Tek.no

Test Apple MacBook Air 2014

Her har det ikke skjedd mye

Likevel klarer fremdeles MacBook Air å imponere.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
15 Mai 2014 16:45

Innledning

Helt på tampen av april måned kunne Apple melde om at populære MacBook Air nå skulle gi enda mer valuta for pengene. Nyhetene var en ny og litt kjappere prosessor for grunnmodellen, samt en litt lavere pris.

Samtidig kunne vi lese av Apples nettsider at MacBook Air nå hadde enda bedre batteritid – men uten at det skulle dreie seg om et større batteri.

Forandringene er strengt tatt ikke store nok til å rettferdiggjøre en fullstendig test over den vi gjorde i fjor, men likevel var nysgjerrigheten i redaksjonen nok til at vi syntes dette burde sees nærmere på.

Dette førte til at vi hanket inn et testeksemplar, både av av 11,6-tommeren og 13,3-tommeren. På den «nye» Air-modellen er som nevnt den rimeligste innstegsmodellen blitt hakket raskere, med en klokkefrekvens som er 100 MHz over det du fikk på 2013-modellen. Dette kommer av at Apple nå putter inn Intels Core i5-4260U i disse modellene, en prosessor som hører til den nye «Haswell Refresh»-familien.

Ny prosessor, gammel innpakning.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Ved siden av ny prosessor, er den største forandringen at den rimeligste 11,6-tommeren har blitt en hundrelapp rimeligere.

Testeksemplarene vi mottok var dog begge utstyrt med 256 GB SSD mot grunnmodellens 128 GB SSD. Dette øker prisen med 1600 kroner, både for 11,6- og 13,3-tommeren.

Les også