Til hovedinnhold

Denne strømmetjenesten har flest filmer og serier

Vi har pløyd gjennom alle katalogene, se hvilken som seirer.

Disse har vi sjekket

Denne artikkelen er tidligere publisert som en lukket Ekstra-sak for våre Tek Ekstra-medlemmer, men er nå åpnet opp til glede for alle våre lesere.

For et halvt år siden foretok vi en sjekk av hvilken strømmetilbyder som kunne friste med det beste utvalget av serier og filmer. Den gang viste det seg at Netflix var best i klassen, selv om de kun hadde et fåtall av de seriene og filmene vi var på jakt etter.

At strømmetjenestene har dårlig utvalg i nye serier og filmer er det også andre som har påpekt. Nå er det høysesong for å benke seg foran TV-en mens været ute blir kaldere og mer ufyselig, og vi nordmenn tyr ofte til strømmetjenester for å se innhold.

Derfor har vi tatt opp ballen på ny for å se om menyen du får servert hos de ulike strømmetjenestene har forbedret seg siden sist vi kikket på dem.

Fremgangsmåten er mye den samme som ved forrige runde, der vi har sjekket forskjellige topp ti-lister hos det store filmnettstedet IMDB opp mot hva strømmetjenestene tilbyr, for å på den måten kunne tegne et bilde av hvor godt tilbudet er. Dataene fra disse listene ble hentet inn mandag 3. oktober inneværende år.

Samtidig har vi tatt runden her på bruket for å se hvilke ti serier eller filmer som vår redaksjon liker best. Dette gir oss et ekstra grunnlag utenom det IMDB tilbyr, og i den forbindelse får vi en litt mer «lokal» samling serier og filmer som ikke nødvendigvis resten av verden søker like mye på.

Netflix

Pris: Fra 79 kroner per måned (Kun på en skjerm av gangen i standardoppløsning)
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned

Netflix, skjermdump 7.10.2014.

Netflix er kanskje den mest kjente blant aktørene som vi har med. Riktignok var det HBO som først annonserte at de skulle satse på Norge av de to, men det var Netflix som først festet grepet. Siden den gang har Netflix hatt en voldsom vekst, og stadig flere får øynene opp for selskapet. Innholdet fra denne leverandøren kan spilles av på en rekke plattformer, blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller. Dog varierer det hvor mange enheter du kan bruke og hvilken oppløsning du får ut i fra hvilket abonnement du velger.

Den amerikanske giganten var også tidlig ute med å tilby 4K-strømming, og har et voksent arkiv med filmer og serier. Det som ofte blir ansett som ankepunktet mot Netflix er at det meste av innholdet er av litt eldre dato, og at innholdet på den norsk versjonen Netflix ikke er sammenfallende med innholdet på den amerikanske utgaven, på grunn av det kompliserte rettighetssystemet til filmbransjen.

HBO Nordic

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, 14 dager

HBO, skjermdump 7.10.2014.

HBO er en annen amerikansk kjempe som har festet sine klør om Norge. HBO har valgt en litt annet tilnærming enn Netflix, blant annet ved å etablere et nytt selskap; HBO Nordic. Selskapet har også en annen tilnærming til innholdet enn for eksempel Netflix. HBO Nordic tilbyr nemlig i all hovedsak de eksklusive HBO-seriene du vil slite med å finne andre steder.

Nå trenger ikke det være noe feil, for selskapet står bak en rekke av de virkelig store serietitlene som Game of Thrones og True Blood. Som kunde hos dem får du tilgang til serier og filmer med en gang de er vist i USA, og ikke lenge etter slik du ofte må forholde deg til med andre leverandører.

Innholdet fra HBO Nordic kan også spilles av på en rekke plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, Smart-TV og spillkonsoller.

TV 2 Sumo

Pris: Én uke til 49 kroner. Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. Alternativt årsabonnement til 1199 kroner
Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud.
Gratis prøvetid: Ja, én måned. Gjelder kun om du er student.

