Tek.no

Test Dell S2716DG

Denne spill-skjermen fra Dell er billigere enn flere av sine konkurrenter

Byr på TN-panel med 144 Hz og G-Sync.

Kurt Lekanger / Tek.no
Ole Henrik Johansen
18 Mar 2016 06:11

Design og brukervennlighet

Er du en aktiv spiller er en spill-skjerm med et høyt antall bilder per sekund noe som står langt opp på listen. På markedet begynner det å komme en rekke nye skjermer som kan gi deg helt opp til 144 bilder per sekund.

Dette kombinert med rask responstid og lav input-lag resulterer i den beste oppskriften på en god spill-skjerm, spesielt om du spiller actionfylte spill.

Dell kommer nå med en 27 tommer som frir til aktive spillere. Skjermen har fått modellbetegnelsen S2716DG, kan på papiret skilte med både rask responstid og et høyt antall bilder per sekund.

Skjermen er stilren og enkel.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Modellen har nå funnet veien inn til vår testlab, og med en prislapp godt under 7000 kroner er den prismessig interessant versus andre konkurrenter som for eksempel Asus' nye Rog-modell.

Enkel og ren design

Ut av esken byr Dell på en skjerm som ikke har et skrikende behov for oppmerksomhet. Med andre ord har denne modellen en enkel utforming uten logoer eller andre gimmicker som stjeler oppmerksomheten din.

Dette er en såkalt «bezelfri» skjerm, altså en skjerm uten store rammer rundt skjermpanelet. Ergo går hele panelet ut på sidene av skjermen, og skilles kun av med en millimeter tynn ytterkant som flukter med panelet. Når skjermen er slått av ser det ut til at bildet går helt ut mot kantene, men når du slår på modellen så stopper bildet cirka syv millimeter fra ytterkanten på skjermen. Det betyr at dette er en monitor som egner seg godt for deg som vil ha flere skjermer ved siden av hverandre.

Baksiden er nokså anonym.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Skjermen har de fleste tilkoblingene du måtte trenge.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Baksiden av skjermen er også nokså anonym, der overflaten er preget av en blank plastoverflate. Skjermen er ikke spesielt tykk bakover, og bygger lite sammen med en relativt beskjeden fot. Har du en pult som har begrenset med plass, trenger denne skjermen omlag 20 centimeter i dybden.

Foten er forøvrig også meget anonym, men gjør jobben godt med å holde skjermen stødig. Den lar deg dessuten justere en rekke parametere, hvor du kan snu skjermen sideveis, variere høyden og vinkling, samt at skjermen kan dreies slik at den kan settes på høykant for deg som har behov for det.

Har det du trenger av tilkoblinger

To av USB-portene sitter på siden av skjermen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Denne skjermen er ganske så godt utstyr med tilkoblinger, som for de aller fleste vil være mer enn nok. Til å starte med kan vi nevne at denne skjermen har én HDMI (1.4) og én DisplayPort (1.2) å velge mellom.

Videre kan du sette opp denne skjermen som en USB-hub. Dette gjør du ved at du kobler skjermen til PC-en din med en USB A- til USB B-kabel. Når dette er gjort kan du bruke de fire USB-portene som skjermen har å by på. Alle er av typen USB 3.0.

To av USB-portene sitter plassert på baksiden av skjermen, mens de to siste sitte på venstre siden av skjermen. I tillegg kan du koble lyden fra PC-en til skjermen din ved at du bruker en jack til jack-kabel. På den måten kan du hente ut lyden med et hodesett via et jack-uttak som sitter på venstre side av skjermen sammen med de to USB-portene.

Ryddige menyer

Menyene på Dells nye skjerm er enkle å bruke.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Når du skal navigere deg rundt i menyene på denne skjermen så sitter alle knappene du trenger å ta i bruk på undersiden av skjermen. Et lite pluss i boka er at knappen som slår skjermen av og på lyser, slik at du slipper å trykke på feil knapp slik at skjermen slår seg av.

Til venstre for denne lysende knappen sitter det fire nye knapper, og det er disse du bruker til å navigere deg rundt om i menyene. Når du trykker på en av disse kommer de ulike valgene til knappene opp på skjermen. Disse byr på litt knot i starten, hvor det blir en del feiltastinger før logikken sitter i fingrene.

Selve menygrafikken er det ikke mye å utsette på. Her har Dell valgt å gå for en utforming som gjør det meget enkelt å finne frem til det du er på jakt etter. Grafikken starter med en generell oversikt hvor du blar deg videre via de forskjellige grunntemaene. Alt i alt er dette en ryddig og enkel måte å løse det hele på – så fort knappens funksjoner sitter i fingrene.

Dell S2716DG
7
Bra

Dell S2716DG

sitat"En bra budsjettskjerm for deg som fortsatt vil ha alt en aktiv spiller trenger."
 • Krysse av
  Rimeligere enn flere av konkurrentene
 • Krysse av
  Raskt panel
 • Krysse av
  G-Sync
 • Krysse av
  Enkele og smale rammer
 • Krysse av
  Matt panel som ikke har nevneverdige problemer med gjenskinn
 • Krysse av
  Gode justeringsmuligheter
 • Krysse av
  God kontrast
 • Krysse av
  Presise farger
 • Krysse av
  Godt alternativ til aktive spillere
 • Krysse av
  Enkle menyer
 • Bytt
  Dårlig innsynsvinkel
 • Bytt
  Fargene er ikke like gode som på et IPS-panel
 • Bytt
  Knotete navigering

Les også