TestNvidia GeForce GTX 1070 «Founders Edition»

Test av Nvidia GTX 1070 Founders Edition

Innledning »

For en måned siden lanserte Nvidia endelig de første av sine mye omtalte Pascal-baserte grafikkort, GTX 1070 og GTX 1080.

Mens storebror GTX 1080 i vår test viste at den utraderte all konkurranse og leverte opptil 60 FPS i 4K-oppløsning, har vi nok en del med oss på laget når vi trakk dette monstrøse kortet noe i karakter for den svært stive prisen.

Da er det enda godt at Nvidia i dag er klare med sitt GTX 1070 Founders Edition, et grafikkort som kan passe perfekt for deg som ikke har planer om å bruke hele feriepengebunten på grafikk.

Nvidia lover med sitt GTX 1070 å levere ytelse som overgår GTX 980 Ti, og som matcher Titan X – et grafikkort som frem til for en måned siden var verdens raskeste grafikkort og som fortsatt koster hele 10 000 kroner!

Vi har ikke testet Titan X her hos oss, men vi skal i alle fall sjekke om Nvidias påstand om å overgå forrige GTX-generasjons flaggskip, GTX 980 Ti, holder stand – også vet vi fra andre tester at Titan X ikke ligger langt unna. Det blir også svært interessant å se hvor mye ytelse du må vinke farvel til ved å gå for lillebror GTX 1070 i forhold til GTX 1080.

Bilde fra GTX 1070s jomfruferd gjennom våre nye testrutiner.

Mens Nvidias GTX 1070 «FE» har en anbefalt utsalgspris på 4900 kroner, vil tredjepartsprodusenter etter hvert lansere sine egne modeller med spesialkjølere og tilpassede kretskort for 4200 kroner og oppover, forteller Nvidia i en epost til oss.

Apropos tredjepartskort: Vi venter faktisk inn et eksemplar av MSIs GTX 1070 «Gaming TwinFrozr» neste uke som vi naturlig nok ønsker å sammenligne dagens Founders Edition opp mot. Vi anbefaler at du også får med deg denne før du bestemmer deg for hvilket kort du skal bruke dine hardt oppsparte kroner på, uansett hvor overbevisende ytelsesmålingene våre kan være over de neste sidene.

Neste uke ligger an til å bli en virkelig duell-uke her på Tek.no, da vi blant annet skal sjekke hvilken av disse to GTX 1070-modellene som klarer å holde på den beste overklokken over tid – og i tillegg gjennomføre støytester.

Vil GTX 1070 gi mer ytelse for pengene enn GTX 1080? Det må du nesten bare bla deg videre inn i testen vår for å finne ut. På neste side sammenligner vi GTX 1070 FEs spesifikasjoner mot konkurrentene. Ellers kan du klikke på en eller flere av ytelsestestene nedenfor for å se en haug av herlige ytelsesmålinger.

Hopp til ytelsestestene (klikk på bildene)

Se hvor strømeffektivt og hvor varmt GTX 1070 FE blir på side åtte.
Hopp rett til konklusjonen om du er utålmodig, eller les mer om testbenken vår og hvordan vi tester på siste side.