Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestStreacom FC5 OD

Dette kabinettet gir deg en lekker og lydløs PC

Samtidig passer det perfekt i stua.

[Hardware.no]: Streacom FC5 er et kabinett for deg som ganske enkelt vil ha en PC som ikke høres, og knapt kan sees. Med det rette oppsettet vil du aldri høre fra den, uansett hvor mye eller lite den belastes. Når det er kaldt kan du jo la den stå på døgnet rundt, og egentlig tenke på den som en liten varmeovn med en god del ekstra funksjonalitet som bonus.

Kjøleløsningen og den relativt beskjedne størrelsen gjør at du ikke får plass til spesielt mye i den, men når alt først er på plass gjør kabinettet jobben sin uten å mukke. Det blir ganske varmt på høyre side, men det er jo også hele poenget.

Koster å være kar

Det store ankepunktet med Streacom FC5 er nok prislappen. Selve kabinettet koster i overkant av 1500 kroner – riktignok med kjøleløsningen, men uten optisk drev og strømforsyning. Når du hiver på dette, nærmer du deg fort tre store lapper.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Deretter kommer naturligvis prisen på det andre du har tenkt å putte i datamaskinen. Vårt minimalistiske testoppsett med hovedkort, prosessor, minne og SSD har en samlet pris på omtrent 1500 kroner – men vi kan se at dette fort kan bli langt mer for kravstore brukere. Uansett snakker vi altså om minst 4500 kroner totalt for en komplett stue-PC med Streacom FC5-kabinett.

Men nå er det ikke noe nytt at vi må betale litt ekstra for stillhet, et anstendig utseende og smekre linjer. For deg som absolutt vil ha en helt lydløs og ikke så altfor stor PC, vil vi derfor likevel kunne anbefale Streacoms kabinett.

+  Passiv kjøleløsning, anbefalt 65 W TDP
+  "Stereobenk"-formfaktor, lav høyde
+  Beskjedent utseende


-  Kresen på hovedkort
-  Litt dyr

Alternativer

Dersom du kun skal se film og høre musikk med maskinen, kan det hende du klarer deg med en enkel medieboks. Da mister du riktignok en del fleksibilitet, men prisen er jo også langt lavere.

Det finnes mange smådatamaskiner med forskjellig kvalitet og pris, eksempelvis Zotac Zbox nano XS AD11 Plus og Apple Mac Mini. Disse kan være små nok til å passe inn i stua, og noen vil også være ganske så stillegående – men lydløse er de ikke.

Hvis det ikke er plassen eller stilen det står på, kan du alltids putte strømsvake datadeler i et annet og rimeligere kabinett, koble til en gigantisk kjøleribbe og satse på at det holder.

Et siste tips er å se på andre kabinetter ment for passiv kjøling. Det finnes andre fabrikanter, og dessuten har Streacom flere (og nyere) modeller.

Lik oss på Facebook du også.

annonse