Til hovedinnhold
TestSilverstone ARM11SC

Denne dingsen gir deg stålkontroll over PC-skjermene dine

Med en egen arm får du mye mer frihet på skrivebordet.

Oppkobling

Med en monitorarm kan du få lang rekkevidde på skjermen.

SilverStone er mest kjent for sine kabinetter, men for å ha flere økonomiske ben å stå på har de utvidet geskjeften til også å omfatte monitorarmer. Ett eksemplar fra den nye produktgruppen har funnet vei til oss, nærmere bestemt modellen ARM11SC.

Utvalget er enn så lenge relativt smalt, da det så langt finnes to ulike grunnmodeller med henholdsvis én og to armer. Hver av disse får du igjen i enten sølv eller sort utførelse.

Som det følger av bildet, er det en enarmet monitorarm som vi skal se på i dag, og akkurat denne modellen har sølvfarget finish.

Byggesett

Dette er et uvant syn, alt liggende i deler.
Litt forskjellige deler blir raskt til...
... en komplett arm.
Støtte for VESA 75 og 100.

Når vi pakker opp produktesken er det to ting som slår oss, for det første kommer hele armen i enkeltdeler, og det er ingen bruksanvisning. Har du et snev av praktiske evner er dette likevel ingen heksekunst å skru sammen.

Vi begynte monteringen nederst, med selve foten til armen. Her var det to metalldeler som måtte skrus sammen med to unbrakoskruer. Deretter skrudde vi inn et sort mellomrør, som gikk opp fra foten og inn i armen.

På mellomrøret måtte vi sette en kabelholder i plast, og en låsering som skulle sørge for at armen holdt seg i riktig høyde. Med dette på plass var det bare å sette på resten av armen, samt sette inn settskruer i de hullene som trengte dette.

Med armen montert tok vi den bort til skrivebordet og festet den i selve skrivebordsplaten. Selve foten er stor og stødig, og i festets underside er det en solid mellomleggsplate i gummi. Det er derfor liten sjanse for at du skal lage noen stygge merker i bordet ved montering av armen.

Skjermfestet støtter festene VESA 75 og 100, og de skruene du trenger følger med armen. Skru inn de fire festeskruene, så er du klar til å koble til de nødvendige kablene.

Kablene kan føres via en egen kanal i selve armen, og gjennom en kabelholder i mellomrøret. På den måten slipper du så langt det er mulig kabelsalat på kryss og tvers av skrivebordet ditt.

Bli med over på neste side, så ser vi hvordan den er i bruk »

I bruk

En akrobat av de sjeldne

Skjult kabelføring.
Feste som holder armen fast.
Skjermen kan du få omtrent hvor som helst.

Med en monitorarm som ARM11SC, har du gode muligheter til å få skjermen din akkurat der du vil ha den. Skjermfoten som følger med mange andre skjermer gir som oftest svært få justeringsmuligheter. På de aller rimeligste skjermene har produsentene gjerne bare spandert en fast fot.

På litt mer gjennomførte skjermer kan man gjerne heve og senke skjermen noe, justere vinkelen på panelet, samt kanskje svinge skjermen rundt med en såkalt pivot-funksjon. Har du en virkelig flott fot kan den også heves og senkes ganske mye.

Silverstones ARM11SC gir deg vesentlig mer. Til og med om du skulle føle for å ha skjermen lavere enn skrivebordet, så er det fullt mulig, og du kan også heve den langt over de andre skjermene du måtte ha stående.

Du kan svinge skjermen rundt, eller vinkle den så den står vannrett. Om du ønsker det kan du også trekke skjermen nærmere der du sitter.

Alle endringer i skjermens posisjon fordrer at du faktisk tar tak i den, og der føler vi at testproduktet faller litt igjennom. Det øverste leddet er ganske stivt, og vi måtte som regel til med begge hender for at ikke skjermpanelet skulle bøye seg faretruende mye når vi ville bytte posisjon.

Høydeposisjonen var noe bedre, men også denne var rimelig stiv. Vi var også til dels plaget av at skjermen var for lett, slik at armen som skulle holde den nede, skled opp igjen. Dette problemet viste seg dog bare de gangene vi satte fra oss skjermen langt nede, med andre ord når belastningen på fjæren var tyngst. Med en tyngre skjerm vil dette problemet trolig forsvinne.

Det å svinge på skjermen gikk som på skinner, og var ikke like tungt som å justere noen av de andre leddene på armen. Pivot-funksjonen var også helt strålende.

Konklusjon

SilverStone gjør et veldig solid inntrykk med ARM11SC, og vi har virkelig sansen for alle mulighetene du får med en slik monitorarm. Her kan du dra, vri og utforske nye posisjoner til du får krampe.

ARM11SC fremstår som særdeles godt bygget, her er det ikke spart på materialene. Dette får betydning også for prisen, for ARM11 SC koster rundt 700 kroner. Det er mange penger for en dings som ikke gjør noe annet enn å holde skjermen din, men utfra markedet ellers er dette en relativt hyggelig pris.

Det er noen andre ankepunkter også, vi synes monitorarmen til tider er litt for stiv. Den burde vært enklere å bevege slik at vi kunne flyttet på skjermen med bare en hånd. Når leddene er så stive som de er, blir man nødt til å bruke begge hender, siden skjermpanelet bøyer seg faretruende mye om man bare bruker én hånd.

Alt i alt blir dette et produkt for de spesielt interesserte, for eksempel hvis man har ergonomiske grunner til å ønske seg en spesiell skjermposisjon. For folk flest vil den normale skjermfoten gjøre nytten, selv om det absolutt er behagelig å kunne bevege litt ekstra på skjermen nå og da.

En god spillskjerm kan høyne opplevelsen:
Vi lot oss begeistre av BenQ XL2720T »

+ Meget godt bygget
+ Ser stilig ut
+ Bra pris
+ Behagelig å kunne bevege skjermen til alle kanter


- Leddene er for stive
- Begrenset funksjonalitet i det praktiske liv

annonse