Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

LG 42PW450

LG 42PW450

Ved hjelp av James Camerons storfilm Avatar, oppdaget de fleste av oss 3D på nytt i 2010. Det samme året kom de første flatskjermene på markedet med 3D-funksjon. Ulempen var at denne teknologien i stor grad var forbeholdt toppmodellene til de forskjellige produsentene – noe som igjen resulterte i en stiv prislapp.

I år har flere modeller fått 3D-støtte, og ikke bare de respektive toppmodellene. Dermed kan du få kjøpt ny TV med 3D til en langt hyggeligere pris enn hva tilfellet var i fjor. Vi har blant annet testet Sonys nye KDL-40EX720, en LED-LCD på 40 tommer med 3D-støtte og god bildekvalitet til under åtte tusen kroner.

Nå har vi testet LGs 42PW450, en 42-tommers plasmaskjerm med mulighet for å vise filmer i 3D til under fem tusen kroner. Skjermen har begrenset med tilleggsfunksjoner, men byr på bra bildekvalitet til prisen.

Design

42PW450 har en ganske konservativ design, med enkle firkantede rammer, som er laget i matt sort plastikk. Rammene imiterer børstet metall og gir en ekstra piff til det ellers så tradisjonelle utseendet. Skjermen er relativt slank, med kun en tykkelse på kun fem centimeter.

Nederst til høyre på skjermen har du et berøringspanel der du kan slå av og på skjermen, justere volumet, skifte kanal eller bytte inngang.

Foten er blank men stabil.

Foten til PX450 er helt rektangulær og er laget i blank, sort plast. Du kan dreie skjermen noen grader til hver side. Denne foten er blant de stødigste vi har testet. Ofte blir flatskjermer vinglete når du skal dreie dem, men denne er fast i fisken.