Til hovedinnhold
TestDension Dock´n´Drive for iPhone

Bilholderen iPhone-eiere bør ha

Streamer lyd til bilradioen.

Skal du bruke mobiltelefonen mens du kjører bil, så må du ha en holder. Og her er en løsning som gjør mer enn å holde mobilen på plass i synsfeltet.

Dension Dock`n`Drive sørger for at mobilen lades mens du kjører. I tillegg fungerer den som håndrfi, og du kan streame lyden fra telefonen til bilens stereoanlegg via en FM-sender som er innebygget i holderen.

App gir oversikt

Når du tar settet i bruk første gang, vil du bli anbefalt å laste ned en applikasjon (app) til mobiltelefonen. Uten denne vil du ikke ha mye glede av tilleggsfunksjonene på bilholderen. Siden appen er gratis, så er det bare å laste den ned.

Under artikkelen kan du se flere skjermbilder fra applikasjonen.

Med appen installert får du opp en egen brukermeny som gjøre det enkelt å betjene mobilen mens den sitter i holderen. I utgangspunktet får du opp fire store ruter med hvert sitt symbol. Et trykk på notetegnet, og du kommer til musikkmenyen. Denne er i korte trekk en mer fingervennlig utgave av iPod, med store og tydelige symboler.

Trykker du på bildet av et telefonrør dukker det opp fire nye ruter – kontaktliste, favorittliste, telefontastatur og anropslogg.

Trykker du på kartet åpner du for Google Maps, og en app som lar deg markere hvor du parkerer bilen slik at denne blir lett å finne igjen etterpå. Men sistnevnte funksjon krever at du kjøper Car Dock Mode Premium, som koster 21 kroner. Bilholderen er selvsagt god å ha om du bruker et annet navigasjonsprogram også. Holderen kan enkelt dreies rundt så du får skjermen i breddeformat.

Det siste av de fire symbolene på fronten viser en skiftenøkkel. Trykker du på denne, så kommer du til menyen der du kan stille inn frekvensen som FM-senderen i holderen skal sende på. Velg en frekvens med lite støy, og du kan søke deg frem til lyden fra mobiltelefonen på bilstereoen.

Streamer lyd via FM

Samme hvilken meny du er i, så har du et bilde av en CD-plate oppe til høyre. Denne tar deg direkte til “spilles nå”, så du kan høre musikk i fra mobilen i bilradioen mens du kjører. Du kan også overføre lyd fra programmer som Spotify og Wimp. På den måten gir holderen deg tilgang til et hav av musikk direkte på radioen. Du kan også overføre lyd fra Internettradio. Bruk av slike tjenester forutsetter at du har god tilgang til mobilt Internett. Når det gjelder Wimp og Spotify, så trenger du ikke nettforbindelse dersom du har lastet ned spillelistene dine og setter applikasjonene i offline-modus.

Vi har testet en del løse FM-sendere som skal gjøre samme nytte, men vi må si at FM-senderen i Dension Dock´n´Drive er blant de aller beste i sitt slag.

Solid holder

Som bilholder gir Dension Dock´n´Drive god støtte for telefonen. Holderen har en fot som lar deg justere vinkelen i alle mulige retninger. Du velger selv om du vil skru fast eller lime fast foten, eller om du vil bruke en sugekopp som fester holderen til bilruten. Vi har ikke forsøkt løsningen med lim, men konstaterer at sugekoppen gir svært godt feste for holderen.

Selve holderen kan løsnes fra foten og brukes i en annen bil der du har brukt ekstrafoten med lim- eller skrueløsning.

Holderen passer til alle versjoner av iPhone, men har du en iPhone 4 må du bruke de medfølgende foringene som klebes inne i holderen for å gi telefonen støtte. Det samme gjelder om du vil bruke holderen med iPod Touch.

Lite å sette fingeren på

Om vi skulle ha noe å utsette på Dension Dock´n´Drive, så må det være at armen mellom foten og holderen godt kunne vært litt strammere. Nå har telefonen lett for å komme ut av stilling når du taster på skjermen. Vi oppdaget at det er mulig å etterstramme med en skrutrekker, så noe stort problem er det ikke.

Ellers synes vi det er litt smålig å ta ekstra betalt for funksjonen som lar deg finne tilbake til bilen ved hjelp av GPS. Slike applikasjoner finnes i bøttevis på Appstore, og de fleste av dem er gratis. Selve holderen er heller ikke veldig billig, med en anbefalt utsalgspris på 999 kroner.

Likevel nøler vi ikke med å anbefale Dension Dock´n´Drive for deg som skal bruke mobilen i bil.

annonse