TV 2 Sumo, skjermdump 7.10.2014.

TV 2 Sumo er nettsatsningen til en av landets største TV-kanaler. Riktignok er dette en tjeneste som gir deg mer enn bare muligheten til å strømme innhold, men allikevel en klart kandidat til å være med i vår vurdering.

En av tingene som skiller Sumo fra flere av de andre aktørene, er at du i tillegg til tilgang på et filmarkiv, også kan betale for å kunne se TV-kanaler via nettstedet. Med andre ord kan du legge til egne pakker som for eksempel gir deg tilgang til det kanalen produserer av fotballinnhold.

Også Sumo er å finne på en rekke ulike plattformer, som blant annet PC, mobil, nettbrett, og Smart-TV.

NRK

Pris: Gratis
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ingen

NRK, skjermdump 7.10.2014.

En annen kandidat vi tar med oss er innholdet NRK kan gi deg. Ved forrige sammenligning var ikke NRK med i undersøkelsen, noe vi fikk klare tilbakemeldinger om at var savnet. En av grunnene til at denne er en god kandidat er at du ikke betaler noe direkte for å kunne hente ned innhold fra kringkasteren.

NRK har utviklet en egen applikasjon du kan bruke på en rekke plattformer, og generelt kan du se innholdet som ligger hos kringkasteren så lenge du har nett-tilgang. Samtidig er det ikke bare filmer og serier du kan boltre deg i.

Du kan nemlig se alt som ligger i arkivet til NRK, hvilket består av enorme mengder med innhold. Utover det er det også fullt mulig å se alt som sendes direkte på de tre statskanalene. Ergo er du godt dekket om du for eksempel liker å få med deg vinteridrett i de kommende månedene.

Filmnet

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Filmnet, skjermdump 7.10.2014.

Neste aktør som er med i vår oversikt er Filmnet, en tjeneste som eies av C More. Forskjellen mellom de to er at Filmnet kun gir deg arkivet med filmer og serier, og du får ikke med de tilleggskanalene og innholdet som om du går for C More Play.

Med Filmnet kan du se film via PC, enheter med iOS, eller nettbrett som kjører operativsystemet Android.

Inne i tjenesten kan du bla deg igjennom filmer og serier, og innholdet er delt opp i en rekke kategorier og sjangere. Blant annet kan du sortere filmer etter opprinnelse, noe som gjør det enkelt å for eksempel finne norske filmer.

C More Play

Pris: 99 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Nei

C More Play, skjermdump 7.10.2014.

En annen tilbyder som finner veien til vår test er C More Play. Her er det også mulighet for å utvide innholdet du har tilgang til, ved å betale ekstra for å kunne se TV-kanaler i tillegg. Med andre ord kan du for eksempel kjøpe totalpakken som gir deg tilgang til alt fra filmer til sport.

Som C More-kunde kan du spille av innholdet du har tilgang til i C More Play via PC, mobiltelefon eller nettbrett.

Det kan være verdt å merke seg at dersom du allerede har en filmpakke fra C More inkludert i TV-abonnementet ditt, har du antageligvis også gratis tilgang til C More Play.

Viaplay

Pris: 89 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Viaplay, skjermdump 7.10.2014.

Viaplay er en av de største strømmeaktørene på det norske markedet, og er inkludert i prisen om du tilfeldigvis er kunde hos Viasat fra før.

Dette er også en ren nettjeneste som lar seg stømme innhold via nettet på de aller fleste plattformer som PC, iOS, Android-nettbrett, spillkonsoller og Smart-TV.

På lik linje som både Sumo og C More Play kan du også her betale ekstra for for å få tilgang til sportsinnholdet til Viasat, som blant annet gjør at du kan se Champions League.

Du kan også betale ekstra for å leie filmer som ikke finnes i gratisutvalget.

Voddler Plus

Pris: 49 kroner per måned
Bindingstid: Ukjent
Gratis prøveperiode: Ja, én måned.

