TestUkens utvalgte apper til iOS, Android og Windows Phone

Se ukens utvalgte apper

Her finner du noe for enhver smak.

Ukens utvalgte apper

Amobil.no tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

WhatsApp

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis første året

Du er kanskje bekymret over at amerikanske myndigheter leser dine private meldinger på Facebook? Da kan kanskje en app som er utenfor rekkevidde av NSA være tingen.

WhatsApp.

Dessverre kan du heller ikke med meldingstjenesten Whatsapp være sikker på at storebror ikke leser det du skriver, det er i det hele tatt lite som er privat i våre dager. Trøsten er at samtalene dine sannsynligvis er svært lite interessante for diverse etterretningstjenester, uansett hvor saftig sladder du selv synes du meddeler vennene dine.

WhatsApp er, i likhet med alle andre apper, ikke laget med tanke på FBI, CIA og NSA. WhatApp er derimot en app som skal gjøre det enklere, billigere og morsommere å kommunisere med vennene dine.

For deg som vil være helt privat: Les om Snapchat.

Kommuniser på flere måter

Det du kanskje bruker WhatsApp mest til, er å sende tekstmeldinger. Du kan selvsagt legge ved smilefjes i ørten varianter, bilder og video. Noe av styrken til WhatsApp er nettopp hvor enkelt og integrert bilder kommer inn i samtalene dine.

Akkurat som på Facebook-chatten kan du se når en melding er levert, og når den er lest.

Spesielt interessant for de mest økonomiske er at du også kan ringe med WhatsApp.

Siden WhatsApp bruker datatrafikk til overføring av meldinger og tale, kan du kommunisere gratis dersom du er koblet til et trådløst nettverk.

Hvor mye du sparer i praksis er en annen sak nå som de fleste har en haug med gratis SMS inkludert i mobilabonnementet, og det også finnes mange gode alternativer for tale over internett, med Skype som den kanskje mest kjente.

Hvis du ikke har skjønt det, Facebook-chatten er gammeldags. Nå er det WhatsApp og tilsvarende tjenester som gjelder. Om WhatsApp vil klare å få folk til å betale for tjenesten etter et år, er en annen sak.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app som er et sjansespill. Sjekk også ukens spill!