Tek.no

Test

Disse appene anbefaler vi

Shutterstock
6 Des 2015 08:00

Untappd

App for ølhunder

På enkelte puber blir du nå sett rart på hvis du ikke er så opptatt av øl at du har en dunk stående til gjæring hjemme. Snart har alle et mikrobryggeri i kjelleren.

Flaskeøl fra små bryggerier fra hele verden har blitt svært populært. Det går i IPA, dampøl, blonde, pale ale og amber. I tillegg har tradisjonelle øltyper som bokk, porter, weissbier og stout fått en oppsving i det siste. «No crap on tap» er mottoet til en pubkjede i New York som selger flaskeøl fra små håndverksbryggerier. Men i USA betyr det ofte «ganske svære ølfabrikker». I Norge har lokale små bryggerier virkelig tatt av de siste årene. "Craft"-bryggerier som Nøgne Ø, Lervig, Ægir, Haandbryggeriet og Kinn har økt kraftig i popularitet.

Konsekvensen er at puber som før solgte 10 ulike typer øl, nå har over 100. Da trenger man en app for å kunne navigere seg fra sted til sted for å drikke yndlings-IPAen sin eller oppdage en ny favoritt.

Når du starter appen og har registrert deg, kan du sette i gang med å søke i nærområdet etter venner, øl i nærheten eller øl globalt. Du kan lese enorme mengder anmeldelser av øltyper, og hvis du havner på et sted med godt utvalg, kan du sjekke og lage anmeldelser av de ulike øltypene de selger. Du kan søke på både ølbryggerier og øltyper.

Untappd

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

Les også