Voddler, skjermdump 7.10.2014.

Voddler Plus er en svensk tjeneste, og ble i sin tid ansett som å være videobransjens svar på Spotify. Tjenesten lokket med lave priser og gratis innhold, men slo likevel aldri helt an. Blant annet skal utvalget av frie filmer ikke ha vært spesielt imponerende.

Selskapet baserer seg på en spennende peer-to-peer-løsning, og benytter gjerne din egen harddisk som en mellomlagring av innholdet. Du kan også dele innholdet med venner, slik at om du leier en film kan du også la flere venner få se den samme filmen i etterkant.

Dette har strømmetjenestene

Filmene og seriene vi sjekket

Innholdet vi har sett etter kommer fra litt ulike topplister hos nettstedet IMDB.com. Disse topplistene er basert etter hva folk søker etter og hva de liker best.

I tillegg har vi laget vår egen favorittliste basert på preferansene til et solid knippe ansatte hos Tek.no. Alle fikk sjansen til å nominere så mange tilfeldige titler de ville, og de ti seriene eller filmene med flest stemmer ble med på vår egen toppliste.

Totalt har vi sjekket 60 filmer og TV-serier, selv om det har vært enkelte overlappinger, fordelt på seks helt forskjellige kategorier. Dette gir testen vår en god bredde, både i type innhold og i hvilken grad innholdet er nytt eller gammel. Kategoriene fordeler seg på følgende måte:

Målingene ble foretatt 2. og 3. oktober, og innholdet hos de enkelte kan ha endret seg siden da, selv om det neppe vil være snakk om spesielt omfattende endringer.

Tabellene under angir om en leverandør har serien tilgjengelig eller ikke, og skiller ikke mellom de som har eksempelvis ti av ti sesonger tilgjengelig av Venner for livet og de som bare har én sesong tilgjengelig. Denne forskjellen kommer derimot frem i poengoversikten, der denne situasjonen ville ført til henholdsvis ti og ett poeng. Vi gir også ti poeng for hver film som er tilgjengelig.

De nyeste og mest populære TV-seriene

De mest populære TV-seriene, påbegynt minst ti år siden

De nyeste og mest populære filmene

Topp ti filmer gjennom tidene

Topp ti norske filmer

Tek.nos favoritter

Konklusjon

TV-hverdagen er i ferd med å endres. Hvor vi før passet klokken for å rekke hjem til filmen som startet til en gitt tid, ser vi nå stadig mer innhold akkurat når det passer oss. Samtidig ser vi film på langt flere plattformer enn tidligere, der mobiltelefonen og nettbrettet har tatt en langt større rolle som filmfremviser enn tidligere.

Den beste og enkleste måten å gjøre dette på, er å strømme filmer og TV-serier via Internett, og i løpet av det siste året er det åtte aktører som virkelig har slått rot her i Norge.

De åtte tjenestene, Voddler Plus, TV 2 Sumo, NRK, C More Play, Filmnet, HBO, Viaplay og Netflix, kan alle servere deg innhold på flere plattformer. De har ofte tilnærmet samme bildekvalitet og prisen varierer heller ikke så mye, med unntak av innhold fra NRK som er gratis. Men det er ett viktig punkt som skiller dem fra hverandre, og det er innholdet de tilbyr.

Sist vi testet innholdet til de ulike leverandørene var det ikke imponerende mye av våre lister som var representert. Resultatet denne ganger gir nok en gang klare indikasjoner på at innholdet til strømmetjenestene ikke er av det aller nyeste hva gjelder serier og filmer. Hos én aktør fant vi faktisk ikke en eneste tittel av de 60 vi var på jakt etter.

Vi har sjekket 60 titler over filmer og serier, der 50 av disse er basert på rangeringer fra nettdatabasen IMDB.com. Foruten denne listen har vi samlet sammen de ti mest populære titlene blant våre ansatte her i Tek.no. Poengene du ser nedenfor er basert på hvor mange av titlene de ulike leverandørene kan gi deg, hvor full pot gir 600 poeng.

