Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens utvalgte apper

Vi gir deg oppskriften på god sex, på alle språk, og hjelper deg til å huske når det skal skje.

Shutterstock / 147402290

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Google Translate

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Verdens mest poulære oversettelsestjeneste i appversjon.

Google Translate.

Oversettelse på farten

Titt og ofte snubler vi over tekstlig innhold på det store internettet som bærer tydelig preg av å være auto-oversatt med Google Translate, med mer eller mindre heldige konsekvenser.

Selv om resultatet ikke alltid er like godt som når oversettelsen hadde blitt utført av profesjonelle eller morsmålstalende, kommer du allikevel langt med Google Translate.

Takket være tjenesten kan du lese kinesiske nyheter, kommunisere med AirBnB-husverten i Paris eller slå opp det ordet du trenger på engelsk.

Google Translate på nett fungerer utmerket, men noen ganger har du behov for å forstå eller gjøre deg forstått også når du er på farten. Da kan en app være nyttig!

Google Translate i appversjon fungerer nemlig også uten nettilgang, når du er på reise.

Tolker håndskrift, tale og tekst fra foto

Det er ikke ubegrenset hvor mange funksjoner du kan trykke inn i en app før den blir helt umulig å bruke, men Google vet hva de driver med. Som de fleste andre av Googles tjenester er Google Translate intuitiv å bruke, og bruksanvisningen kan bli liggende i skuffen, eller mer konkret; i et mørkt og stille hjørne av internett.

sitat"Skulle du være helt kløne til å skrive med mobiltastaturet, så forstår appen også håndskriften din."

Skulle du være helt kløne til å skrive med mobiltastaturet, så forstår appen også håndskriften din. Faktisk er denne funksjonen imponerende bra. I utgangspunktet var vi skeptiske, men det går veldig raskt å kludre ned ordene med håndskrift og de ordene vi testet ble tolket riktig, selv med mine kråketær.

Selv om taushet er gull, er tale ikke så dumt det heller. Google Translate tar også i mot talekommandoer, riktignok med noe større feilmargin.

Og hva er det egentlig som står på menyen i dag? Jo, ta bilde av teksten, og Google Translate gir deg svaret. Akkurat denne funksjonen er rett noe bare tilgjengelig på Android-telefoner.

En del av Google-universet

Google Translate kan ta vare på oversettelsene dine, og logger du deg på med en Google-konto, så kan du hente ut oversettelsene på andre enheter som på PCen eller nettbrettet. Kjekt å ha. Har du Windows Phone så finnes det uoffsielle varianter som bruker Googles webtjenester til å levere noe av funksjonaliteten.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Seventy-7

Ukens kuriøse:

Seventy-7

Format: iPhone
Pris: 7-,

Skal du lage en bedre middag og ta tiden på både kalkun, poteter og sufflé, duger ikke lenger egguret. Seventy-7 er en app som hjelper deg å ta tiden på flere ting på én gang.

Seventy-7.

The final countdown

Mange av oss liker å telle ned ting, enten det er dager til OL, minutter med konsentrasjon før neste Facebook-pause, uker til neste sesong av favorittserien eller tid det tar å koke et egg. Det kan fort bli komplisert når du skal ta tiden på mange forskjellige ting på en gang.

Dette blir enklere når du bruker Seventy-7.

Seventy-7 har et elegant og minimalistisk design. Når du åpner appen første gang, ligger instruksjonene for bruk klare som ferdige alarmer. Alt kontrolleres gjennom enkle trykk-og-dra-funksjoner. Hver alarm får sin egen fargekode og viser grafisk hvor langt nedtellingen har kommet.

Seventy-7 er den ultimate nedtelleren, enten det er for matlaging eller dagens treningsøkt.

Last ned til iPhone »

Pocket Kamasutra

Styr unna denne:

Pocket Kamasutra

Format: iPhone
Pris: Gratis med reklame, 21-, for fullversjon

Ukens styr unna-app er av den mer pikante sorten.

Pocket Kamasutra.

Kjærlighetens gleder

Kama Sutra er en eldgammel indisk tekst som kan betegnes som et slags kompendie i elskovskunst. Spesielt kjent er den kanskje for noen detaljerte beskrivelser av en rekke nær-akrobatiske krumsprang for sengehalmen.

“Dette kan vi lage app av”, har noen tenkt, og satt i gang. Pocket Kamasutra er et eksempel på dette. Med slagordet “Liker du sex - og vil du bli bedre til det?” finnes appen som gratisversjon og en fullversjon til rundt 20 kroner. I tillegg finnes det noen varianter for ulike legninger. Nok å velge i med andre ord.

Men først en aldri så liten ansvarsfraskrivelse: Det bemerkes at Pocket Kamasutra er testet på et teoretisk grunnlag ut fra hva som kreves for å lage en god app. Innholdet får den intelligente leser selv vurdere. Så, tilbake til anmeldelsen.

Mye staffasje, lite substans

Ved første øyekast oppleves appen som veldig klisjépreget hva gjelder utforming og visuell design. Her er det gull og rød velour-gradienter som gjelder. Det blir kanskje en smakssak (vi er ikke alle modernister), men for mye staffasje kommer fort i veien for en god brukeropplevelse.

Skriften er liten og kronglete – og dette er gjennomgående i appen. Men de som har laget den tenker vel kanskje ikke at man skal lese så mye? Mon det.

Enda verre: Ved start må vi gjennom ikke mindre enn fem skjermer med instruksjoner til hvordan appen skal brukes. I utgangspunktet er vi skeptiske til apper som må forklare så mye på en så lite intelligent måte.

Vi må velge mellom å se illustrasjoner og pinnemennesker og så får vi vite at vi kan få noen troféer om vi er ekstra flinke. Jaha.

Som en handleliste

Etter å ha karret seg igjennom den første bøygen for å komme i gang med appen, kommer vi til en oversikt (les: liste) over posisjoner. Hver av disse har en enkel illustrasjon og noen litt stutte beskrivelser.

Pocket Kamasutra har utover dette, svært lite funksjonalitet. Du kan lage såkalte spillelister (som viser seg å ikke være annet enn nye lister), og så kan du markere en posisjon som “to-do” eller “prøvd”. Pocket Kamasutra minner etterhvert mer om en handeliste, enn en innføring i kjærlighetens gleder.

Generelt synes vi dette er en kjedelig og lite funksjonell app, innenfor et område som vi mener trenger kvalitet - og ikke kvantitet. Rent bortsett fra at innholdet kanskje er greit “å ha for hånden”, så er det ikke mye som taler for at dette burde vært en app. Styr unna.

Last ned til iPhone
Last ned til Android

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Baldur’s Gate II

Format: iOS (kommer til Android)
Pris: 105 kroner

Jeg spilte aldri Baldur’s Gate da det kom til PC i sin tid, og derfor ble oppfølgeren mitt første møte med de to spillene. Siden har det gått mange år, og nå sitter jeg i sofaen med et nettbrett i fanget og mimrer tilbake til gamle dager.

I Shadows of Amn fortsetter historien der den slapp i det første spillet. Du er sønn av en ond gud, noe som betyr at du kommer til å havne i en hel del trøbbel. Med deg på veien samler du et følge, kjemper, snakker og utforsker krikene og krokene i et fabelaktig univers.

Det er nesten et must for alle rollespillelskere å spille gjennom disse spillene, og det går veldig fint å gjøre dette på et nettbrett. Det eneste jeg har å utsette på denne sammenlignet med PC-versjonen er at berøringskontrollene er ganske dårlig til tider. Det er mye trykking, og det er liten tvil om at dette er et PC-spill i bunn og grunn.

Uansett en meget varm anbefaling i en ellers riktig så kald måned.

Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse