Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy Note 10 Plus

Pennen har blitt en helt unik fordel for Galaxy Note

Ingenting annet likner på Samsungs kjempemobil.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I Galaxy Notes spede barndom skjønte jeg meg ikke på den. Altfor diger, mente jeg den var. 5,3 tommers skjerm var nærmest uhørt på en mobil i 2011. Dagens Galaxy Note 10 Plus har skjerm på 6,8 tommer, og likevel har jeg aldri likt Galaxy Note bedre.

Selv om skjermen har blitt langt større er Note 10 Plus faktisk vesentlig smalere enn den originale Note-modellen fra åtte år tilbake.

Mer skjermplass på en mobil som passer bedre i hånden? Det er nesten så man skulle tro utviklingen hadde gått fremover.

Som Samsungs andre nyere toppmodeller, S10-serien inkludert, er dette en glassmobil med en tynn aluminiumsramme rundt. På baksiden har den et trippelkameraoppsett som stikker ut som en liten hump på venstre side av telefonen. To sensorer og en blits bor rett ved siden av kameraet.

Aura Glow heter den mest spennende fargen du kan kjøpe Note 10 Plus i. Den speiler fargene i lyset rundt seg, og kan både se sølvblå ut, som her, og mer gul og rødlig ut hvis det er tilstrekkelig av de fargene i lyset rundt.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Minner litt om P30 Pro

Kameraoppsettet gir nesten i overkant mye deja vu fra Huaweis P30 Pro, men det får stå sin prøve. Det er det tross alt en god del i Samsungs nyere topptelefoner som gjør. Du får både digert batteri, mulighet for vanvittig rask lading og trådløs strømdeling i Note 10 - også egenskaper Huawei har sørget for at vi forventer i nye topptelefoner.

Det finnes ingen synlig fingerleser noe sted her. Den har flyttet inn i skjermen, der den bor i kollektiv sammen med selfiekameraet som har sitt eget kikkhull i midten av skjermen øverst.

I Galaxy S10 ble jeg aldri helt venn med den skjermmonterte fingerleseren. Symbolet som viste hvor den var dukket ikke alltid opp da S10-programvaren var ny, og den leste ikke alltid riktig. Begge deler ser ut til å være kurert på Note 10 Plus. Jeg vet alltid hvor jeg skal legge fingeren, og fingerleseren åpner alltid opp på et øyeblikk. Løsningen er mer stabil enn den var i S10.

På venstre side av telefonen er låsetast og volumtast. Plasseringen av disse tastene er både forståelig og samtidig noe av det jeg liker dårligst ved Galaxy Note 10 Plus. Det virker klin umulig å venne seg til denne tasteplasseringen på en så stor telefon som Noten tross alt er.

Galaxy Note 10 Galaxy Note 10 Plus Galaxy S10 Plus
Skjerm, størrelse og vekt
6,3" Dynamic AMOLED,6,8" Dynamic AMOLED6,4" Dynamic AMOLED
2280 x 1080 piksler3040 x 1440 piksler3040 x 1440 piksler
HDR10+HDR10+HDR10+
15,1 x 7,18 x 0,79 cm16,23 x 7,72 x 0,79 cm 15,76 x 7,41 x 0,78 cm
168 gram196 gram175 gram
Prosessor, RAM og lagring
Exynos 9825Exynos 9825 Exynos 9820
8 GB 12 GB 8 GB / 12 GB
256 GB, IKKE plass for MicroSD 256 / 512 GB, plass for MicroSD128 / 512 / 1024 GB, plass for MicroSD
3500 mah4300 mAh 4100 mAh
Kamera og andre egenskaper
12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.212 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2, Time of Flight/DepthVision-sensor 12 MP, dual pixel, OIS, f/1.5-2.4, 12 MP Tele f/2.4 OIS, 16 MP vidvinkel f/2.2
Enkelt frontkamera, 10 MP f/2.2Enkelt frontkamera, 10 MP f/2.2Dobbelt frontkamera, 10 MP f/1.9 + dybdemålende 8 MP f/2.2
Hurtiglading, trådløs lading, trådløs strømdeling, IKKE hodetelefonkontaktHurtiglading, trådløs lading, trådløs strømdeling, IKKE hodetelefonkontaktHurtiglading, trådløs lading, trådløs strømdeling
S-Pen med BluetoothS-Pen med Bluetooth-
Pris
Fra 9.790 kroner11.390 kroner og 12.390 kronerFra 8000 kroner
Les testen

