Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Philips treffer blink med denne

Oser kvalitet så det holder.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Philips har virkelig begynt å få sving på sine OLED-TV-er, og den beste skjermen vi har testet hittil er Philips OLED936. Denne kan blant annet friste med et knallgodt bilde, god lyd og lysteknologien Ambilight – som forlenger bildet opp på veggen bak skjermen.

Nå har vi fått inn toppmodellen til Philips, 65OLED986, som skiller seg fra de aller fleste TV-ene på markedet ved å kunne stå rett på gulvet uten behov for stereobenk.

I tillegg leveres den med en fullverdig lydplanke fra B&W som er nesten like bred som selve TV-en, som sammen med Ambilight skal sikre deg en vellykket filmkveld.

Modellen er alt annet enn rimelig, men koster likevel bare noen få tusenlapper mer enn hva OLED936 gjør om du vil ha den i 65 tommer. Spørsmålet er om pengene du legger til er verdt det eller ikke?

Philips 65OLED986
9
Imponerende
Anbefalt

Philips 65OLED986

9
Imponerende
sitatEN knallgod TV med et design som skiller seg

Fordeler

 • +
  Særdeles god bildekvalitet
 • +
  Knallgod lydkvalitet
 • +
  Ambilight
 • +
  Herlig byggekvalitet
 • +
  Støtter det meste av HDR-innhold
 • +
  Grei til spill
 • +
  Et design som skiller seg. Kan være gulvstående eller vegghengt. Alt følger med.

Ting å tenke på

 • Kostbar
 • Mangler noe detaljer i mørke partier
 • Litt høyere inputlag enn de aller beste
 • Noe gjenskinn
 • Får ikke full oppløsning om du vil spille i 4K@120Hz
Philips 65OLED986

Philips 65OLED986

TV-en kan blant annet brukes gulvstående.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Herlig design og byggekvalitet

Philips traff godt med design og byggekvalitet da vi testet OLED936, men storebroren OLED986 er enda et par hakk heftigere.

Designløsningen som gjør TV-en mest unik er om du velger å bygge foten ut, slik at du kan ha TV-en stående rett på gulvet. Både lydplanken og metallet som utgjør foten har en flott design, og ikke minst en knallgod byggekvalitet. Det er rett og slett en ren glede å skru delene sammen, hvor det er null slingring og sømløse overganger.

Under testperioden valgte vi å teste skjermen som gulvstående, men du kan også droppe foten og henge skjermen på veggen takket være et kraftig veggfeste som følger med i esken.

Selve skjermen er stilren og enkel, men gir likevel en god kvalitetsfølelse. Fra fremsiden vil skjermen være omtrent rammefri, og baksiden er også stilfull hvor Ambilight-diodene er en av de få tingene som bryter med de rene linjene.

Foten har egne kanaler til å skjule kabler. Men burde det ikke vært en løsning skjulte kablene hele veien bort til tilkoblingene?
Ole Henrik Johansen, Tek.no

En ting vi likevel stusser litt over er at Philips ikke har laget et deksel for å skjule innganger og kabler bort til foten. For i selve foten kan trekke kabler og strøm slik at det ikke syns, men ikke videre på baksiden. Litt dumt når resten av designen er så stilren.

Lydplanken er utviklet av britiske B & W, hvor du blant annet får det ikoniske diskant-hornet mellom selve skjermen og resten av planken. Planken har perforert metall på fremsiden, mens toppen er trukket i et kledelig stoff.

Livlig-modusen er ikke spesielt nøyaktig.
CalMAN
ISF-modusene er best om du skal se vanlige sendinger.
CalMAN

Krever justering

Byggekvaliteten er altså et lite hestehode foran for OLED986 sin del, men det er mindre forskjell når det kommer til bildekvaliteten.

Igjen får du en rekke gode bildemoduser å velge mellom, men også noen som ikke er spesielt gode. Velger du for eksempel Livlig er både farge og lys helt på styr, med et markant og tydelig blåstikk i bildet.

