Test

Panasonic TX-P50GT30

3D kom på markedet for fullt i fjor, introdusert av James Camerons Avatar. Antall filmer og TV-er som kunne vise den nye dimensjoner var få og teknologien var samtidig i en tidlig fase. Crosstalk ble et omtalt problem, fenomenet som gjør at 3D-effekten oppfattes som doble bilder som sklir fra hverandre.

Siden den tid har produsentene lagt hodet i bløtt, og Panasonic har tydelig jobbet mye med å forbedre sine plasmaskjermer når det kommer til 3D. Blant annet skal fosforen i skjermene blitt betydelig raskere.

Nå har vi testet Panasonic TX-P50GT30, en ny femtitommers plasmaskjerm med en ny og forbedret 3D-funksjon, som viser seg å være helt overlegen tilsvarende GT-modell fra 2010.

Ypperlig 3D-funksjon

Alt i alt får TX-P50GT30 en klar anbefaling fra oss. Her får du en gjennomført flatskjerm med meget god bildekvalitet på alle områder. Spesielt har 3D-funksjonen blitt mye bedre.

For GT30 gir deg film i tre dimensjoner uten tegn til crosstalk, fenomenet som gjør at bildene ser doble ut. Samtidig får du knakende god bildekvalitet på vanlige 2D-sendinger. GT30 har et meget bra sortnivå og mørke detaljer gjengis tydelig og presist. Også bevegelsene i bildet er av ypperste klasse, og henger like bra med i svingene som for eksempel Philips' toppmodell 46PFL9705.

TV-en har en innebygget funksjon som gjør om vanlige 2D-sendinger til 3D. Funksjonen fungerer greit, men krever at oppløsningen minimum er i HD-kvalitet. Men like bra som ekte 3D blir det ikke.

Lekker design

GT30 har gjennomgått et ansiktsløft når det kommer til design. Det trauste preget er borte og byr nå på tynne rammer omsluttet av aluminium i ytterkant. Nederst på skjermen fades rammen fra aluminiumsfarge til sort ut mot kantene.

Menyene har blitt enklere å bruke. Blant annet har bilde- og lydinnstillingene fått egne valg når du trykker på Meny-knappen. Til forskjell fra lillebror Panasonic TX-P50G30 har GT30 mulighet til å justere både hvitbalanse og gamma under avanserte innstillinger.

Tilkoblingsmessig har du alt du trenger, både fire HDMI-kontakter, tre USB, komponent, RGB og SD-kortleser. GT30 støtter også bruk av programkort med kortleser, både for bakkenettet, kabel og parabol.

Finn beste pris på Panasonic TX-P50GT30 her

+ Knallbra 3D-funksjon
+ Bra lysstyrke
+ Omtrent fri for gjenskinn
+ Flott design
+ Brukervennlige menyer


- Følger ikke med 3D-briller
- Må kjøpe Wi-Fi-dongel som ekstrautstyr.

Alternativ

Om du ikke er opptatt av 3D, men gjerne kunne tenke deg en god plasmaskjerm til å se filmer på, bør du lese vår test av Panasonic TX-P50G30. En flatskjerm til rett i overkant av ti tusen kroner, som gir deg mye for pengene.

Lurer du på noe?
Les den fullstendige testen av Panasonic TX-P50GT30 på Audiovisuelt.no.

Les også
LG 55LW650W: Storebror banker lillebror
Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Sony KDL-46EX720: God bildekvalitet til en fornuftig pris
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Sommerens mest populære TV-er
Les også
Philips 46PFL6606H: God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie
Les også
LG 42LW550W: Nå kan hele venneflokken se 3D
Les også
LG 42PW450
Les også
Panasonic TX-P50VT30
Les også
Sony KDL-40EX720
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Verdens største 3D-LCD-TV
Les også
Finn riktig TV med iPhone
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
Les også
Veggfester og TV-bord
Les også
Lanserer nye super-TV-er
Les også
TV-Skolen: Slik kobler du PC-en til flatskjermen
Les også
15 millioner vil ha 3DTV i 2012
Les også
De beste TV-kjøpene
annonse