Hurra - Bixby-tasten er vekk

Jeg blir ikke helt venn med den venstreplasserte låsetasten, men med telefonen i venstre hånd og pennen i den andre gir plasseringen mening. Du trenger uansett ikke å bruke den så ofte.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Låsetast på høyre side av telefonen som på Galaxy S10 hadde korrespondert bedre med tommelen for høyrehendte. Samtidig hadde jeg sannsynligvis endt opp med å klumsete skifte grep hver gang jeg skulle bruke tasten med pennen i høyrehånden og mobilen i den venstre.

Og tross alt er det ikke noe stort problem, siden Note 10 uansett kan innstilles til å våkne idet den løftes. Dermed trenger du ikke egentlig bruke tasten i det hele tatt. Hvis du vil kan kameraet slippe deg inn, eller du kan bruke fingerleseren hvis du vil ha en sikrere løsning. Her gir Samsung full fleksibilitet - du kan velge om du vil at ansiktet eller fingeren skal foretrekkes når du identifiserer deg for apper, og du kan ha bare én eller begge påskrudd ved låseskjermen også.

Apropos taster du ikke trenger å bruke; Bixby-tasten som har terrorisert Samsung-brukere med en lite kompetent stemmeassistent siden Galaxy S8 er nå borte. Og godt er det. Du kan, hvis du virkelig vil, aktivere at låsetasten aktiverer Bixby. I så fall kan du bruke en knapp i nedtrekksmenyen for å skru av telefonen. Men jeg kommer ikke på så mange gode grunner til å gjøre dette.

Et lite trykk mot det som ser ut som en knapp nederst på telefonen, og pennen spretter ut. Når du tar den helt ut av telefonen åpner den klassiske Note-menyen seg. Denne har vi sett før, men flere av ingrediensene her også er nyttige, for eksempel Smartvalg-løsningen som lar deg ta bedre skjermdumper enn på andre telefoner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Pennen har blitt helt ny

Du kan fjernstyre både Samsung-funksjoner og andre apper ved å vifte rundt i luften med pennen eller trykke på den innebygde knappen i den. Batteriet varer i omtrent tolv timer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Med finmotorikken til en illsint elefant har aldri håndskrift eller tegning vært blant mine største talenter.Og dermed har heller ikke digitale penner appellert så veldig til meg. Det er fint at løsningene finnes, og det er godt at de blir stadig mer presise - for folket som kan bruke dem. Men foruten å konstatere disse tingene har jeg ikke hatt mye glede av dem selv. Ikke før nå.

I forrige generasjon Note skjedde det nemlig noe. Samsung begynte å gjøre pennen til noe helt annet, ved å legge til fjernstyringsfunksjoner og Bluetooth.

Denne underlige metamorfosen fortsetter i Galaxy Note 10. Nå har pennen fått et skikkelig batteri. Forrige generasjon hadde en kortlevd kondensator som bare virket i et par hundre klikk på penneknappen, mens den nye skal vare i 12 timer i strekk.

Samsung har også lagt til gyro og akselerometer i pennen, sånn at den leser bevegelsene dine når du veiver med den i luften. Hold inne knappen og beveg den i sirkel foran deg for å zoome inn med kameraet eller skru opp volumet.

Pennen har fått en rekke standardfunksjoner i programvaren som er her fra før, og for å gjøre hele greia enda bedre kan du tilpasse funksjonaliteten for apper du installerer. Du kan for eksempel gi den funksjonene du måtte ønske i Spotify - selv om spill, pause og spoling i tillegg til volum er forhåndsvalgt for musikkspillere.

Et univers av nye pennefunskjoner

Hvis du bruker Dex-funksjonen for å vise PowerPoint-presentasjoner på storskjermen i møterommet kan du i denne generasjonen som i forrige bruke pennen til å styre presentasjonen. Du trenger egentlig ikke å ha med deg en bærbar PC og en merkelig fjernkontrolldings fra Logitech ... Logi? Hva heter de egentlig for tiden? Uansett.