Ønsker du ikke å justere bildet på egen hånd, vil de sikreste valgene være ISF-modusene om du ser på vanlig innhold, mens dag- eller nattmodusen til for eksempel Dolby Vision-innhold er å foretrekke.

Ser du mye på «vanlig innhold» fra for eksempel en tradisjonell dekoder, vil du likevel være tjent med å ta deg tid til en liten finjustering for å få bildekvaliteten så god som den lar seg gjøre. Hvilke justeringer vi endte opp med ser du i bildegalleriet under. Merk at vi har justert for et mørkt rom, så det kan hende du må justere opp gamma-verdiene noe om du vil se TV om dagen med en del dagslys. Eventuelt kan du aktivere lyssensoren.

Ferdig justert er farger og lyset presist.
CalMAN

Henger med i det beste selskapet

Akkurat som med lillebror OLED936, er også OLED986 en gnistrende god TV når det kommer til bildekvalitet. Dette er rett og slett en skjerm som vil gi deg utallige timer med ren nytelse.

Det første som slår oss er fargene og sortnivået. OLED-teknologien er jo spesielt godt egnet til å få frem et bunnløst sortnivå, og denne egenskapen smitter også over på fargene. Ferdig justert er de så presise som du bør forvente av en TV som nesten koster 50.000 kroner, og den svikter på ingen måte.

Sammen med knallgode og presise farger har du også mer lysstyrke enn det OLED-TV-er har hatt for vane å tyne ut, og det gir en bedre opplevelse når du ser innhold i HDR. Skjermen klarerer ikke like mye lysstyrke som en QLED-TV, men siden sortnivået er et hakk kvassere, ender du likevel opp med et solid spekter i kontrast.

Og det er verdt å merke seg at Philips er en av de som tilbyr deg støtte for alle de HDR-standardene du trenger. Så ser du for eksempel innhold via apper som Netflix, vil du kunne boltre deg i innhold enten det er HDR10 eller Dolby Vision.

Det er også verdt å merke seg at Philips er meget flinke til å lage bildebehandlingsprosessorer, og dette får du nyte spesielt godt av om du ser innhold av litt dårligere kvalitet. Da jobber prosessoren godt og renser innholdet og oppskalerer det på en mesterlig måte.

Her har vi med vilje fremprovosert litt gjenskinn i skjermen. Den er ikke dårlig på å håndtere dette, men ikke den aller beste heller. Merk det samtidig den knallgode oppskaleringen av vanlige HD-signaler.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

En av tingene vi fortsatt kan sette fingeren på, akkurat som med OLED936, er at også denne skjermen har litt problemer med «black crush». Altså at noen av detaljene i de mørkeste partiene sklir ut i helt sort i stedet. Samtidig er det litt gjenskinn i skjermen, ikke ille, men heller ikke det aller beste vi har sett.

Men, annet enn det er det lite å utsette på bildekvaliteten OLED986 gir deg. Dette er blant de aller beste TV-ene vi har testet.

Samtidig er Philips alene om å gi deg Ambilight, og dette er en funksjon vi syns gjør seg godt i mørke rom. Det er noe beroligende med å se innholdet forlenget opp mot baksiden av skjermen, og det gjør overgangen mykere og mindre stressende.

Inputlagen er den sammen som på OLED936. Ikke dårlig, men heller ikke blant de aller beste.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Kan spilles på, men har en klar begrensning

Er du på jakt etter en TV som i tillegg kan brukes til spill så er ikke OLED986 et direkte dårlig valg, selv om den heller ikke er den aller beste.

For trekker vi frem inputlagmåleren så viser den et resultat rett over 21 millisekunder med inputlag om du serverer skjermen 1080p@60hz.

Men skjermen har også støtte for en rekke funksjoner takket være HDMI 2.1-portene, som du får med de nye konsollene fra Microsoft eller Sony. Vi tenker da på aktiv synkronisering, hvilket gjør at du får en feilfri grafikk med bedre flyt når du spiller.

