Tek.no

Test

Wacom Bamboo special edition

7 Des 2010 14:11

Testresultater

Apple har gjort et heftig fremstøt med lansering av sin berøringsplate Magic Trackpad. Det mange ikke vet er at det finnes andre alternativer som også bringer flere funksjoner til torgs. Wacom Special Edition er et slikt produkt.

Wacom Special Edition
Denne pakken tar berøringflatekonseptet fra Apples Magic Trackpad men lar deg bruke en penn, et verktøy som både tegnere, grafikere og designere  er svært begeistret for. Selskapet har en rekke modeller, men det som er spesielt med Bamboo Special Edition er blant annet prisen.

Brettet som er omtrent dobbelt så stort som Magic Trackpad har en pris på rundt 1 200 kroner. Den modellen vi her snakker om er den minste versjonen. Det finnes også en større. Sammenliknet med Apples alternativ som kun koster 599 kroner skulle man tro at valget var enkelt. Det er det imidlertid først når du ser hva som inngår i prisen at man ser fordelene.

Vil du lese mer om Apple Magic Trackpad?
Les vår test av Magic Trackpad her

Masse ekstra
Først og fremst må man se på at man får en enhet som i tillegg til berøringsfunksjonene også tilby bruken av penn. Dette i seg selv er viktig. I tillegg har Wacom lagt ved en rekke programvaretitler. Viktigst av dem alle er Photshop Elements 8 som koster rundt 600 kroner alene. Artrage 3 følger også med. Dette er et tegne og maleprogram som virkelig tar i bruk Wacoms penn. De siste programmet i pakken er Corel Painter Essentials 4. Alt i alt gjør dette Wacom Bamboo Special Edition til et meget attraktiv pakke. Konseptet er selvfølgelig kompatibelt med både Windows og Mac.

Les vår test av Photoshop Elements 8 her.


I bruk
I motsetning til Apples løsning som er trådløs, benytter Wacom seg av USB-tilkobling. Dette er nødvendigvis ikke negativt, men alt i alt ville vi foretrukket en trådløs løsning.
På samme måte som Magic Trackpad støtter også Bamboo bruk av flere fingre samtidig (multitouch), hvilket betyr at du får forskjellige funksjoner avhengig av hvilke fingre og fingerbevegelser du benytter.
Hvis du er vant til Apples fingerbevegelser må du lære deg et nytt sett. Du har de samme funksjonene, men bevegelsene er noe annerledes. Dette er ganske uproblematisk og tar en liten halvtime med prøving og feiling så sitter det.

Etter vår mening er et av Bamboos viktigste fortrinn at den er litt større enn Magic Trackpad. Den gir deg større rom, noe som blir viktig når du også skal bruke penn. Den har også fire knapper som gir en god brukeropplevelse.

Behandler du mye bilder vil du sette pris på bruk av penn. Dette gir deg en mye større grad av presisjon enn det du oppnar med mus. Sammen med Photoshop har du et meget presist og nyttig verktøy.

I og med at Bamboo er helt flat vil vi påstå at Apples løsning er mer ergonomisk gjennomført enn Wacom Bamboo. Wacom kommer imidlertid svært positivt ut ved at den også har penn. Knapper og funksjoner kan i nesten alle instanser programmeres og tilpasses slik du selv vil har det. Dette gjøres enkelt i et eget valgpanel.

Konklusjon
Vi vil påstå at kombinasjonen av touch, penn og et relativt stort arbeidsområde taler til Wacoms fordel. Ergonomisk skulle vi ønske at det hadde vært muilg å vinkle platen slik at du ikke vært tvunget til å ha den helt flatt hele tiden.

Har du overhodet ikke bruk for penn som et alternativ når du arbeider med bilder, kan det hende du klarer deg lenge med en Apple Magic Trackpad, men vil du ha litt manøvreringsrom og ikke minst skal arbeide med bilder er Wacom Bamboo Special Edition et virkelig godt alternativ.

Vil du kjøpe Wacom Bamboo special edition?
Her finner du laveste pris på Wacom Bamboo

Les også
Apple Magic Trackpad
Les også
Bærbar med to skjermer et skritt nærmere
annonse