Samsung er i ferd med å skape et helt eget univers med utspring i S-pennen som følger med Galaxy Note. Du trenger ikke lenger å være glad i å tegne eller ha noenlunde leselig håndskrift for å ha glede av at det følger en penn med denne mobilserien.

I et år der vi begynner å kjenne litt på stagnasjonen blant mobilprodusentene har S-pen faktisk blitt en unik egenskap som skiller Note fra alle andre mobiler.

Slik ser det ut når Galaxy Note 10 oversetter fra håndskrift til tekst som kan puttes inn i alt fra e-poster til Word-dokumenter. Det er rett og slett magisk hvor mye den faktisk forstår av krokete kruseduller. Pennen er et langt mer aktuelt hjelpemiddel for folk med dårlig håndskrift i dag enn for få år siden.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Magisk skriftgjenkjenning

Det var disse kråketærne Note 10 oversatte til tekst i bildet over. Klarer du å lese det som står her?
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Og på punktet om å behøve leselig håndskrift for å ha glede av S-pen; du trenger ikke leselig håndskrift for å skrive med den heller.

Skriv med de kråketærne du har, og telefonen tolker stort sett strekene riktig. Det oppleves tidvis som magi - en magi mine tidligere lærere og undervisere har slitt med å mestre. Et kjapt notat i Notat-appen kan lynraskt bli til et Word-dokument eller en e-post.

Det må tilføyes at det ikke er like enkelt å få håndskriften gjenkjent av Samsung-tastaturet. Jeg vet ikke riktig om det skyldes at skriveruten plutselig blir langt mindre og håndskriften desto verre, eller om det rett og slett er ulik «lesemotor» i de to appene. Men magefølelsen sier at det er det siste, og at en oppdatering av Samsung-tastaturet før eller siden vil gjøre det like bra som notatappen.

Skjermen er vanvittig god, som alltid i en toppmodell fra Samsung. Det som også har blitt en vane for koreanerne er å la den skrå ganske bratt ut mot kantene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som alltid; himmelsk skjerm

Hvis du kjenner Samsungs toppmodeller kan du dette refrenget fra før. Det er ikke for ingenting at Samsungs OLED-skjermer brukes både i deres egne og i andres toppmodeller. Har du en iPhone X eller Xs? Vel, da er det strengt tatt et Samsung-produkt som lyser mot deg.

Note-skjermen er svært lyssterk og med flott fargegjengivelse. Det er støtte for HDR-video, og i Samsungs format betyr det at lommelykten ser ut som den lyser ut av skjermen når ungene i Stranger Things jakter på monstre. Det ser ikke bare ut som et bilde av en lommelykt, slik det har hatt en tendens til tidligere.

Dette gjør innlevelsen ved filmtitting svært god. At skjermen er svært stor hjelper selvfølgelig også.

En annen ting som er fint er stereohøyttalerne rundt skjermen. De lager svært god lyd til mobilhøyttalere å være, og det er fullt mulig å sette seg ned med Netflix på hotellrommet uten hverken hodetelefoner eller Bluetooth-høyttalere attåt.

En lyssterk og meget god HDR-skjerm hører med i pakken når vi snakker om en toppmodell fra Samsung. Det er en fryd å se film, Youtube-snutter og bilder på Note 10 Plus-skjermen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Litt gnien på tilbehøret

USB-C-øreplugger av ålreit kaliber følger med. Du får også overgang fra Micro-USB til USB-C, for bruk med gamle lade-/datakabler. Overgang fra USB-C til USB-A slik at du kan koble til minnepinner og harddisker ligger også i esken. Men selv om telefonen støtter 45-watts lading er laderen som følger med «bare» på 25 watt. Det hadde også vært bra om Samsung la ved overgang til hodetelefonkontakt siden dette er den første telefonen der det ikke er bygget inn.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er bittelitt malurt i beveren her; du vet den hodetelefonkontakten Samsung har skrytt av å ha hvert eneste år siden Apple først tok den bort? Vel, nå er den borte her også. For å bruke hodetelefoner med Galaxy Note 10 må du enten kjøre trådløst, bruke USB-C-tilkoblede hodetelefoner eller overgang.

