Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sniktitt på SE W810i

Amobil/CeBIT: Sony Ericsson kommer snart med oppfølgeren til den populære Walkmantelefonen W800i. W810i er i bunn og grunn den samme samme telefonen, bortsett fra noen forbedringer. Her på CeBIT har vi fått mulighet til å kikke på den nye Walkman-telefonen.

Den mest umiddelbare forskjellen mellom W800i og W810i er utseendet. Funksjonstastene til W810 er organisert på en litt annen måte enn hos forgjengeren. de leder imidlertid til de samme funksjonene som på W800i.

Om vi snur telefonen, ser vi at Sony Ericsson har valgt å la linsedekselet ligge i skuffen denne gangen. Dermed er telefonens øye ut mot verden langt mer utsatt for støv og skitt, og det er mye lettere å få linsen skadet. Ellers er det plassert et kameralys over selve kameraet, slik som på både W800i og K750i.

Den største forskjellen fra W800i finner vi under telefonens skall. Sony Ericsson har nemlig utstyrt W810i med støtte for EDGE, noe W800i mangler. Dette betyr at du får mye høyere hastigheter mot internett med telefonen. Om du for eksempel kobler W810i til PC-en din mens du sitter på toget, kan du surfe med mye høyere hastigheter enn det som er mulig med en telefon utstyrt med vanlig GPRS, slik som W800i.

I praksis vil du oppleve hastigheter mellom 150 og 200 kbps. Dette er mye raskere enn selv de raskeste modemene, og selv doble ISDN-linjer. Om du skal ha nytte av EDGE, forutsetter det selvsagt at mobilnettet der du oppholder deg er klargjort for teknologien. Både Telenor og Netcom har EDGE stort sett over alt.

En annen forskjell er at W810i har støtte for firebånds GSM. Dette betyr at telefonen kan brukes i alle verdens GSM-nett. Trippelbåndstelefoner som W800i har støtte for 900 og 1800 Mhz-båndene vi bruker her hjemme, og 1900 Mhz som brukes i Nord-Amerika. Det fjerde båndet i W810i er 850 Mhz, som stort sett brukes i Sør-Amerika.

Her slutter ulikhetene mellom W800i og W810i. Om vi tar en titt på telefonens menyer, så ser alt helt likt ut. Det er de samme undermenyene, mp3-spilleren, radioen og nettleseren som vi kjenner fra W800i. Skjermoppløsningen er også identisk, altså 176 x 220 piksler med en fargedybde på 262 000 farger.

Etter å ha tittet litt på W810i, kan vi si at den føles like solid som sin forgjenger. Det er så å si ingen størrelsesforskjell på de to telefonene, så forandringene i telefones utseende er rent kosmetiske. Unntaket er manglende beskyttelse foran linsen. Vi skjønner ikke helt logikken bak denne avgjørelsen.

Mange vil imidlertid like at de nå kan få telefonen i en noe mer nøytral farge enn den kremhvite og oransje fargekobinasjonen W800i kom i. Dessuten gir EDGE deg fordelen av å ha en rask internettilkobling tilgjengelig.

Prisen er også en ting W810i deler med forgjengeren. Når den nye telefonen dukker opp i butikkene, ventes det nemlig at den vil koste det samme som W800i gjør. W810i er rett rundt hjørnet, så du kan gå og mase på din lokale mobilsjappe allerede i dag.

Beste pris på W810i finner du i prisguiden.

Les også
Mobilkamera eller kameramobil?
Les også
Sniktitt på BenQ P51
Les også
Mobiler i Xtra Small
annonse