Test

White Coats

"White Coats" er en komedie i samme stil som "American Pie" og "Van Wilder".

"White Coats" er en komedie i samme stil som "American Pie" og "Van Wilder". Denne gangen følger vi seks unge turnuskandidater som får privilegiet av å havne på det som, ifølge helsevesenet, er det verste sykehuset i mange mils omkrets. Men om helsevesenet sier at det er det verste, så er ikke det ensbetydende med at det er kjedelig å jobbe der. De unge turnuskandidatene har nemlig sine små triks for å gjøre hverdagen litt mer spennende. Det kan diskuteres hvor heldige vi er som får følge dem på deres ville eventyr i legeverden.

Nye stier

Filmen prøver å gå på litt nye stier. I stedet for å ta opp den gamle tematikken i tenåringene, som vi har sett så mange ganger før innen denne sjangeren, så tar "White Coats" heller for seg en gjeng unge turnuskandidater som akkurat har kommet seg av skolebenken. Filmens rollefigurer er i en slags overgangsfase mellom ung og voksen. Likevel vises det hele tiden at hormonene fortsatt er der.

Dessverre klarer "White Coats" ikke å nå helt opp til humoren vi finner i for eksempel "Van Wilder" eller "American Pie". Hormolegekomedien prøver egentlig alt for hardt og humoren virker litt desperat, noe som kan etterlate vitsene tørre. Filmen prøver også å benytte seg av svart humor, noe den takler dårlig. Blandingen av humor og alvor på sykehuset glir ikke sammen – noen ganger er du rett og slett ikke i humør til å le. Selvfølgelig klarer "White Coats" noen ganger å levere en skikkelig latterkule, men dessverre kan det gå alt for lang tid mellom hver gang.

Bortsett fra stadige, desperate vitser og noen små romanser, så er det fint lite som driver filmen. Den virker til tider bare som en unnskyldning for å gulpe opp spøker, mens den leter etter en mening for å i det hele tatt eksistere. Med andre ord; historien er alt annet enn engasjerende.

Kjedelige personer

Rollefigurene er også noe som sørger for at denne filmen ikke vil kunne bemerke seg på samme måte som de tidligere nevnte eksemplene. Personene du møter i filmen får du aldri sjansen til å bli skikkelig kjent med. Undertegnede sier ikke at "American Pie" var noen dyp film, men den hadde i det minste ganske farverike rollefigurer, noe "White Coats" ikke har. Her er de todimensjonale og ganske kjedelige. Du kan ikke kjenne deg igjen i noen av dem, ei heller føle med dem.

Turnuskandidatene gjør så godt de kan for å underholde seg selv blant de alvorlige legene.

Det eneste lyspunktet å finne på rollelisten er egentlig Dr. Denton Whiteside, filmens store drittsekk. Han er så arrogant og motbydelig at du bare føler for å gå bort til skjermen og skjelle ham ut. Han er trolig også det engasjerende i hele "White Coats".

Ekstramateriale

Da rulleteksten endelig ruller over skjermen får du servert tabbene fra filminnspillingen. Bortsett fra dette er DVD-utgivelsen så sykelig tynn at det må være lov å stille diagnosen anoreksi.

Konklusjon

"White Coats" er en film som prøver så alt for hardt. Det etterlater humoren desperat. Noen personer har faktisk sammenlignet den med TV-serien "Scrubs", noe som nærmest er en fornærmelse mot sistnevnte TV-serie. Plottet er nokså fraværende og dette er egentlig en film som mangler det meste. Om du har ett akutt behov for lett underholdning en fredagskveld finnes det langt bedre resepter å få i ditt nærmeste filmapotek.

annonse