Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC One X

Her er mobilen du har drømt om

HTCs nye flaggskip er på grensen til det perfekte.

Skjerm, design og menyer

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm og fulltastatur
Størrelse: 13,4 x 6,99 x 0,89 cm
Vekt: 130 gram
Skjerm: Super IPS LCD2, 4,7 tommer, 1280 x 720 piksler, kapasitiv, ripesikker
Snarveistaster: Volum opp og ned, hjem, tilbake, applikasjonsveksler, av/på/skjermlås.
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Minnekortplass: Nei
Menysystem: Android OS 4.0 med Sense 4.0
Pris: Fra 5200 kroner

Kort sagt:

– Knallgod skjerm
– Litt særegen design
– Rask
- Gode menyer

– Glasset over kameraet er dårlig beskyttet

Knip med fingrene på en startskjerm for å se dem alle som miniatyrer.

Spesifikasjonene på HTC One X er imponerende. Telefonen er den første på markedet som har firekjerneprosessor. I tillegg har den en hjelpeprosessor som tar seg av operasjoner som kan løses med mindre prosessorkraft. Det gjør at batteritiden blir akseptabel. Skjermen har en oppløsning på 720 x 1280 punkter og ser rett og slett fantastisk ut.

Lukket mobiltelefon

HTC Har holdt seg til det de kaller unibody-design. På denne modellen er dette skikkelig gjennomført, og det finnes ikke noe deksel du kan ta av, slik HTC tidligere har hatt. Dermed kommer du heller ikke til batteriet. Å bytte til et høykapasitetsbatteri fra tredjepartsleverandører er utelukket, med mindre du tar sjansen på å bryte skjerm og innmat ut av telefonen for å mekke selv.

SIM-kortet er plassert i en liten skuff på toppen av telefonen. For å få ut denne skuffen trenger du et nåleliknende verktøy som følger med i salgspakken. Telefonen bruker for øvrig micro-SIM, på samme måte som Sony Xperia S, Motorola Razr og iPhone 4S.

Telefonen bruker Micro-SIM som plasseres i en egen skuff som på iPhone.

Når SIM-kortet er satt på plass er luken noe du knapt vil legge merke til. Det er ikke støtte for minnekort på One X, og det er ikke noe lokk som skjuler USB-kontakten. HTC One X er så ribbet for løse eller bevegelige deler som det er mulig å få til. De eneste fysiske tastene er strømbryteren på toppen og en smal volumtast på siden av telefonen.

Vakker og ærlig plast

Chassiset er laget i samme materiale som Nokia har brukt på sine nye toppmodeller, som N9 og Lumia 800. Dette er en plast som kalles polykarbonat. Plasten er gjennomfarget, så det er ikke noe behov for overflatelakk. På HTC One X er det heller ikke noe metallnett over høyttaleren. I stedet er det boret en rekke ørsmå hull i plasten. Det gjør at det ikke er noe metall som kan ta opp vibrasjoner fra høyttaleren og skape støy.

Tilsvarende hull er boret over høyttaleren på baksiden av telefonen, og over mikrofonene under og oppå apparatet. Mikrofonen under telefonen er den som tar opp stemmen din. Mikrofonen på toppen brukes for å gjenkjenne bakgrunnsstøy, slik at denne kan filtreres bort. Hullet under telefonen er lite, og dekker du det med fingeren når du holder i telefonen, så vil samtalepartneren får problemer med å høre deg. Vær derfor litt oppmerksom på hvordan du holder i mobiltelefonen når du snakker.

Disse hullene er kontaktpunkter for ulike typer tilleggsutstyr.
Slik kan det se ut når du åpner applikasjonsveksleren. Bla til programmet du vil bruke.

På sidene er plasten polert blank som pianolakk, mens baksiden er matt. Telefonen ligger godt i hånden, og kjennes ikke ubehagelig glatt ut. Plasten på vårt hvite testeksemplar ser ut til å være svært motstandsdyktig mot fingermerker.

Drømmeskjerm

Skjermen er svært skarp og klar. Øverst ser du en statuslinje du kan trekke ned for ytterligere informasjon.
Telefonen er litt tykkere ved kameraet.

Skjermen på HTC One X har like mange bildepunkter som en flatskjerm- TV som er merket HD-ready. Oppløsningen tilsvarer også den du får når du ser på HD-sendinger fra TV2 eler NRK på storskjermen hjemme i stua. Skjermen er rett og slett så skarp at det ikke er mulig å se hver enkelt piksel. Først når vi tar frem forstørrelsesglasset kan vi skimte det hårfine rutenettet mellom bildepunktene.

Men skjermen er ikke bare skarp og klar med fine farger – den er også designet slik at det ser ut som om bildet ligger helt i overflaten av glasset. Innsynsvinkelen er god, og bildet er godt lesbart også i sollys. I tillegg kommer at glasset er buet ned på sidene, mens chassiset er svakt krummet fra topp til bunn. Det gir en elegant effekt der skjermen minner om et vannspeil. Med glasset trukket helt ut til sidene av skjermen, og nesten til toppen og bunnen, virker HTC One X slett ikke som en kjempediger mobiltelefon, til tross for at skjermen er hele 4,7 tommer diagonalt. Til sammenlikning har Samsung Galaxy S II en skjerm på 4,3 tommer, mens iPhone har en skjerm som måler 3,5 tommer.

