TestMinix Neo U1 + Neo A2 Lite

Denne boksen tar opp kampen med Apple TV

Byr blant annet på 4K-oppløsning og Android.

Design og tilkoblinger

Sitter du på en gammel TV som ikke har noen gode smart-funksjoner, finnes det mange muligheter for å gjøre den smartere. En av disse er å kjøpe deg en smart-boks, som for eksempel Apple TV eller Nvidia Shield.

Disse boksene tar seg av den samme jobben som de smarte TV-ene gjør, og ofte kan du få en raskere og mer allsidig løsning ved å ha en boks utenom TV-en.

Nå har vi fått inn en spennende konkurrent, Minix Neo U1, som baserer seg på Android-plattformen. På papiret er det en kraftig sak vi har med å gjøre, hvor blant annet 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet og 10 bits fargerom står på menyen. Noe som er langt høyere enn for eksempel den nyeste generasjonen av Apple TV.

Wifi-antennen er ganske stor.

Ligner veldig på en av konkurrentene

Ut av esken er det ikke vanskelig å se hvilken modell de hadde for øyet da Minix Neo U1 ble laget. Den er på mange måter slående lik Apple TV, uten at det er noe stort minus. Det er en utforming vi liker godt.

Dog er det en forskjell når det kommer til størrelse, hvor Neo U1 er en god del større enn Apples forrige generasjon Apple TV. En annen umiddelbar forskjell er at det er langt flere knapper og innganger på Neo U1.

Et stort pluss er at modellen har fire små gummiføtter under seg, slik at den står i ro selv om du skumper borti.

På den andre siden er det et minus at WiFi-antennen er ekstern. Den store «spaden» bryter med den ellers så rene designen.

To varianter

I vår pakke følger det med to fjernkontroller. Den til venstre er den originale, mens den andre er Neo A2 Lite.

Om du søker etter pris på denne enheten finner du raskt ut at den kommer i to konfigurasjoner. Den ene koster rundt 1900 kroner, og er altså kun boksen hvor blant annet en enkel fjernkontroll følger med.

I vårt tilfelle har vi fått tilsendt en større pakke hvor fjernkontrollen Neo A2 Lite er inkludert. Det øker også prisen til 2150 kroner, men gir deg også en kontroll som blant annet kan by på et vanlig tastatur på baksiden – som igjen er hendig om du er en aktiv bruker av for eksempel en nettleser på TV-en.

NB: Med i esken følger det ikke med batterier. Det er ikke et stort problem, men likevel sitter vi igjen med en irritasjon over at de ikke er inkludert.

Godt med tilkoblinger

Neo U1 har hele tre USB-porter, dog er alle USB 2.0.

Ser vi nærmere på Minix Neo U1 har den en god del tilkoblinger å velge mellom. Blant annet har du én HDMI-port, samt at du har utgang for både mikrofon og hodesett dersom du vil bruke boksen til å spille enkle spill på.

Videre har modellen inngang for kablet nett, samt en optisk lydutgang for deg som vil hente ut lyden på et eksternt anlegg. Boksen har også hele tre USB-porter, dog må du regne med at en av disse går med til senderen som følger med Neo A2 Lite.

Alle tre USB-portene av typen 2.0, noe som er et minus i vår bok. Det gjør at ting overføres langt tregere enn nødvendig, og vi hadde gladelig lagt på prisen noen kroner for å fått på plass USB 3.0 i stedet.

Minix Neo U1 scorer helt ok på Antutu.

Hvor kraftig er Neo U1?

For prisen får du en boks som har nokså kraftig skyts å by på. Starter vi med prosessoren er dette en firekjerners ARM Cortex-A53, som sammen med en Mali-450 Penta Core-GPU skal kunne takle 4K-oppløsning med hele 60 bilder i sekundet.

Ser vi nærmere på arbeidsminne til Minix Neo U1, har du 2 GB med DDR3-minne til rådighet, samt at enheten har 16 GB med intern lagringskapasitet.

Vi laster ned en del av de vanlige ytelsestestene vi pleier å kjøre på mobiltelefoner, og resultatene er helt midt på treet. Om vi starter med Geekbensch scorer den 1751, mens Antutu gir en totalscore på 37647 poeng. Med andre ord er ikke dette noe kraftverk sammenlignet med de kraftigste mobilene på markedet.