Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAerocool Dead Silence Cube

Midt i blinken for en liten og kompakt spillmaskin

Og du får det for bare 600 kroner.

Introduksjon

Aerocool er ikke en produsent vi har hatt spesielt mye å gjøre med opp gjennom årene, men nå er det på høy tid, og produktet som skal åpne ballet er kabinettet Dead Silence Cube.

DS Cube er et relativt lite og søtt kabinett, midt i blinken for deg som ikke har så mye maskinvare og synes at mATX-formatet holder lenge. Dagens testkabinett kommer i helsort utførelse, men kabinettet er tilgjengelig i tre andre varianter, hvilket er helhvit, hvit-sort og rød-sort. I løpet av våren skal kabinettet også komme i enda flere varianter, blant annet gull og rosa.

Kabinettet fremstår som relativt rimelig, med priser som starter på rett over 600 kroner. Så er det store spørsmålet om det er verdt pengene, eller om det bare er en dyr papirvekt. Følg med videre, så finner du det ut.

Runde og fine former.

Vi pakker ut

Innpakningen til DS Cube er en klassisk pappeske med et enkelt sort trykk. Selve esken er ikke veldig stor, selv om den på ingen måter er spesielt liten heller. Kabinettet sklir lett ut av esken, og er en drøm å håndtere i forhold til andre kabinettbeist.

Vel ute av plasten blir vi slått av et ekstremt veldreid ytre. Her føler vi at Aerocool har truffet en skikkelig innertier, og for å sikre at undertegnede ikke hadde latt seg blinde totalt, tok vi med kabinettet rundt i redaksjonen. Stemningen var litt varierende, noe synes det så helt normalt ut, mens andre likte det.

Hos drifts- og utviklingsavdelingen gikk stemningen et par gode hakk oppover; der var det mange smil å notere seg. Det hele toppet seg da kabinettet passerte et par selgere, og en av dem snudde seg med lange øyne og uttalte at kabinettet var sexy. DS Cube har altså relativt gode forutsetninger for å score høyt blant de som liker et veldreid ytre.

Fronten er glatt og fin, nærmest med en gummiert overflate, og har en sømløs overgang til toppen av kabinettet. Ut fra hullene i front ser vi at det er plass til et optisk drev, samt en mindre enhet som passer i 3,5-tommers brønner. Rundt hele fronten, og trukket bakover langs toppen, er det to langsgående profiler. Mellom disse profilene og resten av kabinettet er det perforeringer for lufttilførsel. Helt nederst på fronten er det en diskre logo.

Begge sidene av kabinettet er helt glatte, uten så mye som en vifteplass. Aerocool tilbyr sidedører med et vindu i plexiglass, men dette må kjøpes ved siden av. Alternativt kan du kjøpe kabinettet ferdig med sidedør. Sidene har en annen finish enn resten av kabinettet. Her snakker vi normale stålplater med lakk.

Diverse USB-tilkoblinger.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På toppen av kabinettet finner vi alt av tilkoblinger, det har doble USB 2.0- og USB 3.0-porter, og de vanlige lydtilkoblingene er også på plass. Topplaten kan også løsnes, og det følger med en alternativ topplate som er full av perforeringer, slik at de som vil ha utblåsning i toppen kan få nettopp det.

Når vi tar av sidedøren åpenbarer det seg et relativt normalt indre. Det første vi legger merke til er at hovedkortet skal ligge. Ellers er det få ting som utmerker seg, her har du det vanlige av utfresninger, avstivninger og brønner. Dog, én ting kan nevnes nå innledningsvis, nemlig at det er plass til å smette inn to SSD-er ved siden av strømforsyningen.

I toppen av kabinettet ser det ut til å være plass til en slank radiator med en lengde på 24 centimeter, ellers er det få plasser som er naturlige å benytte for radiatorer eller andre vannkjølingskomponenter.

Aerocool sendte produktet til test.

Installasjon

Frem med litt verktøy

Det er på tide å montere inn litt maskinvare i kabinettet, og noe av det første vi pleier å starte med er hovedkortet. Aerocool har valgt å utstyre kabinettet med distansestykker av metall, men går litt mot strømmen ved å velge en løsning der du selv må skru inn stykkene du trenger.

