Tek.no

Test

Norges beste mobilforsikringer

Einar Eriksen
15 Mar 2007 20:00

Konklusjon

I fjor testet vi mobilforsikringer, og kåret NetCom som testvinner. Nå har vi igjen pløyet gjennom forsikringsvilkårene, og denne gangen er det helt andre aktører som går til topps i testen.

Trenger jeg mobilforsikring?
En mobilforsikring kan være kjekt å ha dersom uhellet er ute. Har du allerede innboforsikring og reiseforsikring, dekker disse mye, men de er ikke noen fullverdige erstattere for en ren mobilforsikring.

En innboforsikring dekker mange av de skadene som skjer mens du er hjemme, og når du går ut av huset tar reiseforsikringen over. Men disse har som regel for høy egenandel til at det er interessant å bruke de i forbindelse med et uhell med mobiltelefonen.

De fleste reiseforsikringen fungerer også slik at andre personer må skade mobiltelefonen din for at det skal dekkes. En mobilforsikring kan sammelignes med en kaskoforsikring, der også uhell som du selv står for dekkes av forsikringen.

To kategorier
Vi kan dele mobilforsikringene opp i to forskjellige kategorier: De forsikringene du kjøper hos operatøren, og de du kjøper i butikken.

Butikkenes mobilforsikringer koster deg et engangsbeløp, og forsikringen må kjøpes samtidig som du kjøper mobilen din. Operatørenes forsikringer kan du kjøpe når som helst, og du betaler en fast månedspris for å være forsikret.

Operatørenes forsikring dekker i tillegg et økonomisk tap hvis tyven har misbrukt mobilabonnementet ditt.

Telenor - Beste opereratørforsikringen
Alt i alt synes vi Telenor tilbyr den beste mobilforsikringen. Denne forsikringen har den laveste månedsprisen i testen, og vilkårene er også gode.

I tillegg er Telenor mest fleksible når uhellet først er ute. Med Mobilforsikring kan du få en ny telefon rett fra en hvilken som helst Telenor-forhandler, dersom du har vært uheldig.

Telenor Mobilforsikring leveres av Gjensidige Forsikring.

Telehuset - Beste butikkforsikringen
Når det gjelder butikkforsikringer, er forskjellene knøttsmå. Vilkårene i alle butikkene er gode, og alle butikkene lar deg hente ut en telefon rett fra butikkhyllene sine.

Telehusets Garanti+ er den forsikringen som stikker av med seieren, mest fordi forsikringen er den billigste av alle butikkforsikringene.

Telehuset Garanti+ leveres av White Label Insurance.

Telekiosken, Mobildata og Nordialog tilbyr forsikringer fra det samme forsikringsselskapet. Denne fungerer som en butikkforsikring, men har likevel en månedspris. I tillegg får du dekket misbruk av SIM-kortet ditt, noe du ellers bare får med operatørenes forsikringer.

Denne forsikringen har gode vilkår, men trekkes for at du må betale med avtalegiro rett fra bankkonto. Når du bytter telefon må du gi fra deg IMEI-nummeret, ellers betaler du 35 kroner i måneden for å forsikre den gamle mobilen din.

Telekiosken, Mobildata og Nordialogs forsikring leveres av AIG Europe.

På neste side kan du lese mer om alle forsikringene.

(Dette er en oppdatering av forsikringstesten fra 2006)

Les også