For folk flest må vi si at noen av aktørene tildels holder mål. Er du blant dem som liker å se film innimellom, uten en higer etter å få med deg det aller nyeste, vil du kunne få mange timer med underholdning før det begynner å gå tomt.

Se den komplette tabellen:
Disse filmene og seriene har strømmetjenestene »

#8 Voddler Plus – 0 poeng

Pris: 49 kroner per måned
Bindingstid: Ukjent
Gratis prøveperiode: Ja, én måned.

Voddler, skjermdump 7.10.2014.

På testens jumboplass finner vi Voddler Plus. Tjenesten er den rimeligste av aktørene som tar betalt for sine tjenester, men det hjelper lite når innholdet er såpass svakt.

Sist vi testet tjenesten fikk vi aldri spilt av noe innhold, noe som nå ser ut til å være rettet opp i. Likevel er det eneste lyspunktet fra vårt forrige møte med tjenesten. Denne gangen har vi økt antall titler vi ønsker oss, og fortsatt kan ikke tjenesten diske opp med en eneste film eller seier fra denne. Det betyr at vi nok en gang anbefaler deg å styre unna denne tjenesten.

#7 NRK – 1 poeng

Pris: Gratis
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ingen

NRK, skjermdump 7.10.2014.

Tar vi steget opp fra sisteplassen finner vi NRK, som er en nykommer i vår test. Voddler hadde ingenting å by på når det kom til titler fra vår liste, og det er det nesten så NRK heller ikke har. Det eneste vi finner i farten fra kringkasteren er en episode av Top Gear.

Nå skal det sies at NRK har et nokså greit utvalg med serier, selv om de ofte ligger et par-tre sesonger etter at de først ble sendt. Likevel har de et godt utvalg med tanke på at det er fritt tilgjengelig for alle uten at det direkte koster deg noe. Ulempen er at de har rettighetene til å gi deg en god del av innholdet under en gitt tidsperiode, noe som gjør at en rekke av titlene vi er på jakt etter ikke lenger er tilgjengelig. Når det kommer til egenproduksjoner er det ikke samme type begrensning.

#5 TV 2 Sumo – 26 poeng

Pris: Én uke til 49 kroner. Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. Alternativt årsabonnement til 1199 kroner
Bindingstid: Kan forekomme ved kampanjetilbud.
Gratis prøvetid: Ja, én måned. Gjelder kun om du er student.

TV 2 Sumo, skjermdump 7.10.2014.

På plass nummer fem finner vi nettsatsingen til TV 2. Sumo tilbyr mer enn bare innhold som kan strømmes, og du kan betale ekstra for å få tilgang til blant annet direktesendt sportsinnhold.

Ser vi nærmere på hvilke titler tjenesten kan skilte med, finner vi kun tre titler fra vår toppliste – der den ene serien, The Walking Dead, kun består av de tre første sesongene. Serien er nå i gang med sin femte sesong.

Utover dette glimrer det meste av både nye og gamle titler med sitt fravær. Isolert sett gir det tredje laveste poengsum i vår test, og tjenesten må derfor ta til takke med en delt femteplass.

#5 HBO Nordic – 26 poeng

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, 14 dager

HBO, skjermdump 7.10.2014.

Sist vi testet innholdet fra de ulike strømmetjenestene gjorde HBO en god figur, hvor den amerikanske giganten plasserte seg på tredjeplass – kun slått av Viaplay og Netflix.

Det er ikke tilfelle denne gangen, hvor det kun er Game of Thrones som representerer siste nytt fra amerikaneren på våre topplister. Utover det har HBO kun de tre siste sesongene av The Walking Dead å by på.

På lik linje med TV 2s Sumo-tjeneste glimrer også fleste titler med sitt fravær hos nettgiganten, noe som bestyr at HBO også må ta til takke med femteplassen sammen med alternativet fra TV 2.

