Test

Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier

Vi har pløyd gjennom alle katalogene, se hvilken som seirer.

Disse har vi sjekket

Denne artikkelen er tidligere publisert som en lukket Ekstra-sak for våre Tek Ekstra-medlemmer, men er nå åpnet opp til glede for alle våre lesere.

For et halvt år siden foretok vi en sjekk av hvilken strømmetilbyder som kunne friste med det beste utvalget av serier og filmer. Den gang viste det seg at Netflix var best i klassen, selv om de kun hadde et fåtall av de seriene og filmene vi var på jakt etter.

At strømmetjenestene har dårlig utvalg i nye serier og filmer er det også andre som har påpekt. Nå er det høysesong for å benke seg foran TV-en mens været ute blir kaldere og mer ufyselig, og vi nordmenn tyr ofte til strømmetjenester for å se innhold.

Derfor har vi tatt opp ballen på ny for å se om menyen du får servert hos de ulike strømmetjenestene har forbedret seg siden sist vi kikket på dem.

Fremgangsmåten er mye den samme som ved forrige runde, der vi har sjekket forskjellige topp ti-lister hos det store filmnettstedet IMDB opp mot hva strømmetjenestene tilbyr, for å på den måten kunne tegne et bilde av hvor godt tilbudet er. Dataene fra disse listene ble hentet inn mandag 3. oktober inneværende år.

Samtidig har vi tatt runden her på bruket for å se hvilke ti serier eller filmer som vår redaksjon liker best. Dette gir oss et ekstra grunnlag utenom det IMDB tilbyr, og i den forbindelse får vi en litt mer «lokal» samling serier og filmer som ikke nødvendigvis resten av verden søker like mye på.

Netflix

Pris: Fra 79 kroner per måned (Kun på en skjerm av gangen i standardoppløsning)
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned

Netflix, skjermdump 7.10.2014.

Netflix er kanskje den mest kjente blant aktørene som vi har med. Riktignok var det HBO som først annonserte at de skulle satse på Norge av de to, men det var Netflix som først festet grepet. Siden den gang har Netflix hatt en voldsom vekst, og stadig flere får øynene opp for selskapet. Innholdet fra denne leverandøren kan spilles av på en rekke plattformer, blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller. Dog varierer det hvor mange enheter du kan bruke og hvilken oppløsning du får ut i fra hvilket abonnement du velger.

Den amerikanske giganten var også tidlig ute med å tilby 4K-strømming, og har et voksent arkiv med filmer og serier. Det som ofte blir ansett som ankepunktet mot Netflix er at det meste av innholdet er av litt eldre dato, og at innholdet på den norsk versjonen Netflix ikke er sammenfallende med innholdet på den amerikanske utgaven, på grunn av det kompliserte rettighetssystemet til filmbransjen.

HBO Nordic

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, 14 dager

HBO, skjermdump 7.10.2014.

HBO er en annen amerikansk kjempe som har festet sine klør om Norge. HBO har valgt en litt annet tilnærming enn Netflix, blant annet ved å etablere et nytt selskap; HBO Nordic. Selskapet har også en annen tilnærming til innholdet enn for eksempel Netflix. HBO Nordic tilbyr nemlig i all hovedsak de eksklusive HBO-seriene du vil slite med å finne andre steder.

Nå trenger ikke det være noe feil, for selskapet står bak en rekke av de virkelig store serietitlene som Game of Thrones og True Blood. Som kunde hos dem får du tilgang til serier og filmer med en gang de er vist i USA, og ikke lenge etter slik du ofte må forholde deg til med andre leverandører.

Innholdet fra HBO Nordic kan også spilles av på en rekke plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

TV 2 Sumo

Pris: Én uke til 49 kroner. Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. Alternativt årsabonnement til 1199 kroner
Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud.
Gratis prøvetid: Ja, én måned. Gjelder kun om du er student.

TV 2 Sumo, skjermdump 7.10.2014.

TV 2 Sumo er nettsatsningen til en av landets største TV-kanaler. Riktignok er dette en tjeneste som gir deg mer enn bare muligheten til å strømme innhold, men allikevel en klart kandidat til å være med i vår vurdering.

