Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestKingston HyperX Predator 512 GB

Vi har testet Kingstons råtass-minnepinne

Du kan få den med en hel terabyte.

New page

Under årets CES-messe i Las Vegas hadde minneprodusenten Kingston en stor nyhet i ermet. En relativt liten minnepinne ble lansert, med navnet HyperX Predator. Den har et volum på nivå med en fyrstikkeske, men det er ikke størrelsen som imponerer, det er kapasiteten. Den aluminiumskledde rakkeren byr på solid lagringsplass – opptil en hel terabyte om du vil.

I dag har vi fått inn modellen med 512 GB innabords til test. For all del, dette er ikke den mest kompakte minnepinnen å ha med på farten. Den er faktisk en stor minnepinne, men med tanke på at den kan inneholde en hel terabyte, tenker vi ikke mye over det. Det blir mer rett å sammenligne den med en ekstern harddisk, fremfor en minnepinne. Og da er den faktisk veldig liten.

Predator med kontakten ute.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Predator når den er "lukket".Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Predator når den er "lukket".Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Innholdet i pakken.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

God ytelse

Til forskjell fra en ekstern harddisk, leverer HyperX Predator solide overføringshastigheter. Den er basert på USB 3.0, noe som i praksis gir rom for en ytelse på opp mot 270 MB hvert sekund. Det er minst det dobbelte av hva en harddisk kan skilte med, og flere eksterne SSD-er sliter med å oppnå det samme. De med en god USB-kontroller får det riktig nok til, men da snakker man igjen om noe som har en helt annen fysisk størrelse.

I rene tall lover Kingston at vi skal kunne se 160 MB/s ved skriving av data, og 240 MB/s ved lesing av dem.

HyperX Predator er i essensen egentlig en SSD, basert på en kontroller fra Phison. Kontrolleren er er laget for å la Flash-minnet fra SSD-er kommunisere godt med USB-standarden. Minnet som er valgt kommer fra Toshiba, er av Toggle-mode-typen, og er produsert med 19 nm-teknikk.

På innsiden ligger det åtte brikker, hver på 64 GB. De er bygget inn som et smørbrød, i tre lag som er brettet sammen. Det gjør at minnepinnen kan oppleves som en smule varm under mye aktiv bruk, men vi opplever det aldri som et praktisk problem.

Solid design

For minnepinnen er nemlig pakket inn i et solid skall. Den ser ut som en klump aluminium, der den ene halvdelen kan trekkes ut for å beskytte selve USB-kontakten. Leddene er akkurat passe stive, slik at skallet holder seg på plass uansett om du har det trukket inn eller ute.

Dette er en solid og spennende minnepinne. Bli med til neste side, så ser vi mer på hvordan den er i bruk og hvordan den yter »