#3 C More Play – 35 poeng

Pris: 99 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Nei

C More Play, skjermdump 7.10.2014.

På delt tredjeplass finner vi C More Play. I likhet med TV 2 Sumo kan du her strømme filmer og serier fra et arkiv, eller betale ekstra for å abonnere på pakker som gir deg tilgang til TV-kanalene fra selskapet.

Vil du følge med på det nyeste som finnes av serier finner du blant annet nyeste sesong av Game of Thrones i en begrenset periode fremover. Du kan også slå deg ned med en helt ny serie, Gotham, som C More Play sammen med søsterselskapet Filmnet er alene om å distribuere blant strømmetjenestene.

NB: Husk å sjekk om du allerede har C More Play-tilgang via TV-abonnementet ditt.

#3 Filmnet – 35 poeng

Pris: 79 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Filmnet, skjermdump 7.10.2014.

Sammen med C More Play plasserer Filmnet seg på den delte tredjeplassen. At de to havner på samme plass kommer av at førstnevnte eier Filmnet, og i den forbindelse deler de to det samme utvalget av filmer. Den største forskjellen på de to er at du med C More Play kan abonnere på TV-kanalene i tillegg til selve arkivtjenesten – noe du ikke kan med Filmnet.

Dermed finner vi naturlig nok de titlene hos Filmnet som vi gjorde med C More Play. Prismessig er det fortsatt 20 kroner som skiller hvorvidt du har tilgang til den ene eller den andre portalen.

Likevel er det lite innhold å spore fra de to aktørene som deler tredjeplassen. Av totalt 600 mulige poeng får de totalt 35 poeng.

#2 Viaplay – 92 poeng

Pris: 89 kroner per måned
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Viaplay, skjermdump 7.10.2014.

På en andreplass finner vi tjenesten til Viaplay – igjen. Forskjellen er at denne gangen scorer den flere poeng enn første gangen vi samlet inn data fra strømmetjenestene. Noe av forklaringen ligger nok i at vi denne gangen ser etter flere titler.

Viaplay kan tilby deg de fleste nye seriene av de vi har sjekket, hvor du blant annet kan se Outlander og The Blacklist. Utover dette kan du også få med deg eldre sesonger av både The Walking Dead og Once Upon a Time om det skulle være interessant.

Samtidig er Viaplay best når det kommer til nyere filmer, hvor de kan friste med tre av de ti titlene vi er på jakt etter. På menyen står blant annet Frost, The Shawshank Redemption og Hocus Pocus. Ellers må den se seg slått av vinneren når det kommer til både klassiske filmer og norske filmer.

Viaplay har ingen av de ti favorittene Tek.nos redaksjon ønsker seg aller mest.

#1 Netflix – 146 poeng

Pris: Fra 79 kroner per måned (Kun på en skjerm av gangen i standardoppløsning)
Bindingstid: Ingen
Gratis prøvetid: Ja, én måned

Netflix er fortsatt den beste strømmetjenesten når det kommer til populært innhold.

Testens vinner blir igjen Netflix. Selskapet har på kun noen få år etablert seg som en stor aktør her til lands, og er den strømmetjenesten som treffer flest blinker på vår toppliste.

Netflix er ikke best når det kommer til de aller nyeste seriene, selv om populære egenproduksjoner som Breaking Bad og Orange is the new Black er med.

Dog er de aller best når det kommer eldre klassikere og norske filmer. Blant titlene her kan de friste med blant annet de to første filmene i Gudfaren-serien, samt den populære serien Lilyhammer.

Likevel er det betenkelig at testens vinner kun gir deg i overkant av 24 prosent av titlene i de seks topplistene vi har sjekket.

Du kan få strømmetjenestene direkte i TV-en:
Slik gjør du TV-en til det ultimate underholdningssenteret »

Googles Chromecast er kanskje den enkleste måten å få Netflix på TV-en:
I tillegg er den årets enkleste kjøp »

annonse