Til hovedinnhold

Fortron/Source Aurum Gold AU-600

Fortron/Source Aurum Gold AU-600

Testresultater

God energieffektivitet, fine spenninger, godt med kabler og kontakter
Ikke modulær0

Fortron/Source - heretter FSP - har rettet et par strømforsyninger inn mot forbrukermarkedet tidligere. Selv om de har sin egen logo på få enheter, står de får den fysiske produksjonen av andre meget sterke merker. Produktene deres har i stor grad vært av den gode sorten, og Aurum er ikke et unntak.

Det er enheten på 600 watt vi i dag er kikket nærmere på, Aurum Gold AU-600. Den leverer spenninger som starter litt høyere enn normalt, men vi finner ikke en eneste urovekkende verdi igjennom hele testperioden. De noe høye verdiene vi startet med henter seg raskt inn igjen, og det hele stabiliserer seg rundt akkurat den belastningen du trolig vil sette på denne strømforsyningen.

Det store salgspunktet FSP skilter med, er effektiviteten. Her gjør de det godt, og ved 300 W ser vi at enheten jobber med en effektivitet over 90 %. Den holder seg også høy ved de andre testene vi kjørte, og den bikket aldri under 88 %. Videre vil vi omtale støynivået som lavt og pent, selv om det ikke er unikt stillegående.

Det eneste direkte negative punktet vi har å trekke frem når det kommer til denne strømforsyningen, er at den ikke er modulær. Den kommer med lange og fine kabler som er trukket i strømper. Til å være en enhet på 600 W har den også et meget godt kontaktsortiment. Mange kabinetter på markedet i dag har gode muligheter til å rydde vekk overflødige kabler, men for strømforsyningen er dette fortsatt en ulempe.

Totalt sett kan vi dermed si at dette er en god strømforsyning, men det hele avhenger av prisen. FSP har satt lanseringsprisen til 925 kroner. Av produkter vi tidligere har testet kan vi med en gang trekke frem Cooler Master Silent Pro Gold 600 W og Corsair HX650W som direkte konkurrenter.

Slik vi ser det kan Aurum AU-600W gi deg like mye verdi, så lenge du ikke trenger modulære kabler. Er ikke dette nødvendig for deg, kan du like gjerne velge FSP sin enhet, spesielt fremfor Cooler Master sin gull-enhet. Corsair blir en sterkere konkurrent, fordi den er både billigere og gir deg litt mer effekt. Det man samtidig må ta med i betraktning er at Corsair-enheten har vært på markedet lenge, mens vi i dag snakker om en lanseringspris for FSP. I dag vil vi omtale HX650W som er hakket bedre valg, men om du om har planer om å kjøpe maskin om en måned eller to, er FSP Aurum 600 W et flott og fint valg.

Full test med grafer og flere bilder finner du på Hardware.no

Bildeeksempler

annonse