til at Hyper X er og forblir en entusiastmodell.

Sikter mot mellommarkedet

FFor å nå akkurat den målgruppen som gjerne skal ha ytelsen til HyperX, men ikke vil betale den høye prisen, kommer V+ 200 – Kingstons nyeste SSD. Navnet er til forveksling veldig likt V 200, som vi har testet tidligere, men de er på ingen måte i nærheten av like.

V+ 200 er bygget rundt en kontroller fra SandForce, SF-2281. Det er den samme kontrolleren som sitter i en rekke av saftigste SSD-ene på markedet i dag, og legger et godt grunnlag for hvordan V+ 200 kan yte.

Kingston selv lover at SSD-en skal kunne klemme unna 535 MB/s ved lesing, og 480 MB/s ved skriving.

Kontrolleren benytter SATA 6 Gbit/s-grensesnittet, som tillater høye overføringsytelser. På den litt mer tekniske siden har kontrolleren 8 kanaler som skal snakke med minnebrikkene, der dataene dine blir lagret.

Velkjent minnebruk

I dette tilfellet finner vi 16 minnebrikker, hver med en kapasitet på 8 GB. Selve kretskortet de er plassert på er noe mindre enn selve kabinettet, men det er ikke lite nok til at dette i prinsippet egentlig er en 1,8"-enhet.

Minnebrikkene er produsert av Intel med 25 nm-teknikken, som en del av IMFT-sammarbeidet. Minnet er av den asynkrone typen, som yter meget godt og koster relativt lite. Det kan ikke levere like gode overføringshastigheter og kvalitet som synkront minne, som koster mer, men det gir som oftest mer enn nok krutt for penga.

Akkurat denne cocktailen har vi sett en rekke ganger før, hvor asynkront minne er paret med en SandForce-kontroller. Resultatet er som oftest en SSD som er mer enn god nok for mannen i gata, og den viktigste nyansen produsentene kan skille seg på er pris.

Kraftig oppgraderingspakke

V+ 200 er en del av Kingstons SSDnow-serie. Det betyr at du kan kjøpe den som en oppgraderingspakke, der alt du trenger for å gå fra en tradisjonell harddisk til SSD følger med.

Det inkluderer programvare for kloning, eksternt harddiskkabinett, konverteringsrammer, kabler og diverse monteringsmateriell.

Alt i alt har Kingston kokt sammen en moderne SSD som har rammene på plass for å nå ut til folk flest. Du får den i kapasitetene 60 GB, 90 GB, 120 GB, 240 GB og 480 GB. Bli med over til neste side, så skal vi se nærmere på hva 120 GB-modellen kan levere.

Les også