Test

Det spøker i skyskraperen

Anmeldelse

Carol Anne har blitt sendt til å bo med sin tante og onkel som bor i en skyskraper i Chicago. Når en arrogant psykiater konfronterer Carol Anne med hennes vonde fortid, gir dette en gyllen mulighet for Kane å finne henne igjen. Resultatet blir en spøkelseskontrollert skyskraper – og det er dårlig nytt for dem som er tilstede.

Den nokså ukjente Gary Sherman regisserte Poltergeist III som kom ut i 1988 – seks år etter den første filmen i serien. Filmen hadde et budsjett på 9,5 millioner dollar og spilte inn rundt 14 millioner på kino i USA. Heather O'Rourke gjentar rollen som Carol Anne, mens vi finner Tom Skerrit, Nancy Allen, Lara Flynn Boyle, Zelda Rubinstein og Nathan Davis i andre viktige roller.

Les også: Blu-ray-utgivelser i november

Nifse speilbilder

Etter å ha fullført en rimelig fantasiløs repetisjon i forrige film, kan det se ut til at filmskaperne denne gangen bestemte seg for å friske opp omgivelsene litt og ta med seg spøkelsene til et helt nytt bakteppe – nemlig en skyskraper og de mulighetene dette byr på. Spørsmålet blir da om det har hjulpet. Har de klart å skape noe vellykket med dette trekket, eller faller det hele sammen som en tom, formulaisk opplevelse?

Nye omgivelser hjelper på, helt klart. Å være fanget i en klaustrofobisk skyskraper gir en sårt tiltrengt følelse av å fremdeles tilby en ny opplevelse, og sammen med litt oppfinnsomme effekter bidrar dette til de positive sidene av Poltergeist III. Den aktive bruken av for eksempel speilbilder i filmen er interessant, og blir ikke overeksponert. Til tross for dette har filmen noen mer grunnleggende svakheter som trekker ned helhetsopplevelsen litt.

Snappy kids

Barn på film har alltid bydd på en utfordring for både filmskapere og filmseere, for de kan være så ufattelig irriterende og håpløse. I de forrige filmene er de ikke så altfor ille, men den snappy, bratty veslevoksne kidden med kjappe replikker er tilbake her. Det samme er hårreisende dårlig skrevne karakterer som Dr. Seaton. Han er så karikert og lite troverdig at han kapper med barna om å være den mest irriterende.

Filmen er uten tvil best i sin første halvdel, når det er mer fokus på Lara Flynn Boyle og ungdomsgjengen hennes, samt antydningene til Kane rundt omkring i blokka. Når Tom Skerrit og Nancy Allen tar over showet med det som virker som uendelig løping etter speilbilder av Carol Anne, da blir filmen raskt litt kjedelig og lite engasjerende. Dette kunne de ha kortet ned ca 20 minutter, samt skrevet om noen av de plagsomme rollefigurene litt, så ville filmen ha fremstått bedre.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

Poltergeist III er en middels film som roter seg litt bort i endeløs løping, skriking av "CAROL ANNE!" og irriterende karakterer. Settingen i en skyskraper har potensiale, og det samme har mange av antydningene og de lekne effektene. Dessverre holder det ikke hele veien, men filmen leverer fremdeles OK underholdning.

Ikke glem å lese om det tekniske eller å se på skjermbildene!