Tek.no

Test

Nvidia Geforce GTX 480 SLI

9 Juni 2010 15:03

Introduksjon

Nvidias 4-serie med skjermkort begynner å få godt fotfeste i markedet. Tilgjengeligheten er god, prisene har begynt å synke litt på enkelte modeller, og nye driveroppdateringer er på trappene.

Vi har allerede gransket både GTX 480 og GTX 470 med argusøyne, sistnevnte har også blitt satt opp i SLI. Nå har vi endelig fått muligheten til å sette opp den raskeste grafikkprosessoren på markedet i SLI, i dag skal i koble sammen to GTX 480-kort og se hvor godt kraften dirigeres.

GTX 480, som bygger på GF100-kjernen, er det raskeste skjermkortet på markedet, den plassen klarte Nvidia å kuppe. De dro derimot med seg et par ulemper når de først var i gang, kortet er både varmt og støyende samtidig som det trekker store mengder strøm. I tillegg kommer prisen, som ved lansering lå på rundt 4200 kroner. I dag, 2,5 måneder senere, kan kortet bli ditt for omtrent en 200-lapp mindre, men vi snakker fortsatt om et dyrt produkt.

Med GTX 480 satt opp i SLI kan man forvente seg en ytelse i det absolutt øverste sjiktet, og vi forventer rett og slett at kortet skal toppe grafene våre. Spørsmålet er bare med hvor mye, og med hvilke ulemper dette innebærer.

Kortene står allerede klare til dyst på vår testbenk, bli med meg videre, så skal vi se hvordan det går.

Takk til Zotac som sendte kortet til test.

Les også