Før vi setter inn noen andre komponenter er det strømforsyningen som står for tur. Denne settes helt bak i kabinettet, nede på bunnen. Rent praktisk bør du ikke ha en strømforsyning som er lengre enn 16 centimeter, ellers blir det raskt en konflikt med harddiskbrønnene. Disse brønnene kan fjernes, og da får du særdeles god plass til strømforsyningen din, men på bekostning av harddiskplassene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Strømforsyningen hviler på fire gummiputer, og det er et eget støvfilter integrert i kabinettet. Dette filteret kan trekkes ut for enkel rengjøring.

Greit med vannkjølingsplass

Det er flere vannkjølingsmuligheter i dette kabinettet. I toppen får du plass til en radiator som er opptil 24 centimeter lang. Det er plass til vifter over denne, og alternativt under også, men da må du fjerne brønnen til det optiske drevet.

I bakkant av kabinettet er det normalt plass til en radiator på opptil 14 ganger 14 centimeter. Vannpumpe og tank kan settes i bunnen av kabinettet, bak harddiskrammen.

Harddisker plasseres i front av kabinettet, i en egen harddiskramme. I denne er det plass til to enheter på 3,5 tommer. Harddiskene klemmes enkelt på plass i egne skuffer, hvorpå skuffene skyves inn i rammen.

Ved siden av strømforsyningen har du også plass til to 2,5-tommers enheter, være seg SSD-er eller tradisjonelle HDD-er.

Skjermkort og andre ekspansjonskort festes på en litt alternativ måte. Her setter du kortene på plass, men de festes ikke med en skrue. Måten de festes på er at du skyver ned en plate som låser samtlige kort fast på én gang, og denne platen må du feste med en skrue.

Uten å gjøre noen endringer på kabinettet er du låst til maksimalt 25,5 centimeter lange skjermkort. Fjerner du rammen i front har du 32 centimeter å gå på, og om du også fjerner frontviften har du hele 35 centimeter tilgjengelig. Dette lar deg putte inn selv de store kraftkarene fra GeForce GTX-serien til Nvidia, og Radeon R9-serien til AMD.

Konklusjon

Aerocool Deep Silence Cube har vært et særdeles hyggelig bekjentskap. Her får du virkelig et lekkert kabinett til en lav pris.

Designmessig føler vi at Aerocool har truffet meget bra. Vi synes kabinettet er særdeles lekkert, og de runde formene og den «myke» overflaten gjør kabinettet til en attraktiv pakke. Smaken er som kjent som baken, og det er sikkert noen som ikke liker DS Cube, men det eneste negative vi kommer på i farten er at det er hakket anonymt.

Det er godt med kjølemuligheter i kabinettet, her kan du putte inn godt med vifter, eller kanskje en komplett vannkjølingsløsning. Vi har stor sans for at du i stor grad kan tilpasse kabinettet til egne behov, for eksempel ved å skru ut en harddiskramme eller noe annet, og dermed skape plass til radiatorer, vannpumper og vifter.

Svelger selv store skjermkort

Velger du et mATX-kort har du gode muligheter til å fylle opp med skjermkort. Uten å gjøre noen endringer på kabinettet er du låst til maksimalt 25,5 centimeter lange skjermkort. Fjerner du rammen i front har du 32 centimeter å gå på, og om du også fjerner frontviften har du hele 35 centimeter tilgjengelig.

Det er kanskje litt snaut med to vanlige harddiskplasser, men i et slikt kabinett føler vi ikke at det er et stort tap. Bygger du en kompakt spillmaskin i dette kabinettet velger du uansett SSD-er, og med plass til to SSD-er i tillegg til de vanlige harddiskene synes vi at Aerocool akkurat havner innenfor.

Prismessig kommer DS Cube godt ut. Drøye 600 kroner for et kabinett som dette er det ikke noe å utsette på, men det bør heller ikke bli så mye dyrere før andre alternativer begynner å bli mer attraktive.

Totalt sett har vi ingen problemer med å anbefale Aerocool Deep Silence Cube. Her får du et lite og veldreid kabinett til en særs god pris.

Det finnes flere stilsikre småkabinetter på markedet, blant annet Prodigy fra BitFenix »

+ Lekker design
+ Godt med plass
+ Billig


- Litt bredt
- Sidedørene har ikke like flott finish som fronten

annonse