Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestBeyerdynamic DT 1770 Pro

Ser ut som en legende – og låter enda bedre

Skal du først svi av 5000 kroner på et par hodetelefoner, er dette en brennhet kandidat.

Vi nordmenn blir stadig mer glade i å konsumere favoritt-musikken vår via hodetelefoner. Prislappen på et par hodetelefoner strekker seg fra kun noen få tiere til over en halv million.

For de aller fleste av oss skal det mye til før vi legger såpass svimlende summer i et par gode hodetelefoner, men noen tusenlapper vet vi kan være innenfor for mange.

Nå har vi fått inn et hodesett fra Beyerdynamic, nærmere bestemt DT 1770 Pro. Her byr selskapet på en blanding av gammelt særpreg og en helt ny innside. Totalen koster deg i skrivende stund rundt 5 000 kroner.

Har arvet utseendet fra en legende

Ut av esken er det lite tvil om at det er klokker fra nettopp Beyerdynamic vi har med å gjøre. Et av de mest kjente hodesettene fra selskapet, DT 770, har i en årrekke hatt omtrent nøyaktig det samme utseendet som DT 1770 Pro har arvet.

Her kan du se forskjellen mellom DT 1770 Pro (Venstre) og gode gamle DT 770 Pro (høyre)
Du kan velge mellom øreputer i fløyel eller skinn.

Denne modellen er sort på sort, og det er en løsning vi har sansen for. I esken følger det med to ulike typer puter, hvor du kan velge mellom skinn eller fløyel.

Det fine med disse klokkene er at du har gode muligheter til å skifte ut deler dersom noe skulle gå i stykker. Beyerdynamic er flinke til å fremskaffe reservedeler, og det kan være forlokkende for mange. Eksempelvis har kabelen en mini-XLR-kobling, altså er det gode muligheter for å skaffe en ny kabel om uhellet skulle være ute.

DT 1770 Pro er ikke veldig lette av seg, men er til gjengjeld ganske så robuste. Selve bøylen er kraftig og godt polstret, samt at overgangen mellom bøylen og selve klokkene er i metall. Dette er et punkt hvor disse er bedre enn for eksempel DT 770.

Komfortable å ha på seg

DT 1770 Pro har et robust og tidløst design

Som vi har vært inne på veier disse klokkene en del, nærmere bestemt 388 gram. Likevel er ikke det noe som plager oss. Overhodet ikke. Snarere tvert i mot får du en bærekomfort som er fullt på høyde med for eksempel Shure SRH1540.

Disse klokkene er runde i utformingen, og det er god plass til å få ørene innenfor putene. Samtidig er putene av meget god kvalitet, og føles ikke slitsomme å ha på seg, selv etter flere timers bruk.

DT 1770 Pro er ganske store, og bygger en del ut fra hodet, så er du ute etter noe kompakt, vil neppe disse være noe for deg. Bøylen er også ganske storvokst, men byr på god polstring som igjen er med på å heve komforten over tid.

Du kan altså velge mellom puter av skinn og fløyel, og for vår del ente vi opp med sistnevnte. De ga oss mindre svette ører enn skinnet, men her er det nok smak og behag hva du foretrekker. Uansett et pluss i margen for å gi med begge alternativene.

Klokkene har mini-XLR-kobling som enkelt kobles til eller fra.

Klokkene klemte litt hardt i starten av testen, men etter litt bruk har klemfaktoren blitt redusert betraktelig. Det skal ikke utelukkes at undertegnede har et stort hode, men uansett tilpasses dette altså ganske raskt.

Hodesettet er av den lukkede typen, og uansett om du velger skinn eller fløyel på øreputene, vil du ikke plage sidemannen din i nevneverdig grad. Du skal skru opp volumet kraftig før klokkene begynner å lekke.

Krever forsterker

Sitte du nå og tenker at disse hadde vært noe å ha med seg på bussen eller toget på vei til jobb, så er det en ting du skal være klar over; disse klokkene trenger en forsterker for å gjøre jobben skikkelig.

Hodesettet kjører nemlig Tesla 2.0-driverne fra selskapet, og har i tillegg en nominal impedans på 250 ohm.

Med andre ord er du ganske avhengig av en forsterker for å få fart på dem. Vi koblet dem også direkte til PC-en og mobilen under testperioden, men da mister klokkene mye av bassen og dynamikken – noe du absolutt vil ha.

Klokkene kommer i et eget etui med to forskjellige kabler.

På markedet finnes det utallige forsterkervarianter, og vårt tilfelle er det modellen RHA L1 som har tjenestegjort. Og denne hadde ingen problemer med å forsyne klokkene med den kraften de trengte.

Pøser på med lytterglede

En av våre favoritter her i redaksjonen er Shure sine SRH1540. Etter denne testen er de ikke lenger kongen på haugen for vår del. Beyerdynamic DT 1170 Pro er nemlig en verdig utfordrer når det kommer til lydkvalitet.

Det er mye å glede seg over ved lyden du får servert fra disse klokkene. En av dens store styrker er dynamikken og åpenheten. Uansett hvilken musikksjanger du serverer DT 1770 Pro , vil de servere deg innholdet på en mesterlig måte.