Det følger ikke med overgang til minijack i esken. Men du får i hvert fall med et rimelig velspillende sett øreplugger med AKG-logo på siden.

Apropos ting som ikke følger med; Note 10-telefonene støtter lading opp til 45 watt, men Samsung har bare lagt ved en hurtiglader som yter 25 watt. Det er en økning fra tidligere, men det føles litt klamt og gnient at man ikke legger ved en lader som yter full fart når telefonen koster over 11 000 kroner.

Til den prisen Galaxy Note 10-modellene koster kunne Samsung godt kostet på seg både hurtiglader og minijack-overgang i esken. Det siste først og fremst fordi dette er den første telefonen fra produsenten uten kontakten, og dermed kan den overraske trofaste Samsung-kjøpere idet den kommer ut av esken.

Selv om ladingen ikke går så fort som den kan gå er det i hvert fall ålreit å konstatere at Note 10 Plus varer lenge på det store batteriet sitt. Erfaringsmessig har Samsung-telefoner noen ganger kunnet bruke mer strøm i kortere perioder uten å forklare seg. Men Note 10 virker svært så stabil på denne fronten. Jeg har ikke lagt merke til at den har oppført seg særlig strømtørst i testperioden. Men det slippes alltid ny programvare relativt kort tid etter salgsstart, og vi har sett endringer i slike egenskaper tidligere.

God å bruke, men litt masete

Bruksmessig er Galaxy Note 10 utstyrt med Samsungs OneUI-menyer, og det betyr at de er noenlunde logisk bygget opp og at de egner seg relativt godt for store skjermer. Mye av innholdet er flyttet ned på skjermen slik at du slipper å strekke tommelen ut av ledd.

Det er snakk om ett av de beste Android-skallene fra noen produsent på markedet i dag.

Et område Samsung likevel gjerne kan jobbe med fremover er alle varslingene. Det er ikke så mye inkludert på telefonen som ikke er laget av Samsung eller Google - det er i hovedsak Microsofts OneDrive-app som følger med. Dermed kan ikke skylden for at nyere Samsung-telefoner maser legges på noen andre enn nettopp Samsung.

OneUI er et supert menysystem med mange gode tilpasningsmuligheter. Det er lett å bruke når du har kommet i gang med det, men det har veldig mange varslinger det vil vise deg før du kommer så langt. Her velger du hvordan navigeringen skal foregå; skjermknapper eller sveip.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Bixby er ikke helt borte - både den og en haug irriterende varsler dukker opp av og til. Men i det minste har du ikke en knapp du kan snuble i og aktivere den i vanvare med.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

For Galaxy Note har alltid noe den vil opplyse deg om. Det plinger i toppmenyen for om du har aktivert den ene tjenesten etter den andre, enten det er mobilsporing eller temabutikker. Bixby vil veldig gjerne at du skal være klar over at det fortsatt er mulig å bruke den i kameraappen. Funksjonen «Sikker Wi-Fi» vil at du skal vite at den er der og det vil både Samsung Cloud og nevnte OneDrive også. I tillegg dukker det opp informasjonsbobler rundtom i menysystemet som informerer om hvordan du bruker det.

Du kan si at dette for en stor del er ting du bare støter på én gang - og det er jo riktig. Men med så mange varslinger og informasjonsbobler blir det en anelse slitsomt å komme i gang med en ny Galaxy Note. Det hjelper ikke at mange av varslingene er omstendelige. Når Bixby hever sitt hode i kameraappen må du for eksempel godkjenne et hav av vilkår før du kan fortsette, og du må sannsynligvis oppdatere appen også. Det gjør den selvfølgelig i Galaxy Store, og ikke i Google Play - så med litt flaks må du logge inn der også - før du faktisk får tatt bildet du egentlig ville ta.

Denne typen labyrinter leder Samsung OneUI anno 2019 deg irriterende ofte inn i, og det kan de godt slutte med.

Knall ytelse

Det er en såvidt fornyet Exynos-prosessor fra Samsung som driver telefonen, og sammen med rikelige mengder RAM betyr det at alt går fort og du slipper å vente på Note 10 Plus. Det er uvanlig at Note-modellene får annen prosessor enn forrige Galaxy S-modell, men det har altså skjedd denne gang. Ytelsesmessig er det imidlertid bare grafikkytelsen som får et nevneverdig hopp, mens den rene prosessorytelsen står omtrent der Galaxy S10 gjorde.

