Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slår alle på ren bildekvalitet

Men Panasonic har fortsatt et par ting som kan forbedres på sin toppmodell.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

De aller fleste OLED-TV-er du får kjøpt i dag bruker de samme panelene – som er produsert av LG. Og da skulle man kanskje tro at bildekvaliteten blir omtrent den samme uavhengig av hvilken produsent du velger. Men slik er det ikke.

For selv om alle har det samme panelet, er det forskjell på hvordan de ulike produsentene løser bildebehandlingen og resten av elektronikken som må til for å gi deg bilde på skjermen.

Nå har vi tatt en nærmere kikk på Panasonics nye toppmodell, 65JZ2000, som er en fullblods OLED-TV hvor de blant annet har fått hjelp av søsterselskapet Technics til høyttalersystemet.

TV-en koster i skrivende stund rundt 37.000 kroner som 65 tommer, hvilket betyr at den får tøff konkurranse av en rekke andre produsenters toppmodeller.

Panasonic TX-65JZ2000E
9
Imponerende
Anbefalt

Panasonic TX-65JZ2000E

9
Imponerende
sitatDen aller beste bildekvaliteten du kan kjøpe.

Fordeler

  • +
    Bildekvalitet i referanseklassen
  • +
    Ekstremt gode farger og kontrast
  • +
    Meget god oppskalering
  • +
    Meget god lyd
  • +
    Solid byggekvalitet
  • +
    Foten kan svinges
  • +
    Oversiktlige menyer og hurtigmenyer

Ting å tenke på

  • Kostbar
  • Labert innhold av apper
  • Litt treg og traurig i bruk
  • Relativt ruvende og "klumpete"
Panasonic TX-65JZ2000E

Panasonic TX-65JZ2000E

Dynamisk gir ikke et spesielt riktig bilde.
CalMAN

Krever litt justeringer

Vi starter med det viktigste først, nemlig bildekvaliteten. TV-en har som vanlig et antall moduser å velge blant, og noen er åpenbart bedre enn andre.

Vil du ha et kjølig bilde med litt overdreven bruk av lys, vil spesielt Dynamisk gi deg dette. Et par hakk bedre vil du komme fra det om du velger Standard, mens Filmmaker er den modusen du bør velge om du ønsker deg mest mulig naturlige farger, kontrast og lys rett ut av esken.

Filmmaker er en langt bedre modus om du ikke vil justere selv.
CaMAN

Men vil du ha det beste ut av denne TV-en, vil noen raske justeringer gjøre denne skjermen til en virkelig diamant. Innstillingene vi endte opp med å bruke ser du i bildegalleriet nedenfor.

Våre innstillinger:

Steike for en bildekvalitet!

Før vi går i detaljene rundt bildekvalitet, så kan vi avsløre først som sist at JZ2000 er den aller beste TV-en vi har testet noen gang på nettopp dette.

Her får du full kontroll på fargene, hvor presisjonen er til å ta og føle på. Samtidig har skjermen et bunnløst sortnivå, akkurat som alle andre OLED-TV-er, men i tillegg gir den deg alt av detaljer selv i de mørkeste partiene.

Kjører du på med HDR vil panelet dessuten yte godt med lysstyrke i den andre enden, slik at du får godt med detaljer også i lyse partier. Våre målinger viser over 900 nits i et lite 5 prosent vindu.

Slik ser målingene ut fserdig justert.
CalMAN

Og du får, akkurat som Philips sin toppmodell, en skjerm som takler og støtter de aller fleste HDR-standardene som finnes. Her mottas både Dolby Vision og HDR10+ uten noen problemer.

Kombinasjonen av meget presise farger, et bunnløst sortnivå og et solid kontrastnivå, gir deg et bilde med skikkelige futt i. Men det er ikke bare det som gjør totalen så imponerende.

Vanlig standard Netflix blir slettes ikke verst.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

For Panasonic viser også at de har full kontroll på hvordan skjermen analyserer og behandler innholdet du serverer den. Selv med ganske blodfattig strømmeinnhold klarer bildebehandlingen å oppskalere og rense signalene slik at du får en god skarphet uten for mye «grums». Det betyr at denne skjermen virkelig presterer meget bra om du ser mye på lavoppløst innhold.

Og skarpheten beholdes fullt ut selv om du ser på innhold med mye bevegelse. Så dette er en skjerm som vil være en solid kompanjong om du liker å se mye sport eller annet innhold med mye fart og spenning.

Samtidig er det greit å nevne at skjermen har et godt antirefleksbelegg som gir deg lite gjenskinn fra omgivelsene.

Bildemessig er det lite å sette fingeren på her. Dette er rett og slett bildekvalitet fra aller øverste hylle.

Inputlagen er lav.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

God til spill

Panasonic er kanskje ikke den første produsenten du tenker på når det kommer til spill, men vi må si vi blir gledelig overrasket når vi kobler til måleutstyret vårt.

For når vi gir den 1080p@60Hz å jobbe med viser inputlagmåleren vår at den kommer ned mot 14 millisekunder, som er meget bra, selv om vi har målt noe lavere på QLED-skjermene til Samsung.

