Tek.no

Test

Fractal Design Array

28 Apr 2010 12:57

Introduksjon

Det er på ingen måte lang tid siden den svenske bedriften Fractal Design kastet seg inn i Norge, med en rekke hyggelige lovord. Det som etter vår mening var ekstra flott, var at en rekke av løftene kom med god holdbarhet, og da tenker jeg spesielt på det støydempede kabinettet R2 Black Pearl.

Så fort lanseringsfesten var overstått kom det flere kabinetter, strømforsyninger og diverse tilbehør. Det nyeste kabinettet, andre i rekken, ble noe helt annet enn hva vi tidligere hadde sett. Det er Array vi snakker om, et mini-ITX-basert produkt som er rettet mot de som krever mye lagringskapasitet.

Kabinettet er konstruert ene og alene av aluminium, og er omtrent 30 cm dyp, samt 23 cm i både høyden og bredden. En strømforsyning på 300 watt følger også med. Men, det som kanskje er mest spennende er antallet brønner. Hele seks harddisker i formatet 3,5" har du plass til, samt en enhet på 2,5". Det hele blir avkjølt av en 14 mm vifte plassert i front. Dette betyr derimot at det ikke er plass til noen former for optiske enheter. Hovedfokuset ved kabinettet blir dermed et slags NAS-oppsett. Vi tar en nærmere kikk!

Takk til Komplett som sendte produktet til test.

Les også