Tek.no

Test Aerocool Dead Silence Cube

Midt i blinken for en liten og kompakt spillmaskin

Og du får det for bare 600 kroner.

23 Mar 2014 11:00

Introduksjon

Aerocool er ikke en produsent vi har hatt spesielt mye å gjøre med opp gjennom årene, men nå er det på høy tid, og produktet som skal åpne ballet er kabinettet Dead Silence Cube.

DS Cube er et relativt lite og søtt kabinett, midt i blinken for deg som ikke har så mye maskinvare og synes at mATX-formatet holder lenge. Dagens testkabinett kommer i helsort utførelse, men kabinettet er tilgjengelig i tre andre varianter, hvilket er helhvit, hvit-sort og rød-sort. I løpet av våren skal kabinettet også komme i enda flere varianter, blant annet gull og rosa.

Kabinettet fremstår som relativt rimelig, med priser som starter på rett over 600 kroner. Så er det store spørsmålet om det er verdt pengene, eller om det bare er en dyr papirvekt. Følg med videre, så finner du det ut.

Runde og fine former.

Vi pakker ut

Innpakningen til DS Cube er en klassisk pappeske med et enkelt sort trykk. Selve esken er ikke veldig stor, selv om den på ingen måter er spesielt liten heller. Kabinettet sklir lett ut av esken, og er en drøm å håndtere i forhold til andre kabinettbeist.

Vel ute av plasten blir vi slått av et ekstremt veldreid ytre. Her føler vi at Aerocool har truffet en skikkelig innertier, og for å sikre at undertegnede ikke hadde latt seg blinde totalt, tok vi med kabinettet rundt i redaksjonen. Stemningen var litt varierende, noe synes det så helt normalt ut, mens andre likte det.

Hos drifts- og utviklingsavdelingen gikk stemningen et par gode hakk oppover; der var det mange smil å notere seg. Det hele toppet seg da kabinettet passerte et par selgere, og en av dem snudde seg med lange øyne og uttalte at kabinettet var sexy. DS Cube har altså relativt gode forutsetninger for å score høyt blant de som liker et veldreid ytre.

Fronten er glatt og fin, nærmest med en gummiert overflate, og har en sømløs overgang til toppen av kabinettet. Ut fra hullene i front ser vi at det er plass til et optisk drev, samt en mindre enhet som passer i 3,5-tommers brønner. Rundt hele fronten, og trukket bakover langs toppen, er det to langsgående profiler. Mellom disse profilene og resten av kabinettet er det perforeringer for lufttilførsel. Helt nederst på fronten er det en diskre logo.

Begge sidene av kabinettet er helt glatte, uten så mye som en vifteplass. Aerocool tilbyr sidedører med et vindu i plexiglass, men dette må kjøpes ved siden av. Alternativt kan du kjøpe kabinettet ferdig med sidedør. Sidene har en annen finish enn resten av kabinettet. Her snakker vi normale stålplater med lakk.

Diverse USB-tilkoblinger.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På toppen av kabinettet finner vi alt av tilkoblinger, det har doble USB 2.0- og USB 3.0-porter, og de vanlige lydtilkoblingene er også på plass. Topplaten kan også løsnes, og det følger med en alternativ topplate som er full av perforeringer, slik at de som vil ha utblåsning i toppen kan få nettopp det.

Når vi tar av sidedøren åpenbarer det seg et relativt normalt indre. Det første vi legger merke til er at hovedkortet skal ligge. Ellers er det få ting som utmerker seg, her har du det vanlige av utfresninger, avstivninger og brønner. Dog, én ting kan nevnes nå innledningsvis, nemlig at det er plass til å smette inn to SSD-er ved siden av strømforsyningen.

I toppen av kabinettet ser det ut til å være plass til en slank radiator med en lengde på 24 centimeter, ellers er det få plasser som er naturlige å benytte for radiatorer eller andre vannkjølingskomponenter.

Aerocool sendte produktet til test.

Les også