Samtidig må det nevnes at TV-en også støtter både høyere oppløsning og raskere bildefrekvens, slik at den er klar for eksempelvis både Xbox Series X og Playstation 5.

Så alt i alt er dette en TV som fint takler å brukes som spillskjerm.

Baksiden har høyttalere som skyter lyden via taket.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Oppslukende lyd

Et godt bilde er en god start for å få en god filmopplevelse, men lyden bør også henge med på notene for at den skal bli komplett.

Og her har Panasonic altså hentet inn hjelp fra søsterselskapet Technics for å bistå med lyden. Og det har de absolutt gjort lurt i.

Dolby Atmos er en lydteknologi som er i vinden. Og denne TV-en gir deg et slikt oppsett hvor skjermen har egne elementer som sender lyden opp i taket for å gi deg en bedre romfølelse når du ser film.

Samtidig er det lite å utsette på selve lydkvaliteten, hvor du faktisk får litt bass i tillegg til en potent mellomtone og diskant. Og balansen mellom de ulike elementene er gode, hvor du får en fremtredende og klar tale når du ser film, samtidig som du får en solid romfølelse når lyden sendes via taket.

Fjernkontrollen er god å holde i, men stor er den også.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Snubler som smart-TV sammenlignet med de beste

Panasonic har med andre ord full kontroll på både bilde- og lydkvaliteten på sin toppmodell. Men jakter du en TV som har masse apper du kan bruke, er ikke dette modellen for deg.

Utvalget er nemlig veldig magert sammenlignet med andre produsenter.

Du kan legge inn en del av de vanligste appene, men ikke stort mer enn det heller.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Du har riktignok apper som Netflix, YouTube, Rakuten, Apple TV+, Prime Video, Disney+, Viaplay og Plex. Men der stopper det mer eller mindre også.

Vil du ha apper som TV 2 Play, Altibox, Discovery og NRK, må du belage deg på å koble til en ekstern enhet som for eksempel en Apple TV eller Google Chromcast. En unødvendig ekstrakostnad du slipper hos andre produsenter.

Ellers er brukergrensesnittet helt greit, selv om den oppleves litt treg nå og da. Et pluss i margen skal likevel Panasonic ha for å lage menyer som er oversiktlige å finne frem i.

Foten er rundt og kan dreies.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Solid og grei design, men stor

Siden Panasonic har satset på lyd krever dette åpenbart en del volum. Derfor er ikke JZ2000 blant de minste TV-ene du får kjøpt om du jakter en som er slank og smekker.

Jakter du en skjerm som i tillegg kan henges på veggen og ikke bygger for mye ut fra veggen, er ikke dette modellen noe førstevalg.

Men når det er sagt så gjør den seg ikke bort på design, hvor du får et stilrent og nøytralt utseende som vil skli rett inn i det aller fleste stuer. I alle fall når du ser TV-en fra fremsiden.

Slik ser baksiden ut.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Hele fronten av skjermen er en hel glassoverflate, og du vil ikke se at det er en liten centimeter rundt selve bildet før du slår på selve skjermen. Men igjen elegant og nøytralt løst.

Foten som følger med er rund, og passer i så måte resten av designen godt selv om den bryter av litt i formen. En ting vi liker godt med foten er at den gir deg mulighet for å svinge skjermen.

Panasonic 65JZ2000 gir gnistrende god bildekvalitet.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Konklusjon

Panasonic 65JZ2000 er ingen billig TV og legger seg rundt den samme prisen som andre produsenters tilsvarende toppmodeller med 4K. I skrivende stund rett under 37.000 kroner.

Men er du først og fremst opptatt av bildekvaliteten så er JZ2000 verdt pengene du betaler.

Riktignok trenger den litt finjustering før den presterer på sitt aller beste, selv om Filmmaker-modusen er et greit valg rett ut av esken.

Men når jobben er gjort får vi det beste bildet vi har sett fra en OLED per dags dato. En kombinasjon av særdeles presise farger, bunnløst sortnivå og et knallsterkt kontrastnivå vil sikre deg time etter time med ren glede.

Panasonic viser samtidig at de har full kontroll på bildebehandlingen, hvor selv lavoppløst strømmeinnhold blir strammet opp slik at skarpheten blir god. Samtidig renses innholdet slik at det er minimalt med «grums» i bildet, selv med et dårlig utgangspunkt.

Samtidig så gir denne TV-en deg en knallgod lyd hvor du blant annet får høyttalere som sender lyden via taket for å gi deg det lille ekstra når du ser film.

Likevel er det et par ting du bør merke deg med JZ2000. Skjermen er blant annet ganske stor av seg rent fysisk, selv om designen er stilren og nøytral. Det som kanskje trekker ned for mange er at denne skjermen ikke på langt nær er like god på apper som de beste på markedet. Her vil du trolig savne en del apper og måtte kjøpe inn for eksempel en Apple TV for å få det du jakter på.

Likevel har vi ingen betenkeligheter med å gi Panasonic 65JZ2000 et Anbefalt-stempel, for steike for en bildekvalitet den byr på.

annonse