Tek.no

Test Sony KDL-46EX720

God bildekvalitet til en fornuftig pris

Legger du ni tusen kroner på bordet får du en god allround-TV fra Sony.

1 Okt 2011 13:00

Nye TV-er med 3D-støtte har i år fått en langt hyggeligere prislapp. Teknologien kom på markedet i fjor, men for å kunne se 3D måtte du betale der etter. Det var nemlig kun toppmodellene som hadde denne funksjonen.

Nå har vi testet Sonys KDL-46EX720. Til under ni tusen kroner får du en 46-tommers skjerm som presterer godt på de fleste punkter. Også når det kommer til 3D.

Bra bildekvalitet

Sony KDL-46EX720 gir deg generelt bra bildekvalitet, spesielt med tanke på prisen du betaler. Med EX720 får du blant annet bra 3D-kvalitet for pengene, der crosstalk, fenomenet som gjør at bildet oppleves dobbelt, er betraktelig bedre enn fjorårets LCD-skjermer.

Sortnivået til skjermen er bra, selv om det mangler litt for å tukte for eksempel Panasonics plasmamodell GT30. Men sett i forhold til prisen du legger på bordet, er sortnivået bra.

Samtidig er fargene godt mettet, men trenger du trenger å justere hvitbalansen i menyen på TV-en før fargene er riktige. For ut av esken er bildet kjølig og har et blåstikk i fargene.

EX720 gir deg gode og skarpe bilder. Både når du ser sendinger i standardkvalitet og filmer i høyoppløsning. Men noen av detaljene i bildet blir borte scene når filmen er på sitt mørkeste.

Se Internett-video

Videre har EX720 blitt utstyrt med mye tilleggsfunksjoner. Du har mulighet til å bruke selskapets nye videofunksjon, Bravia Internett-video, til å søke opp og spille av videoklipp fra flere leverandører. For eksempel Eurosport, YouTube og Dailymotion.

Med EX720 kan du bruke både Facebook og Twitter. Du kan se på TV samtidig som som du bruker for eksempel Facebook. Det er også mulighet for å surfe på nettet med EX720. Den har fått installert en nettleser. Vær oppmerksom på at denne ikke støtter Flash, en teknologi mange nettsider bruker til å vise deg dynamisk innhold. Som for eksempel skiftende reklamer eller video.

Enkel design

Designen på skjermen er rent og enkel. Rammene på siden og på toppen er laget i sort blank plast. Den nederste rammen også laget i plast, men imiterer børstet aluminium og bidrar til en bedre design. Foten er helt firkanten og kan dreies noen grader til hver side, men er litt vinglete når du dreier på skjermen. Denne er i samme blanksorte plastfinist som de tre øverste rammene på skjermen.

Alt i alt får du mye for pengene med Sonys nye EX720-modell. TV-en gir deg jevnt over høy bildekvalitet og interaktive muligheter for pengene.

Finn beste pris på Sony KDL-46EX720 her

Kort oppsummert

+ Bra 3D-kvalitet
+ Rask bildebehandling
+ Stilrent design
+ Nettleser
+ Mulighet for opptak
+ Mye for pengene

- Vinglete fot
- Klumpete fjernkontroll
- Tilkoblingene står ut fra bakveggen
- Hvitfargene har et blåstikk fra fabrikk

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony KDL-46EX720 på Hardware.no.

Alternativer

Er 3D en funksjon du verdsetter høyt og er på utkikk etter den beste 3D-TVen på markedet, bør du sjekke ut Panasonics nye flaggskip, TX-P50VT30. Her får du markedets beste plasmaskjerm som foruten å gi deg imponerende 3D, også leverer gnistrende bildekvalitet på vanlige sendinger.

Er du totalt uinteressert i 3D, men heller ønsker en flatskjerm med god bildekvalitet på vanlige sendinger? Da bør du ta en nærmere kikk på Philips' nye 46PFL6606. Her får du en 46-tommers flatskjerm til rundt syv tusen kroner som gir deg god bildekvalitet for pengene.

Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Sony jobber med en "ny" type TV
Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
LG 47LW550W: En ulv i fåreklær
Les også
Toshiba 47VL863: Her er Toshibas nye TV
Les også
Samsung UE46D6505: Denne Samsung-TV-en slår knockout på rivalene
Les også
1,6 millioner TV-er kan ta fyr
Les også
Ny monster-TV fra Sharp
Les også
Har du plass til verdens største TV?
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Store flatskjermer faller drastisk i pris
Les også
Philips lanserer stilsikre TV-er
Les også
Sommerens mest populære TV-er
Les også
Philips 46PFL6606H: God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie
Les også
Gjør TV-en din om til en Smart TV
Les også
LG 42PW450
Les også
Panasonic TX-P50VT30
Les også
Samsung UE55D8005
Les også
Panasonic TX-P50GT30
Les også
Panasonic TX-P50G30: Panasonic TX-P50G30
annonse