Test

Morderisk komedie på Blu-ray

Anmeldelse

På en ferie i Nice med sine spesielle foreldre møter Jeniffer på drømmeprinsen – kjekkasen Spencer. De finner raskt tonen og blir snart gift, og lever A4-livet i en ekte amerikansk suburb. A4-formatet vil snart bytte størrelse, for det viser seg at Spencer er en tidligere toppagent for regjeringen! Alt blir snudd opp/ned når det viser seg at Spencer har fått en prislapp satt på hodet, og det er duket for et eventyr med biljakter, skyting og slåssing.

Legally Blonde-regissøren Robert Luketic står bak Killers som hadde et produksjonsbudsjett på 75 millioner dollar. Filmen var ingen suksess på kino der den spilte inn kun 92 millioner på verdensbasis, og var ingen hit blant kritikere heller. I de viktigste rollene finner vi Ashton Kutcher, Katherine Heigl og Tom Selleck.

Les også: Blu-ray-utgivelser i november

Komiske Kutcher

La oss få det på bordet først som sist – Killers byr ikke på noen unik eller spesielt revolusjonerende filmopplevelse. Den følger en tradisjonell formel, har kjappe replikker her og der og har temmelig standard utførte actionsekvenser. Liker du ikke lettvekterunderholdning som dette kan du slutte å lese anmeldelsen nå og anse deg som advart mot hva denne filmen tilbyr.

Når denslags kraftsalver er satt til side – hva har man videre i vente med Killers? Vi har for det første Ashton Kutcher i rollen som en topptrent James Bond-aktig agent. Er det troverdig? Kan virkelig den komiske Ashton "Kelso" Kutcher virke overbevisende i en slik rolle? I The Butterfly Effect kunne Kutcher til tider virke overstadig og ufrivillig komisk, men her holder han seg noen hakk mer seriøs. Det er likevel et eller annet ved Kutcher som gjør at man ikke kan ta ham helt seriøst, vi får håpe at flere seriøse roller i fremtiden kan riste av det kroniske moromannstempelet.

Dumrian-logikk

Og Katherine Heigl? Hun har sin egen sjarm som hun også brukte i Knocked Up og til en viss grad i TV-serien Grey's Anatomy. Jeg vil si hun fungerer som den tidvis nevrotiske, tidvis ironiske ektefellen, med delvis morsomme reaksjoner på de sinnsyke hendelsene som finner sted. Kjærlighetsforholdet mellom Jeniffer og Spencer er av hakket høyere klasse enn Padmé/Anakin fra Star Wars, men det fungerer tross alt bare som et bakteppe til actionkomedien som utspiller seg rundt.

Tom Selleck er artig og det er flott å se både han og barten hans igjen. Rollen hans passer greit inn i den spissfindige fortellingen, selv om det mot slutten blir i overkant latterlig. For denne filmen utvikler seg raskt til å ha med en rekke lite troverdige situasjoner og karakterer – hvorfor oppfører for eksempel disse nylig aktiverte snikmorderne seg som om det hele bare var en uskyldig lek? Filmen er full av dumrianlogikk og forutsigbarhet, men fungerer til syvende og sist som enkel underholdning.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

Killers er en helt grei film, litt over midt på treet. Den er en lettbeint actionkomedie uten mål å være dypere enn nettopp dét, og hvis man mottar filmen på sine egne, ukompliserte premisser har man enkel og ålreit underholdning i vente, verken mer eller mindre.

Ikke glem å lese om det tekniske eller å se på skjermbildene!