En av tingene som skiller Sumo fra flere av de andre aktørene, er at du i tillegg til tilgang på et filmarkiv, også kan betale for å kunne se TV-kanaler via nettstedet. Med andre ord kan du legge til egne pakker som for eksempel gir deg tilgang til det kanalen produserer av fotballinnhold.

Også Sumo er å finne på en rekke ulike plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, og Smart-TV.

NRK

Pris: Gratis
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ingen

NRK, skjermdump 7.10.2014.

En annen kandidat vi tar med oss er innholdet NRK kan gi deg. Ved forrige sammenligning var ikke NRK med i undersøkelsen, noe vi fikk klare tilbakemeldinger om at var savnet. En av grunnene til at denne er en god kandidat er at du ikke betaler noe direkte for å kunne hente ned innhold fra kringkasteren.

NRK har utviklet en egen applikasjon du kan bruke på en rekke plattformer, og generelt kan du se innholdet som ligger hos kringkasteren så lenge du har nett-tilgang. Samtidig er det ikke bare filmer og serier du kan boltre deg i.

Du kan nemlig se alt som ligger i arkivet til NRK, hvilket består av enorme mengder med innhold. Utover det er det også fullt mulig å se alt som sendes direkte på de tre statskanalene. Ergo er du godt dekket om du for eksempel liker å få med deg vinteridrett i de kommende månedene.

Filmnet

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Filmnet, skjermdump 7.10.2014.

Neste aktør som er med i vår oversikt er Filmnet, en tjeneste som eies av C More. Forskjellen mellom de to er at Filmnet kun gir deg arkivet med filmer og serier, og du får ikke med de tilleggskanalene og innholdet som om du går for C More Play.

Med Filmnet kan du se film via PC, enheter med iOS, eller nettbrett som kjører operativsystemet Android.

Inne i tjenesten kan du bla deg igjennom filmer og serier, og innholdet er delt opp i en rekke kategorier og sjangere. Blant annet kan du sortere filmer etter opprinnelse, noe som gjør det enkelt å for eksempel finne norske filmer.

C More Play

Pris: 99 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Nei

C More Play, skjermdump 7.10.2014.

En annen tilbyder som finner veien til vår test er C More Play. Her er det også mulighet for å utvide innholdet du har tilgang til, ved å betale ekstra for å kunne se TV-kanaler i tillegg. Med andre ord kan du for eksempel kjøpe totalpakken som gir deg tilgang til alt fra filmer til sport.

Som C More-kunde kan du spille av innholdet du har tilgang til i C More Play via PC, mobiltelefon eller nettbrett.

Det kan være verdt å merke seg at dersom du allerede har en filmpakke fra C More inkludert i TV-abonnementet ditt, har du antageligvis også gratis tilgang til C More Play.

Viaplay

Pris: 89 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Viaplay, skjermdump 7.10.2014.

Viaplay er en av de største strømmeaktørene på det norske markedet, og er inkludert i prisen om du tilfeldigvis er kunde hos Viasat fra før.

Dette er også en ren nettjeneste som lar seg stømme innhold via nettet på de aller fleste plattformer som PC, iOS, Android-nettbrett, spillkonsoller og Smart-TV.

På lik linje som både Sumo og C More Play kan du også her betale ekstra for for å få tilgang til sportsinnholdet til Viasat, som blant annet gjør at du kan se Champions League.

Du kan også betale ekstra for å leie filmer som ikke finnes i gratisutvalget.

Voddler Plus

Pris: 49 kroner per måned
Bindingstid: Ukjent
Gratis prøveperiode: Ja, én måned.

Voddler, skjermdump 7.10.2014.

Voddler Plus er en svensk tjeneste, og ble i sin tid ansett som å være videobransjens svar på Spotify. Tjenesten lokket med lave priser og gratis innhold, men slo likevel aldri helt an. Blant annet skal utvalget av frie filmer ikke ha vært spesielt imponerende.

Selskapet baserer seg på en spennende peer-to-peer-løsning, og benytter gjerne din egen harddisk som en mellomlagring av innholdet. Du kan også dele innholdet med venner, slik at om du leier en film kan du også la flere venner få se den samme filmen i etterkant.