Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung UE55JU6515

Denne hvite TV-en kan mer enn å se bra ut

Vi har testet Samsungs nye 6-serie med 4K.

Kjapp i vendingene

TV-er som kan vise 4K UHD-oppløsningen, ofte referert til som bare UHD eller 4K blant produsentene, har for alvor funnet veien inn i butikkhyllene. I starten var denne teknologien forbeholdt toppmodellene til de fleste merkene, men nå finnes det noe å velge mellom i nesten alle prisklasser.

På testbenken har vi nå fått Samsungs nye 6-serie i form av UE55JU6515, en TV du i skrivende stund må betale rundt 13 000 kroner for på nett. Det betyr at prisen ikke lenger er like skremmende som hos toppmodellene, men hva får du for pengene?

Foten på 6515 er tøff. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Mye likt – men likevel litt annerledes

Modellen vi henter opp av esken er litt annerledes i form av hvilken farge den har. Normalt er TV-er vi tester enten sorte eller grå, men skjermer i 6-serien fås også i hvitt – som JU6515.

Og det er først og fremst fargen som skiller denne modellen fra flere av de andre modellene til selskapet. Vi ser klare likhetstrekk fra storebroren i 9-serien, hvor de hvite rammene er enklere og stilrene, og ikke tar noe av oppmerksomheten fra bildet.

Selve skjermen er midt på treet hva kommer til tykkelse, og har arvet den samme, mønstrede baksiden som 9005-modellen har, dog hvit utførelse i stedet for sølvfarget. Det meste av det du ser på fremsiden av TV-en er hvit, men det er ikke foten. Den er metallfarget og ikke helt ulik foten på 9-serien.

Foten på 6515 er tøff. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Foten er festet til baksiden av TV-en og det kan se ut som skjermen henger i løse luften, mens delen som står ut foran skjermen kan minne om en slags slakt kurvet boomerang. Foten har også en annen funksjon i at den fungerer som et festeplattform for Samsungs egen lydplanke HW-J6512.

I appma-JU6515et nok av apper å velge mellom. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Kjapp i vendingene

Også denne TV-en bruker det nye operativsystem til Samsung, Tizen. Noe som overrasket oss da vi testet storebror 9005, var hvor raskt TV-en responderte.

Denne TV-en har ikke det samme, kraftige skytset å vise til under panseret som sine storebrødre, men likevel oppleves den langt fra treg i bruk. Snarere tvert i mot er vi imponert over hvilken hastighet TV-en utfører kommandoer, som for eksempel å starte opp Netflix-appen. Her går det kun få sekunder fra du trykker på knappen til appen er klar til dyst.

Pekekontrollen gjør det enklere å bruke TV-en interaktivt. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Brukergrensesnittet er det samme som vi har testet tidligere i år, der de ti mest brukte funksjonene kommer opp som fliser nederst på skjermen når du trykker på Hjem-knappen, samtidig som det du ser på ruller videre i bakgrunn.

En annen faktor som gjør at opplevelsen blir god er pekekontrollen som følger med. Denne er den samme kontrollen som følger med på 9-serien, bortsett fra at denne kontrollen har samme hvitfarge som TV-en. Denne kontrollen er enkel og presis i bruk, og vi liker spesielt at den har en sensor som aktiverer pekeren på skjermen når du holder fingeren over den.

Samsung UE55JU6515
9
Imponerende
Anbefalt

Samsung UE55JU6515

sitat"Dette er en het kandidat til deg som vil ha en god 4K-TV til en hyggelig pris"

Fordeler

 • Krysse av
  Gode og presise farger etter kalibrering
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Tizen gjør TV-en enkel å bruke
 • Krysse av
  Godt sortnivå
 • Krysse av
  God til å håndtere bevegelser
 • Krysse av
  Oppskalerer meget bra

Ting å tenke på

 • Bytt
  Har dårlig innsynsvinkel