Test

Proffe håndfrier

Introduksjon og resultat

Det fins en rekke hodesett for kontorbruk der ute. Vi har testet fire håndfrier for deg som trenger ledige hender når du snakker i mobiltelefonen, fasttelefonen eller via PC-en over lengre tid, for eksempel på kontoret.

Håndfriene i testen er ganske forskjellige, og vi har derfor endt opp med to testvinnere i denne samletesten.

Jabra Pro 9470 kan brukes med fasttelefon, mobiltelefon eller PC-en, mens Plantronics Savi Office WO300 bare kan brukes sammen med fasttelefon eller PC. Begge disse bruker Dect-teknologien for å kommunisere med en basestasjon, og begge fungerer altså bare i nærheten av basestasjonen sin.

Plantronics Voyager Pro og BH-M12 er Bluetooth-håndfrier uten basestasjon. Med førstnevnte kan det følge med en Bluetooth-dongel for PC-en om du kjøper pakken som heter WG200/B, men også BH-M12 kan kobles til enheter som støtter Bluetooth inkludert datamaskiner.

Testvinnerne

Jabra Pro 9470

Lydkvalitet og ergonomi er helt på topp i Jabra Pro 9470, og dette er den eneste håndfrien i testen som kan kobles til både fasttelefon, mobiltelefon og PC-en din. Veksling mellom disse skjer svært enkelt ved hjelp av skjermen på basestasjonen.

Lydkvaliteten er helt topp, og det er også støykanselleringen som gjør at den egner seg svært godt i støyfylte åpne kontorlokaler.

Jabra Pro 9470 koster fra 3000 kroner og oppover i nettbutikkene, og da får du mye proffhåndfri for pengene.

Les hele testen av Jabra Pro 9470

Plantronics Voyager Pro

Voyager Pro finnes som en enkel håndfri eller i en pakke med medfølgende Bluetooth-dongel. Vi anbefaler førstnevnte, og ikke pakkeløsningen. Bluetooth-dongelen gjør at du kan bruke håndfrien mot PC-en din, men pakkeløsningen koster tusenlappen mer enn bare håndfrien gjør. En egen Bluetooth-dongel kan kjøpes til rundt 200 kroner. Dermed sparer du rundt 800 kroner på å kjøpe disse to separat.

Voyager Pro har god ergonomi, design og byggekvalitet, og i tillegg er lydkvaliteten helt i toppsjiktet blant vanlige Bluetooth-håndfrier.

For de som vil bruke håndfrien også utenfor kontoret er Voyager Pro å anbefale.

Les hele testen av Voyager Pro

Disse når ikke opp

Plantronics Savi Office WO300

Savi Office WO300 er en bøylehåndfri som er det nærmeste vi kommer Jabra Pro 9470. Den har imidlertid ikke Bluetooth i basestasjonen, og dermed fungerer den bare sammen med fasttelefonen og PC-en.

Lydkvaliteten og ergonomien er også god, og alt i alt vil nok de fleste være fornøyd med WO300. Problemet er bare at den er svært mye dyrere enn Jabras bidrag i testen, og ikke noe bedre.

Den eneste fordelen er at du enkelt kan bytte ut batteriet i WO300 bare ved å åpne en luke, noe som kan spare for eksempel store bedrifter for større kostnader i fremtiden om de går til innkjøp av et stort antall håndfrier.

Les hele testen av Savi Office WO300

BH-M12

BH-M12 leveres av importøren Mirakel Data, og er et såkalt OEM-produkt. Hvilken produsent som står bak produktet er ukjent, og det er importøren som står for kundeservice.

Håndfrien koster rundt 700 kroner, men det kjennes ut som det bør koste mye mindre. Hodebøylen falt faktisk av fra resten av håndfrien under testperioden, uten at vi brukte spesielt mye makt. Byggekvaliteten er definitivt ikke BH-M12s sterkeste side.

I tillegg er håndfrien ubehagelig å ha på øret i lengre tid. Etter en halv time blir vi slitne i øret og må ta det av oss. Dette er ikke noe for de som sitter mye i telefonen, med andre ord.

Lydkvaliteten er grei, men ikke bedre enn det du får ut av vanlige mer portable håndfrier som du stikker rett inn i øret.

Vi mener BH-M12 ikke er verdt de 700 kronene du må ut med. Da ville vi heller kjøpt Plantronics Voyager Pro som koster omtrent det samme og utmerker seg som en kvalitetshåndfri.

Les hele testen av BH-M12