TestAsus ROG G752

Asus ROG G752 har flust med nyheter

Men, er den verdt oppgraderingen, og hva med konkurrentene?

Introduksjon »

Vi er vel inne i vinterhalvåret, og utenom mørket og kulda betyr det at nyeste generasjon dedikerte spillbærbare nå lanseres på løpende bånd. MSI var først ut av de «store» med slippet av sin GT72S tidligere i november, mens Asus nå kommer løpende etter med sin ROG G752 – akkurat i tide til jula.

Og, om du lurte, Asus-maskinen følger den velkjent ROG-oppskriften til punkt og prikke. Her finner vi både et spillorientert ytre og kraftige komponenter på innsiden som bør kunne tilfredsstille selv den mest krevende spilleren.

ROG G752 er som vanlig ganske massiv, med den karakteristiske utstikkende kjøleløsningen i bakkant. Denne skal sikre nødvendig ventilasjon til at brikkeduoen på innsiden, en firekjernet Intel Core i7 6700HQ-prosessor og et Nvdia GTX 980-grafikkort, kan tøye grensene for bærbare spillbeist og vise seg fra sin beste side.

Se vår bildespesial her:
Vi sendte Asus ROG G752 ut på «Catwalken»

Nytt ytre

I forhold til fjorårets modell kan vi melde at utstikkeren bak holder en noe lavere profil. Asus har hvert år – etter sin ROG G750 – krympet denne et par hakk, og det med godt resultat. Det knyttes likevel et visst spenningsmoment til hvorvidt årets videre krymping har ført med seg mer støy eller varmere temperaturer. Vi får fasiten på dette om litt.

Slik ser altså en tøffing ut.
G752 får du neppe plass til i sekken din, det er den for bred for med sine utstikkende luftekanaler.

Ellers er det tydeligste grepet Asus har tatt med sin ROG-serie å gi den et nytt strøk maling. Årets modeller lokker deg inn med et skall av anodisert aluminium, en mørke grå innside og detaljer i signalfargen oransje – sistnevnte ofte kombinert med LED-lys.

Kun topplokket i sølv og «utveksten» bak er av aluminium. Resten av maskinen består av ulike plastmaterialer med og uten tekstur. I tillegg er området som omkranser tastaturet dekket av et mørkt grått gumiert belegg, som gir en noe mykere og varmere følelse enn det kaldere metallet.

Vi liker dette grepet godt, selv om fettmerker kan feste seg både her og der med en slik løsning.

Gjennom et sotet (plast)-«glass» kan du se kjøleribbene og viftene til CPU og GPU.

Det er en artig detalj at Asus ikke slutter å designe maskinen sin når de kommer til undersiden.

Her møtes vi nemlig ikke av en kjedelig sølvgrå plastplate med modellinformasjon og klistremerker, men heller av en teksturert bakplate og et delvis gjennomsiktig plastdeksel som lar deg skue ned på de massive kjølerørene som er knyttet til prosessoren og grafikkløsningen. Stilig.

Spesifikasjoner for vår testmodelll finner du i faktaboksen til høyre. Merk at ROG G752 også finnes i en rimeligere variant, blant annet med et GTX 970-grafikkort innabords til omtrent 18 000 kroner.

Asus ROG G752VY-GC081T
7
Bra

Asus ROG G752VY-GC081T

sitat"En «Face lift» som ikke forsvarer prisen."

Fordeler

 • Krysse av
  Slankere enn forgjengeren
 • Krysse av
  Støysvak
 • Krysse av
  Friskt design
 • Krysse av
  G-Sync
 • Krysse av
  Godt med tilkoblinger
 • Krysse av
  Rimeligere enn tilsvarende konkurrenter
 • Krysse av
  God pekeplate og tastatur med makrotaster
 • Krysse av
  Lyssterk og god skjerm
 • Krysse av
  God batteritid

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke bedre spillytelse enn fjorårets konkurrenter
 • Bytt
  Større og tyngre enn konkurrentene