Test

Nokia C2-01

Design, skjerm og menyer

For oss her på berget er det ikke selvforklarende hvilken telefon (om noen) Nokia C2-01 avløser. Faktum er at det faktisk finnes en telefon kalt C2-00, og som ikke er mer ulik enn at vi godt kan kalle den en forgjenger. C2-00 selges ikke i det norske markedet, noe som kan forklare at dette ikke er noe kjent navn for andre enn de som er oppdatert på telefoner med plass til to SIM-kort.

Tastene kommer først for Nokia C2.
Hovedmenyen er gammelt nytt.

01 er første C2 i Norge

Siden C2-01 i praksis er den eneste C2 vi snakker om her til lands, nøyer vi oss med å bruke kortversjonen C2 heretter.

Nokia C2 er en tradisjonell mobiltelefon med et vanlig talltastatur og en skjerm du kun kan se på.

Menyene er de for mange velkjente S40-menyene fra Nokia. Disse menyene er enkle å bruke, og selv om de etter dagens standard ikke er de spenstigste menyene, selv ikke for telefoner uten trykkskjerm, så fungerer de godt.

Her er responsen stort sett umiddelbar når du blar deg rundt i menyene. Det skal ikke stikkes under en stol at disse menyene mangler endel av funksjonaliteten som du finner på dyrere og mer avanserte telefoner.

Startskjermen blir også enklere, og dette er menyer som er beregnet på deg som bare er ute etter en enkel mobiltelefon.

Gode taster

Siden all betjening av C2 foregår på den gammeldagse måten ved å trykke på fysiske taster, er det viktig at tastaturet fungerer bra.

Heldigvis gjør det også det, tastene er akkurat store nok til at det ikke blir for smått, og en buet form på tastene gjør det enklere å skille tastene fra hverandre.

I tillegg har tastene brukbar respons, slik at det er lett å kjenne om telefonen har registrert ditt tastetrykk eller ei.

Tastaturet er riktignok ikke eksepsjonelt på noen måte, og det merkes godt at det tilhører en telefon i den laveste prisklassen, men det fungerer som det skal uten store nykker.

Ikke såå mange taster

Utover tastesettet foran på telefonen finnes det ingen flere taster. Under samtale eller avspilling av musikk hender det vi savner en dedikert volumtast for enkelt å justere volumet. På samme måte savner vi til tider en egen kameraknapp for kjapp tilgang til å ta bilder.

På hver side av telefonen finner du luker som skjuler henholdsvis plassen til minnekortet og tilkoblingen for datakabelen. Inngang for mini-jack og ladekontakten sitter på toppen av telefonen. Heldigvis er du ikke nødt til å lade med Nokias proprietære ladekontakt, men kan også lade via Micro-USB-tilkoblingen på siden av telefonen.

Byggekvaliteten bærer preg av at dette er en telefon i budsjettklassen, og her er det plast og enkle løsninger som gjelder. C2 er allikevel godt sammenskrudd og virker som en solid telefon uten fysiske skavanker.

Selv om C2 er kompakt, så har ikke Nokia brukt penger på å gjøre den sylslank. Tykkelsen er derfor midt på treet, men det er ingen problemer med å ha denne mobilen i bukselommen.

Får som fortjent

Når en telefon koster bare litt mer enn et stort kontantkort, kan du ikke forvente en skjerm i klasse med den nye, fete flatskjermen som henger på veggen hjemme.

Prisen tatt i betraktning, og med tanke på typisk bruk, klarer skjermen i C2 seg bra. Den er stor nok til at enkel bruk av telefonen går bra, og når du blar i menyene er den skarp og høyoppløst nok til at du ikke legger merke til kornete tendenser.

Ser du på bilder vil du nok synes at skjermen er nokså blass sammenlignet med dyrere skjermer, og ser du fra siden legger du merke til at innsynsvinkelen er heller laber.

Tilbehør

I denne prisklassen er nærmest alt tilbehør som bonus og regne. Denne gang er det et par hodetelefoner som medfølger. Resten av det du finner i esken er det som må følge med, altså batteri, lader og bruksanvisning.

I esken finner du:

  • Telefon
  • Batteri (1020 mah)
  • Lader
  • Brukerveiledning
  • Hodetelefoner