Tek.no

Test Vi tester ytelsen i Metro: Last Light

Se hvor mye Metro: Last Light krever av maskinen din

Et vakkert eventyr som krever kraftig maskinvare.

Rolf B Wegner
25 Mai 2013 19:00

Innledning

Metro: Last Light starter, som seg hør og bør, dypt nede restene av metrosystemet i Moskva. Du sitter i en vaktpost, sammen med flere andre. Dere drikker kaffe og varmer dere på varmen, så kommer det noe luskende borte i tunnelen...

Vi har testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker fire ulike skjermkort i tur og orden. Den ene er en rimelig AMD-basert maskin der prosessoren koster rundt 900 kroner og den andre er en dyrere Intel-basert maskin der prosessoren koster godt over 2000 kroner. En full oversikt over maskinene kommer på de neste sidene.

Se våre andre spilltester:
Ytelsestesting av Battlefield 3
Ytelsestesting av The Elder Scrolls: Skyrim
Ytelsestesting av Call of Duty: Modern Warfare 3
Ytelsestesting av Syndicate
Ytelsestesting av Diablo III
Ytelsestesting av Call of Duty: Black Ops II
Ytelsestesting av Crysis 3

Det skjer mye nede i metroen.

– Et russisk eventyr

Kollega Espen Jansen i Gamer.no har akkurat gjort seg ferdig med sin anmeldelse av spillet, og bedømmer det til svært godt.

– Metro: Last Light er et spennende eventyr som ved siden av å tilby et troverdig univers og en rekke dystre skjebner har et fenomenalt driv og flotte snikeelementer. Atomkrigens Russland er et dystopisk samfunn hvor monstre og banditter råder, men samtidig er det noe paradoksalt vakkert som bergtar deg når du drar ut på ferd gjennom ødemarken, skriver Jansen.

– Det er et svært godt spill som virkelig fenger når det først setter i gang, og idet man legger ut på eventyr gjennom radioaktive sumper og falleferdige undergrunnsbaner er det vanskelig å gi seg før man er ferdig.

Hele anmeldelsen av Metro: Last Light kan du lese på Gamer.no

Slik har vi testet

Den rimelige AMD-maskinen blir testet med skjermkort opp til rundt 2000 kroner. Grafikknivåene vi tester på er på lav, medium og høy.

Intel-maskinen blir testet med skjermkort fra rundt 2000 kroner og opp. Her går vi rett til grafikknivå medium, og legger til en ekstra høy innstilling på toppen.

Det er også på sin plass å nevne at Metro: Last Light hører inn under Nvidias «The Way It's Meant to be Played»-konsept. Dette innebærer at Nvidia har hatt en finger med under utviklingen av spillet, og at spillet da naturlig nok vil kunne kjøre litt ekstra godt på Nvidia-baserte skjermkort.

Bli med over på neste side, så titter vi på bildekvaliteten »

Les også