Dette er uansett svært sterke tall og en telefon som vil klare å kjøre det som kommer av apper i flere år fremover. Samtidig er det heller ikke nødvendig å betale så mye for mobilytelse i 2019 som tidligere. Legg for eksempel merke til rimelige Asus Zenfone 6 som koster rundt 5000 kroner - under det halve av Galaxy Note 10-modellene.

Kraftig forbedret kameraapp

Kameraet i Galaxy Note 10 Plus er med relativt få unntak det samme som i Galaxy S10 Plus. Det betyr et vanlig vidvinkelkamera, et ultravidvinkelkamera og ett som gir deg 2x zoom. Det siste har fått bedre glass så det fungerer i dårligere lys.

Det har også kommet til en såkalt Time of Flight-sensor i Plus-versjonen av Note, slik at den kan fokusere raskere og bedre, og sensoren kan også brukes til portrettfunksjoner og ting som utvidet virkelighet.

I praksis synes jeg den største forbedringen her er en som har vært i Galaxy S10 en liten stund; nattmodusen. Samsung-telefoner kan nå i stor grad gjøre det samme trikset som Huaweis telefoner har kunnet et par år - samle lys over lang tid mens du holder telefonen med hånden. Det gjør at de får en hel del av den allsidigheten de har manglet.

Samsung har alltid vært sterke på riktig eksponering i vanskelige omstendigheter, og det er også Galaxy Note 10 god på. Det er veldig sjelden den tar bilder som er for mørke eller overeksponerte i store områder. Som regel treffer den blink og serverer meget gode bilder.

Kameraet har fått forbedret glass i zoom-delen og en nattmodus har kommet til - den har også vært der i programvaren til Galaxy S10 en stund.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den har fortsatt ikke «alt», men ...

Huawei har dratt mobilmarkedet i kamerasammenheng en stund, og dermed har de skaffet seg andre fordeler også. Så det er to ting Samsungs Note 10 fortsatt mangler før den er like allsidig som eksempelvis en P30 Pro. Det ene er kraftigere zoom. 2x zoom er tross alt noe, men det hjelper ikke så veldig mye - 5x-varianten hos Huawei tar meg så mye nærmere det jeg sikter på at jeg savner den når P30 Pro ikke er med i lommen. En annen ting Note 10 ikke har er autofokus på ultravidvinkelen.

Det betyr at den ikke fungerer som makrokamera på samme måte som en Huawei gjør - med kinesernes telefon kan du fotografere fra bare et par centimeters avstand og få knivskarpe bilder. Det er altså fortsatt et par handicap her mot den kinesiske konkurrenten - men ingen av er like viktige som mangelen på skikkelig nattmodus var. Derfor er inntrykket alt i alt svært godt av dette kameraet.

For selfieløvene der ute er det greit å bemerke at også frontkameraet gir ålreite og skarpe bilder i de fleste forhold. Det er moro at du kan tegne på ansiktet ditt og la krusedullene følge bevegelsene dine når du filmer, men det er nok mest en gimmick.

Fjernstyringen av kameraet med pennen er forøvrig også en stor fordel, hvis du støtter mobilen på noe og setter den fra deg for å ta selvportretter eller bilder med lang eksponering i mørket.

Til slutt

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I starten kjøpte man Galaxy Note fordi det var den råeste Samsungen man kunne kjøpe. Noen kjøpte den på grunn av pennen, men mange brukte Note uten å bruke S-pen. Det har gradvis blitt mindre vits i å kjøpe Galaxy Note med det som utgangspunkt. Galaxy S10 er så lik at det er nær ett fett hvilken du kjøper om det bare handler om spesifikasjoner. Du kan slippe ganske mye rimeligere unna med en S10 Plus enn en Note 10 Plus.

Derfor er det pussig at Galaxy Note oppleves som bedre enn noen gang. Det handler ikke om gigahertz, bits og bytes - for alt det er her i rikt monn. Det handler om at Samsung har skapt en helt unik telefon som ingen andre fullt ut kan konkurrere med - samme hvor heftige spesifikasjoner de pøser på.