Det skal sies at denne presisjonen også er med på å avsløre dårlige innspillinger, men for det meste får du gleden av å oppleve detaljer i musikken på en suveren måte. For eksempel gjengis Pink Floyds Lost for Words på en knakende god måte, hvor harmonien mellom de ulike frekvensene i lydbildet er solid og balansert sammenskrudd.

Bassen i disse klokkene er kraftig og potent, selv om vi starten syns den var helt på grensen til litt brutal. Vi har under testperioden prøvd en rekke ulike sjangere, og dette er en bassgjengivelse som takler alt fra metall til opera uten å gjøre seg bort.

Mellomtonen er minst på samme nivå. Dette er kanskje hvor disse klokkene briljerer mest, og spiller du musikk med kraftfulle vokaler er ikke frysningene på ryggen langt unna. Her ble vi blant annet sittende å høre på låt etter låt av Kari Bremnes.

Diskanten er også skarp og detaljert. Ofte har vi opplevd at diskanten blir noe tonet ned for å fremme bass og mellomtone, men ikke her. Spiller vi rockemusikk er cymbalene fra trommesettet helt på grensen til skjærende skarpe – uten at det blir ubehagelig. Akkurat slik vi ønsker det.

Altså er lydkvaliteten du får servert ypperlig, hvor balansen og åpenheten er vektet nøytralt og riktig. Et lydbilde som passer for de aller fleste – også de som lever av å drive med musikk.

Konklusjon

Skal du betale 5000 kroner for et par hodetelefoner bør du forvente god lydkvalitet for pengene. Beyerdynamics DT 1770 Pro er et meget bra alternativ, og har på kort tid danket ut vår gamle favoritt Shure SRH1540.

Utseendemessig har de arvet fra selskapets legendariske DT770, men har noen forbedringer vi setter pris på. Blant annet har festet mellom bøylen og selve klokkene blitt mer robust. Samtidig liker vi at det er god tilgang på reservedeler til disse klokkene. Skulle uhellet være ute, kan du ganske sikkert reparere de for en langt billigere penge enn å måtte kjøpe nye.

Komforten er det heller lite å utsette på. Her kan du fint sitte timesvis uten store ubehag, selv om vekten på klokkene nærmer seg 400 gram. Polstringen er en av grunnene til dette, og du kan i tillegg velge mellom skinn eller fløyel på klokkeputene.

Beyerdynamic DT 1770 Pro er vår nye favoritt blant vanlige hodetelefoner til 5000 kroner.

Dette er ikke hodeklokker som egner seg spesielt godt rett mot hverken PC eller mobil, men trenger en forsterker for å gjøre jobben på sitt beste.

Lydkvaliteten er det lite å utsette på. Her får du et velbalansert lydbilde der spesielt mellomtonene er meget gode. Klokkene har en dynamikk som er noe av det bedre vi har hørt, hvor du bare kan glede deg til timesvis med lytterglede.

Med Beyerdynamic DT 1770 Pro får du i både pose og sekk. Et tøft og tidløst utseende, meget god komfort, og ikke minst en lydkvalitet hentet fra øverste hylle. Rett og slett helt rått, etter vår mening.

Alternativer

B&O Play BeoPlay H9
For deg som vil ha trådløst

B&O Play BeoPlay H9

I denne prisklassen finner vi også meget habile, trådløse alternativer. Her i Tek.no har vi testet omlag 60 trådløse hodetelefoner det siste året, og de beste klokkene vi har testet er utvilsomt disse fra danske B&O. Her får du en utsøkt lydkvalitet fra et par trådløse hodetelefoner, samtidig som også aktiv støykansellering er på plass. I tillegg får du en meget tøff og robust design.

Beyerdynamic Custom One Pro Plus
Billigere

Beyerdynamic Custom One Pro Plus

5000 kroner er mye penger. Det betyr dog ikke at du ikke får god lyd for en billigere penge. Disse klokkene kommer også fra Beyerdynamics og er i bunn og grunn et DT 770-hodesett i ny drakt. Her får du meget bra lydkvalitet til prisen du betaler, og samtidig et par klokker som fint kan drives direkte rett fra PC-en eller mobilen din.

Beyerdynamic DT 1770 PRO
10
Fantastisk

Beyerdynamic DT 1770 PRO

sitat"Beyerdynamic DT 1770 Pro er vår nye referanse i denne prisklassen. "

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god dynamikk og åpenhet
 • Krysse av
  Velbalansert lydbilde
 • Krysse av
  Spesielt god mellomtone
 • Krysse av
  Tidløst design
 • Krysse av
  Høy komfort
 • Krysse av
  God tilgang til reservedeler
 • Krysse av
  Lekker lite til omgivelsene

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ingen spesielle
annonse
Beyerdynamic DT 1770 Pro Over-ear HeadsetI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
På lager
På lager
På lager
Les også
Hodetelefoner over 10 000 kroner: Disse koster til sammen over 60 000 kroner
Les også
Sennheiser HD650 og Apogee Groove: Sammen er de svindyre, men det ene produktet liker vi skikkelig godt
Les også
Sony MDR-1000X: Dette er vår nye favoritt blant støyreduserende hodetelefoner
Les også
Beyerdynamic Custom One Pro+: Disse hodetelefonene låter like bra som langt dyrere modeller
annonse