Skjermen skal da også i teorien støtte 120 bilder i sekundet og en oppløsning på 4K, men det er ikke tilfelle. Når vi kobler til Xbox X-en vi har for hånd, så klarer vi av en eller annen grunn ikke å få skjermen til å vise denne oppløsningen.

Vi ser at andre, utenlandske testere også har påpekt det samme, hvilket jo er dumt for de som vil ha maks bildeflyt og oppløsning når de spiller.

Philips har selv uttalt til disse at begrensningen ligger i den doble prosessoren, som uten tvil gir et gnistrende godt bildet, men som altså ikke er like finjustert og klar for å håndtere det beste de nye konsollene kan gi.

Diskanten er i kjent B&W-stil. Men som du kanskje ser så glemte vi å ta av beskyttelsen før vi tok bildet, men vi kan forsikre deg om at den var av når vi testet lyden – og den er rett og slett knallgod.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Lyd som danker ut det aller meste

En annen ting som Philips har fått skikkelig fart på de siste årene er lydkvaliteten i sine beste TV-er. Mye takket være en hjelpende hånd fra lydguruene hos B&W.

Og her får du lydkvalitet fra øverste hylle som matcher den gnistrende bildekvaliteten hele veien.

Spesielt er det mer bass og fyldig klang i lyden enn hva man er vant med fra andre flatskjermer, og skulle du likevel ha mer så er det ingen problem å koble til en ekstern bass om du vil det.

Lyden gir spesielt klare og tydelige stemmer, og samtidig en behagelig klang som hverken er skrikende eller skarp å høre på. Samtidig er det en klar og fint balanse mellom diskant og mellomtone, en kontroll man setter pris på og som ikke mister besinnelsen selv når du skrur opp for å gjøre actionfilmen komplett.

Konklusjon

Philips viser med OLED986 at de fint kan måle krefter med de beste av de beste, og du får en TV som samtidig skiller seg ut på en rekke punkter.

For det første får du en TV som har et flott design, og som kan være gulvstående uten at du trenger å kjøpe et ekstra stativ til. Løsningen er elegant å se til, og byggekvaliteten er det lite å utsette på.

Samtidig får du en fullverdig lydplanke fra B&W som virkelig sparker godt fra seg, og gjør at du ikke trenger noe eksternt anlegg for å få maks ut av filmkvelden.

Bildekvaliteten er dessuten helt fra øverste hylle hvor spesielt farger og sortnivå er imponerende godt. Det samme må vi si om bildebehandlingen, som virkelig jobber godt med å rense og stramme opp kvaliteten om du ser på noe som har et litt dårlig utgangspunkt.

Det er egentlig bare noen få punkter som gjør at denne TV-en ikke får maks poengsum. Skjermen mangler litt detaljer i de mørkeste partiene, den gir noe gjenskinn og at den ikke klarer gi deg 4K@120Hz om du vil spille med maks kvalitet fra de nyeste konsollene.

Ellers er det svinnende lite å utsette på denne skjermen fra Philips, som hanker inn et Anbefalt-stempel med god margin. Og jakter du bedre lyd og mulighet for en rå, gulvstående TV, ville vi lagt i de ekstra tusenlappene opp fra Philips OLED936.

Philips 65OLED986
9
Imponerende
Anbefalt

Philips 65OLED986

9
Imponerende
sitatEN knallgod TV med et design som skiller seg

Fordeler

 • +
  Særdeles god bildekvalitet
 • +
  Knallgod lydkvalitet
 • +
  Ambilight
 • +
  Herlig byggekvalitet
 • +
  Støtter det meste av HDR-innhold
 • +
  Grei til spill
 • +
  Et design som skiller seg. Kan være gulvstående eller vegghengt. Alt følger med.

Ting å tenke på

 • Kostbar
 • Mangler noe detaljer i mørke partier
 • Litt høyere inputlag enn de aller beste
 • Noe gjenskinn
 • Får ikke full oppløsning om du vil spille i 4K@120Hz
annonse