Tek.no

Test

Asus Geforce GTS 450 DirectCU TOP

13 Sept 2010 15:50
annonse

Introduksjon

Før første gang siden lanseringen av den nye generasjonen med skjermkort fra Nvidia, er det nå ikke de selv som står for all produksjon. De har ikke laget ett eneste kort selv rettet mot forbrukermarkedet, der andre produsenter bare kan sette på plass et ønsket klistremerke. Nvidia har vært arkitekten, produsenter slik som Asus har vært håndverkerne.

Korte vi snakker om heter Geforce GTS450, og baserer seg på den nye GF106-kjernen. Dette er et kort som skal prises til rundt 1150 kroner, med en ytelse som skal står dertil. Rent prismessig legger Nvidia altså listen omtrent midt i mellom Radeon HD 5750 og HD 5770. Det morsomme her er at dette faktisk har tatt Nvidia et helt år, så de bør brygge på noe godt.

Når Nvidia ikke har gitt ut konkret referanseprodukt, vil det komme veldig mange versjoner av GTS450 på markedet. Enkelte versjoner vil være helt originale og enkle, andre vil bli dratt opp et hakk.

annonse

I dag skal vi ta en nærmere kikk på Asus sin versjon av GTS450, et kort som går under navnet ENGTS450 DirectCU TOP. Kortet har en økt kjernefrekvens og en egen kjøler, sammenlignet med flere av de andre GTS 450-kortene der ute. Asus selv anbefaler nettbutikkene at prisen i førsteomgang settes til rundt 1040 kroner, så forvent at prislappen ligger rundt dette beløpet i ukene fremover.

Kortet kommer pakket med 1 GB GDDR5-minne, som holder en frekvens på 900 MHz over en 128-bit bred bane. En ren versjon om GTS450 vil ha en kjernefrekvens på 783 MHz, men Asus har trukket denne opp til 925 MHz.

Så, et år etter at AMD lanserte deres DirectX 11-kort i denne prisklassen, har Nvidia endelig kommet på banen. Vi ser hva kortet er godt for!

Takk til Asus som sendte kortet til test.

Les også