Til hovedinnhold
TestUkens utvalgte apper

Se ukens utvalgte apper

Apper du må ha og apper du bør styre unna.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Instagram

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Det er ingen tvil: Instagram er en av de mest populære appene overhodet.

Instagram.

Dette er ikke uten grunn. Ikke bare har de et godt konsept, men appen fungerer også bra. Faktisk er det få, om noen, av de virkelig populære appene som får like gode tilbakemeldinger fra brukerne som Instagram.

Les også om Jamie Olivers matapp

Ditt nye sosiale nettverk?

En så populær app som Instagram nyter godt av et massivt fokus på videre utvikling. Å ha Facebook i ryggen er selvsagt heller ingen ulempe. Denne gangen er det mulighet for å kunne tagge personer i bildene som er nytt.

Tagging er selvsagt standard hyllevare hos de fleste sosiale nettverk-apper, men Instagram har ikke hatt denne muligheten før nå. Vi er imidlertid langt fra overrasket. Etter at Facebook kjøpte Instagram for et drøyt år siden er dette noe mange har ventet på.

Hvordan dette vil påvirke Instagrams fremtid er det for tidlig å si, men det er ikke urimelig å anta at appen vil bli mer personlig.

Hvis du ikke har hørt om Instagram så er det ganske enkelt en app for å dele bilder. Bilder kan merkes med stikkord (såkalte "hashtags"), og du kan også se på et kart hvor bildene er tatt.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Flåtthjelpen

Ukens kuriøse:

Flåtthjelpen

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

En egen app om flått må sies å være for de spesielt interesserte, uansett hvor mange spaltemeter det skrives om Lars Monsen. En app som fokuserer på flått på hunden din, er om mulig enda smalere.

Flåtthjelpen.

Ikke desto mindre er det akkurat det denne appen gjør.

Reklameinfisert

Når vi forteller at et firma som produserer anti-flåtthalsbånd til hund står bak, blir det hele noe mer logisk.

Den primære funksjonaliteten er å se hvor i landet det er registrert flått. Denne registreringen er det du selv som gjør.

Dessverre er appen tydeligvis ikke særlig utbredt enda, for det finnes knapt oppføringer her til lands. Forhåpentligvis blir det mer enn to registreringer når flåttsesongen kommer skikkelig i gang.

I tillegg får du diverse flått-tips. Denne delen synes vi var i tynneste laget, og appen er preget av i overkant mye reklame for dette halsbåndet etter vår smak.

Les også: Denne appen står folk i kø for

De fleste apper har et kommersielt tilsnitt, men her burde produsenten gitt oss noe mer nytte mot at vi lot oss orientere om flåtthalsbånd.

Denne appen er med andre ord mest for spesielt interesserte, og i utgangspunktet bare for deg med hund.

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Feriedager

Styr unna denne:

Feriedager

Format: iPhone
Pris: 7,-

En app som gir deg feriedagene er i utgangspunktet en god idé. Spesielt i måneder som dette, hvor fridagene kommer tett som hagl, kan noen og enhver trenge hjelp for å holde oversikten.

Feriedager.

Feriedager er i utgangspunktet en app rettet mot skoleungdom med tilhørende foreldre. Det er nemlig kun skoleferiene i de forskjellige fylkene våre du får oversikt over.

For smalt

Det er i utgangspunktet greit nok, men for de syv kronene appen koster forventer vi faktisk mer. For det første vil vi ha en oversikt over alle fridagene, ikke bare de store skoleferiene.

Selv om mange skoleungdommer vil hevde at skolen er et slags moderne slaveri, så har faktisk skoleelever fri på våre andre ferie- og helligdager. En komplett oversikt ville dermed gjøre appen mer nyttig for skolelever, samtidig som også andre som har passert skolealder kunne hatt nytte av den.

Det grafiske uttrykket er enkelt og oversiktlig, men vi savner noe funksjonalitet som burde være standard. For eksempel burde det være mulig å bla mellom forskjellige sider med fingeren og ikke være avhengig av å treffe et lite ikon.

Feriedager er altså i våre øyne en noe mangelfull app. Heldigvis er det lite som skal til for å gjøre den komplett. Med noen flere utviklingstimer vil den gå fra å være en god idé til å være et nyttig verktøy. I mellomtiden kan du bruke de 7 kronene på andre ting.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens spill

Ukens spill:

Cut the Rope: Time Travel

Format: Android, iPhone, iPad
Pris: Gratis

Grafikken i Cut the Rope er morsom og underholdende.

Jeg må komme med en tilståelse. Jeg hadde aldri spilt et Cut the Rope-spill før jeg testet dette. Og jeg angrer meg, fordi dette er et av de mest underholdende hjernetrimspillene jeg har spilt på veldig lenge.

Når du greier et brett får du stjerner og poeng. I tro Angry Birds-stil er det jakten på alle tre stjernene som henger høyest. Jeg greier i hvert fall ikke å gå videre til neste brett før jeg har fått alle tre, noe som kan være usannsynlig irriterende og vanskelig til tider. Du skal i all hovedsak kutte tau som holder godteri, slik at de faller i munnen på dine to kamerater. Dette er et fysikkbasert spill, og du har kun en sjanse til å gjøre det riktig.

Etterhvert som du kommer lenger ut i spillet introduseres nye elementer. Her kan du for eksempel fryse tiden, du må kutte kjettinger, blåse med prompeputer og mye annet. Spillet blir mer og mer komplisert, men greier heldigvis å balansere vanskelighetsgraden godt.

Grafikken i spillet er fargerik, morsom og veldig bra gjennomført. Lydene står i stil til det visuelle, og fysikken i spillet er perfekt. Læringskurven er rettferdig, med noen reale utfordringer som virkelig setter igang de små grå.

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

annonse