Pennen er nå så god at selv marginalt skriveføre, som meg, kan ha nytte av den til å ta notater. En Note 10 i et møterom har allerede fjernkontrollen du betaler ekstra for til den tunge PC-en din, og kan fint vise presentasjonen på storskjermen.

Bare fantasien og apputviklerne setter grenser for hva mer en bevegelsessensitiv S-pen kan få av funksjoner.

Det siste året har veldig mye mobilutvikling handlet om hvor kamerahullet foran er plassert. For Galaxy Note spiller det egentlig absolutt ingen rolle. For ingen andre telefoner kan det den kan.

Fortsatt er det noen kamerafunksjoner jeg ønsker meg fra Huaweis telefoner, men også her har Samsung tettet det viktigste hullet. Og da er det ikke noe mer igjen å si enn vel blåst.

... og å peke på noen andre telefoner med store skjermer:

Huawei P30 Pro
Det beste stillbildekameraet

Huawei P30 Pro

Samsung er flinkere på video, og har tatt igjen mye av Huaweis forsprang på resten. Men hvis du vil ha uslåelig zoom, makrofunksjon og en nattmodus som er noen knepp kvassere enn Samsungs er det Huawei som har fasiten. P30 Pro er stadig en fantastisk telefon, med et stort batteri og lynrask innmat. Telefonen får oppdatering til Android 10 i høst, og dermed er usikkerheten rundt USA og Kina i stor grad visket vekk for denne toppmodellen. Også her får du flere spenstige fargevarianter enn i Note 10.

OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB
Den rimeligste fremtidsmobilen?

OnePlus 7 Pro (8GB RAM) 256GB

Hvis du vil ha en telefon som er helt uten hull i skjermen og med masse ny teknologi kan OnePlus 7 Pro være et supert alternativ. Her får du en fantastisk OLED-skjerm med 90 hertz oppdateringsfrekvens - det betyr silkemykt bilde som er svært behagelig å se på og bruke. Frontkameraet er skjult på en liten pinne som spretter opp når du trenger det. Som alltid med OnePlus er topp ytelse en viktig del av formelen. Det du ikke får er sertifisert vanntetthet eller trådløs lading. Og naturligvis får du ikke penn/fjernkontroll her heller.

Samsung Galaxy S10 Plus
Bare selve telefonen?

Samsung Galaxy S10 Plus

fra 4990:-

Hvis du ikke vil tegne eller skrive med pennen, og heller ikke har bruk for fjernstyringsfunksjonene, kan du like gjerne gå for Galaxy S10 Plus og spare noen tusenlapper. Ytelsesmessig er det kun ørsmå forskjeller mellom telefonene, og nattmodusen i Note 10-programvaren finner du i de siste oppdateringene for Galaxy S10 også. Den har i tillegg et digert batteri, trådløs lading og vennelading, fantastisk skjerm og gode menyer. Hvis det er viktig for deg får du den også i mange flere fargealternativer enn Note 10 finnes i i dag.

Samsung Galaxy Note 10 Plus
9.5
Imponerende
Helt rått

Samsung Galaxy Note 10 Plus

9.5
Imponerende
sitatPennefunksjonene i Galaxy Note 10 Plus gjør det til en unik telefon som er god på alt.

Fordeler

 • +
  Svært god batteritid
 • +
  Støtter lynhurtig lading
 • +
  Mange nye kamerafunksjoner
 • +
  Endelig nattmodus
 • +
  Vanvittig god skriftgjenkjenning
 • +
  S-pen har blitt fullblods fjernkontroll
 • +
  Masse lagringsplass
 • +
  Minnekortplass (i Plus-modellen)
 • +
  Ekstremt god skjerm
 • +
  Supert kamera til videoopptak
 • +
  Bixby-tasten er borte

Ting å tenke på

 • Hodetelefonkontakten er vekk
 • Altfor mange varslinger i OneUI
 • Ikke blant de beste på zoom og makro
 • Ingen overgang til minijack i esken
 • Raskeste hurtiglader følger ikke med
annonse
Samsung Galaxy Note 10 Plus SM-N975F/DS Dual SIM 12GB RAM 256GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse