TestSamsung UE46D6505

Denne Samsung-TV-en slår knockout på rivalene

Og du får den til under ti tusen kroner.

Rammen til D6505 er under to centimeter bred.

Når vi skal kjøpe oss en ny TV til hjemmet, er en bra design og knakende god bildekvalitet blant kriteriene som står høyt. Ulempen er at om disse to ønskene skal oppfylles blir prislappen ofte for høy.

Nå har vi testet Samsungs nye 6000-serie, i form av UE46D6505. Denne modellen gir deg en snerten design samtidig som bildekvaliteten også er på stell. Og du slipper unna med snaue ti tusen kroner for herligheten.

Greit sortnivå

Sortnivået i skjermen er meget bra. Like god som det vi har sett på Panasonics TX-P50G30, og bedre enn både Sonys KDL-46EX720 og Philips 47PFL7606. Samtidig byr Samsungs nye 6000-serie på gode og naturlige farger. Dog trenger bildet litt justering, for ut av esken er det et blåstikk å spore i fargene. Se side tre av testen kan du lese hvilke innstillinger vi brukte i testen.

Tidligere ble vi imponert over hvor bra Philips' nye 7000-serie behandlet bilder som beveget seg raskt. Her gjør også D6505 en meget god jobb. Etter å ha studert de to modellene gjentatte ganger er de to jevngode etter vår mening.

Knakende godt bilde

D6505 gir deg knakende god bildekvalitet på både standardsendinger og høyoppløst materiale. Spesielt god er bildekvaliteten når du ser på standardsendinger (SD). Men også i HD henger skjermen meget godt med i svingene.

Det er også vært stor utvikling når det kommer til 3D. D6505 sliter ikke lengre med crosstalk, slik de fleste TV-modellene gjorde i fjor. Crosstalk er fenomenet som gjør at bildet oppleves som doble. Samtidig er det også mer dybdefølelse i bildet og skarpheten er også bedre enn for eksempel den passive 7000-serien fra Philips. Dog koster det en god del mer å kjøpe inn 3D-briller til D6505.

Surf på nettet og kjør apps

Vi har sansen for Smart Hub.

Samsung har også samlet alle Smart-TV-funksjoner under en og samme meny. Smart Hub. Denne menyen har vi sansen for. Her har du tilgang til blant annet innhold fra andre enheter i samme hjemmenettverk, mulighet for å surfe eller bruke apps. Alt under samme tak uten at det blir uoversiktlig.

D6505 har også alt du måtte trenger av tilkoblingsmuligheter. Blant annet har du mulighet for å bruke TV-en som såkalt IDTV. Hvilket betyr at du kan koble til en kortleser med programkort til TV-en og bruke selve skjermen som dekoder. Det er også mulighet for å koble til en ekstern harddisk for å ta opp programmer på TV-en.

Alt i alt får du mye for pengene med en Samsung UE46D6505. For under ti tusen kroner er dette en av de mest komplette flatskjermene vi har testet, med både god design og ikke minst meget bra bildekvalitet. TV-en fortjener derfor et soleklart anbefalingsstempel fra vår side.

Finn beste prisen på Samsung UE46D6505

+ Meget god på SD
+ Rålekker, slank design
+ God på bevegelse
+ Naturlige og gode farger
+ Smart Hub
+ Oversiktlige innstillingsmenyer


- Kjedelig fjernkontroll
- Dyre 3D-briller

Vil du vite mer?
Les hele testen av Samsung UE46D6505 på Hardware.no.

Ønsker du heller å kjøpe deg en plasmaskjerm og ønsker det beste 3D-bildet på markedet, vil vi anbefale deg å se nærmere på Panasonics nye flaggskip, TX-P50VT30. Her får du meget god TV til under fjorten tusen kroner.

Er du på utkikk etter enda tynnere rammer, og den designperle av de sjeldne. Da bør du ta en titt på Samsung UE55D8005. Her får du en smekker TV med aluminiumsrammer som er under en centimeter brede.

Les også
Her er TV-ene du skal kjøpe til jul
Les også
Vi tester seks folke-TV-er
Les også
LG 47LW550W: En ulv i fåreklær
Les også
Toshiba 47VL863: Her er Toshibas nye TV
Les også
Sony KDL-46EX720: God bildekvalitet til en fornuftig pris
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Hvor stor TV skal du ha?
Les også
Disse TV-ene er best
Les også
Store flatskjermer faller drastisk i pris
Les også
Philips 46PFL6606H: God bildekvalitet på Philips' nye 6000-serie
Les også
LG 42PW450
Les også
Panasonic TX-P50VT30
Les også
Samsung UE55D8005
annonse