Til hovedinnhold

Dette er ukens apper

Shutterstock/montasje

HabitBull

Vanedannende app

Har du en uvane som du har blitt glad i, så har du alltid noe å irritere deg over, for å omskrive en god, gammel sang.

Det er svært enkelt å pådra seg en uvane. Det er egentlig bare å høre på samvittigheten sin, og så gjøre det motsatte. Mangler du samvittighet, trenger du en app for å minne deg om hva du ikke bør gjøre til enhver tid. Det er verre med gode vaner. De må innprentes, og noen må minne deg om dem, siden du trolig ikke gidder å minne deg selv på dem. HabitBull er en app som minner deg om gjøremål du vil ha som vane. Det kan være å legge seg i tide, å holde seg unna Facebook, huske å gå på jobb etter at du har dusjet om morgenen, slutte å røyke eller slutte å spise kokosboller til frokost. Du kan også holde orden på antall sigaretter, øl, boksider, pushups eller Snickers du har på samvittigheten fra dag til dag.

Når du starter appen, kan du gå gjennom en rask introduksjon eller trykke på plusstegnet for å starte med en gang. Da kan du velge mellom såkalte ja/nei-vaner (trene, bite negler, ta vitaminer) og tallbaserte vaner (antall røyk, kalorier, vekt osv.). Deretter skriver du inn vanen, f eks Slutte å røyke, deretter kan du lagre den under en kategori, f eks Helse. Så kan du legge inn når du trenger påminnelsen. Til slutt velger du Create, og du er i gang. HabitBull vil deretter, hvis du har gitt den lov, krydre tilværelsen din med oppmundrende påminnelser ditt nye, forbedrede jeg.

Vil du logge flere enn fem vaner (opptil 100) og synke over flere enheter, må du oppgradere.

HabitBull

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Jukebox

Jukeboksen

Jukebokser har alltid vært en skattkiste for nostalgiske musikkelskere. Med hakk i.

Det var alltid spennende å sjekke om det var lagt inn nye singler i den gamle Wurlitzeren på den lokale kafeen. Det skjedde maks to ganger i året, men da vekslet vi inn ukelønna i femmere.

Jukebokser var faktisk en del av Marshall-hjelpen fra USA da Norge skulle stables på beina etter krigen, fordi USA fryktet at vi skulle fristes av kommunismen. Wurlitzer-Stalin 1-0. Nå er ikke musikkappen Jukebox like nostalgisk som nevnte musikkmekka i krom, metall, vinyl og glass, men den gir deg iallfall muligheten til å kjøre et frittgående digitalt musikkarkiv på iPhone via Dropbox. Så om du har noen sjeldne og/eller upopulære låter som ikke kan streames eller kjøpes på iTunes, kan du kopiere dem over på en Dropbox-mappe og videre til iPhone, og spille dem av via Jukebox. Offline.

Når du starter appen, får du en oversikt over funksjonene, som at du kan se sangene i Dropbox-mappene og velge å laste dem ned eller ikke. Deretter dukker det opp en stor knapp der det står: Import music from Dropbox. Deretter må du logge på Dropbox og gi tillatelse til Jukebox. Appen søker så gjennom Dropbox og forteller hvor mange filer den fant, og viser deg mappene. Mappene du klikker på, er de du vil overføre til Jukebox-appen. Du kan også velge alle. Så overføres sangene.

Deretter kan du bla deg gjennom plater, låter eller artister og trykke på låter du vil spille. Mens de spilles, kan du legge dem til spillelister. Spillelister kan du også opprette raskt ved å bla gjennom sanger og legge dem til.

Jukebox

Format: iPhone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone »

Sort My Stuff

Ryddeapp

Har du det ryddig på pulten, får du det ryddig i hodet, var det en kontrollfrik med støv på hjernen som en gang sa. Om han hadde rett, får jeg antakelig aldri vite.

Men det kan umulig skade å ha oversikten over hvor man har ting, spesielt hvis man har valgt å lagre eiendelene sine i kasser og sengebrønner framfor oversiktlige skap. Man kan ha sine grunner til å velge slike løsninger. Hvis du for eksempel er en globetrotter som benytter deg av Airbnb eller andre tilsvarende tjenester for å leie ut egen bolig mens du selv leier andre steder, kan det være nyttig å pakke eiendelene sine og lagre dem. Når du skal flytte, er det også kjekt å vite hvor du har tingene du trenger i løpet av de nærmeste dagene, og hvilke esker du kan vente i det uendelige med å åpne. Skulle huset bli utsatt for brann eller innbrudd, er det også greit å kunne informere forsikringsselskapet om hva du har mistet.

La oss si at vi vil lage oversikt over det vi har i huset. Når du starter appen, skriver du inn et sted, f eks Hjem, og du er i gang. Trykker du på en ny eske, kan det være en eske, et rom, et skap eller andre underkategorier. Kaller vi det for Kottet, kan vi lage en sidestilt kategri som heter Skapet i gangen. Da har vi to lagringssteder. Trykker vi på det ene, kan vi skrive inn Eske nr 1, og når vi trykker på den igjen, kan vi skrive en kategori, som Sko, og under Info kan vi skrive inn de ulike skoparene som er der.

Sort My Stuff er et enkelt, men praktisk system for både rotehoder og ryddefanter.

Sort My Stuff

Format: Windows Phone 10
Pris: 19 kroner

Last ned til Windows Phone 10 »

Ukens mobilspill

Knock ut motstanderne

Punch Club er et av de kuleste mobilspillene jeg har spilt på lenge. I utgangspunktet så skal du trene opp en MMA-utøver slik at du knocker ut alle motstanderne på vei mot rikdom og kjendislivet.

Det stopper imidlertid ikke der. Du må sørge for å ha nok penger, og for å ha nok penger må du jobbe. Men du må ikke jobbe for mye, for da blir du sliten og deppa, og treningen lider av det.

Spillet har haugevis med systemer du må sette deg inn i, men det gjør en god jobb med å forklare hva alt gjør. Det finnes utviklingstrær både for MMA-delen, men også både til jobb og historiedelen av spillet.

Punch Club er fullstappet av innhold, det er komplisert men aldri vanskelig å forstå. Det er dette spillet jeg uten tvil spiller mest på mobilen om dagen, og også det jeg koser meg aller mest med.

Punch Club

Format: Android og iOS
Pris: 49 kroner

Last ned til AndroidLast ned til iOS

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. I denne artikkelen på Gamer.no finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »

Sjekk flere anbefalte apper på vår samleside »

annonse