Tek.no

Test

Ta opp mobilsamtalene dine

Elise Eikeland
15 Nov 2007 07:26

Er du av den distré typen som har behov for at ting blir gjentatt? Jobber du i yrker som advokat, journalist eller privatetterforsker?
Da kan mobilprogrammet Total Recall være redningen for deg.
Les også:
- Vi tester PC-fjernstyring på mobilen
- Spilltest: Virtual Pool Mobile
- Spilltest: Age of Empires 3 Mobile

Oversiktlig programmeny
Forhåpningene var store da Total Recall ble lastet ned på mobilen, og vi fikk da også et positivt førsteinntrykk av programmet. Da vi scrollet oss gjennom programmenyen formelig lyste brukervennligheten mot oss fra mobilskjermen.
Her fikk vi en rekke enkle valg og funksjoner som avspilling, opptak, slett, markering, flytt fil til galleri med mer. Til vår glede var det også mulig å sende lydklipp fra samtaler via blant annet MMS og Bluetooth. Sistnevnte viste seg å fungere utmerket.
Total Recall fungerer i tillegg fint som vanlig diktafon. Les inn de nødvendige memoene og lagre det enkelt på telefonen.
Hakkete opptak
Vi kjørte flere tester med programmet der vi ringte rundt til flere forskjellige personer. Det gikk bra å ta opp samtalene, men dessverre ble selve opptakene noe uklare. Lyden hakket litt og det oppstod til tider gjenklang på stemmene.
Selskapet bak programmet lover brukerne sine at det ikke vil bli sendt varseltoner når du tar opp telefonsamtaler. Dette er viktig for å få en ren og klar linje når du tar opp samtalen. I våre tester opplevde vi heller ikke et snev av forstyrrelse på linjen når vi ringte. Heller ikke mottaker opplevde noen form for varseltoner.
Utgiver opplyser for øvrig at opptaksprogram som Total Recall kan være ulovlig i enkelte områder. Bruk av dette programmet gjøres derfor på eget ansvar. Ved å spørre mottaker om lov vil du uansett ha ditt på det tørre. 
Nyttig program 
Vi opplevde Total Recall som et brukervennlig og nyttig program som vi kan anbefale, til tross for at lydkvaliteten ikke er den beste. Har du ikke muligheten til å skrive ned viktige opplysninger gjør programmet det enkelt å ta opp informasjonen i stedet.
Programmet er utgitt av Killer Mobile Software og fåes kun i engelsk utgave. Du kan kjøpe programmet for 13 dollar (rundt 70 kroner) i selskapets nettbutikk. Programmet er kompatibelt med flere mobile plattformer fra Symbian og Windows Mobile. Du kan laste ned en 14-dagers prøveversjon fra våre gratis nedlastningssider ved å klikke her, hvor du også kan laste ned brukerhåndboken.
Av andre kjente opptaksprogram for mobil kan vi nevne: CallRecorder Pro fra nettstedet Rock your Mobile, Best CallRecorder fra Smartphoneware og Psiloc Extended Recorder fra Psiloc.

Les også
Psiloc Xelnex Lite 1.01
Les også
Ultimate Voice Recorder
Les også
Best CallRecorder 1.02
Les også
VITO AudioNotes 1.32
annonse

Les også