Ny versjon av brukergrensesnittet Sense

Menyene på HTC One X er en overhalt utgave av Sense. Du vil kjenne igjen mange av elementene fra tidligere versjoner, som de syv startpanelene med HTCs klokke med værvarsel. Under skjermen har du tre berøringsfelter. Det første er merket med en pil som peker mot venstre. Berører du denne kommer du ett steg tilbake i menyen du navigerer i, eller du blar deg en side tilbake i nettleseren.

Tasten i midten er merket med et hus, og sender deg direkte til hovedstartpanelet. Er du på ett av startpanelene allerede, så vil denne tasten åpne en oversikt over alle de sju startpanelene. Du kan også komme til denne oversikten ved å knipe på skjermbildet når startpanelet vises.

Det tredje feltet under skjermen åpner en oversikt over alle applikasjoner som er startet opp. Disse vises som bilder du kan bla i ved å sveipe med fingeren. Det hele er svært lekkert gjennomført.

Når telefonen er låst ligger det fire ikoner på skjermen. Under disse ligger en ring som du trekker opp på skjermen for å låse opp telefonen. Men om du i stedet velger å trekke ett av ikonene ned på ringen, så går du direkte til denne funksjonen.

Trekk ringen opp får å åpne telefonen, eller trekk et ikon til ringen for å gå direkte til en valgt funksjon.

Samme hvilket startpanel du bruker, så ligger de samme fem ikonene nede på skjermen. Dette er snarveier til telefonfunksjonen, e-post, program-menyer, meldinger og kamera. Du kan selv bytte ut fire av de fem ikonene. Men den som ligger i midten og åpner oversikten over alle applikasjoner du har på telefonen, kan du naturlig nok ikke bytte ut. Da ville du mistet tilgangen til alle applikasjoner som ikke er representert med en egen snarvei på ett av startpanelene.

Uferdig bruksanvisning

Om det er funksjonalitet du lurer på hvordan du skal bruke, så har telefonen en «vis meg»-funksjon. Dette er en egen app der du kan søke etter hjelp. Men bruksanvisningen vi fikk lastet ned (den lå ikke klar på telefonen) er skrevet på engelsk, og er åpenbart ikke helt ferdig. Den er da også merket «Testing Content Only», og inneholder blant annet informasjon om hvordan du setter inn minnekort.

Men det er faktisk umulig på HTC One X.

Presis og kontrollert

Skjermen er svært presis. Den reagerer raskt når vi feier fingeren over skjermen, og kontrollert når vi trekker fingeren saktere over skjermen. Telefonen er stor, så noen vil nok slite med å betjene den med en hånd. Det er også en viss fare for at du kommer nær berøringsfeltene når du holder i telefonen, i alle fall om du samtidig skal forsøke å nå alle områdene på skjermen med tommelen. Vi har riktig nok ikke opplevd det som noe stort problem.

Skjermtastaturet er svært godt, og telefonen retter raskt opp de fleste av slurvefeilene våre. Men det kan lønne seg å sjekke at telefonen ikke har rettet opp i ord den skulle holdt seg unna, ellers kan du fort komme til å sende fra deg noen ufrivillige morsomheter. Du kan også skru av autokorrektur om du ønsker det.

Teknologi og funksjoner

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSPA 850/900/1900/2100 MHz
Internetthastighet: UMTS (3G), HSDPA 21 Mbit, HSUPA 5,76 Mbps, GPRS / EDGE
Trådløs overføring: Bluetooth 4.0 + A2DP + EDR
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange, Gmail
Batteritid: Ikke oppgitt.
Maskinvare: Nvidia Tegra 3, 4 kjerner @ 1,5 GHz, ULP GeForce, 1 GB RAM
Lagringsplass: 32 GB
Minnekort: Nei
Nettleser: WebKit
E-postleser: HTML-støtte direkte, POP3, IMAP4, SMTP, Exchange
Nyttefunksjoner: Stoppeklokke, Verdensur, Energisparing, Office-støtte, nettleser, Google Maps, bilpanel, lykt, PDF-visning, Locations, offline-navigasjon.
Synkronisering: Exchange Activesync, Google, Facebook, Aksjer, Dropbox, Evernote, Flickr, HTC-konto, Skydrive og værvarsel

Kort sagt:

– God på e-post og kontorapplikasjoner
– Offline-navigasjon
– NFC-støtte

– Støtter ikke minnekort

Teknologien i HTC One X er det ikke noe å utsette på. Dette er rett og slett en muskelbunt med hjerne.

Raske nett-koblinger

Oppkobling til Internett går raskt, enten du bruker mobilnett eller Wi-Fi. Raskeste nedlastingshastighet i norske nett er 21 Mbps (HSDPA), men det finnes en amerikansk versjon av telefonen som også støtter LTE. Denne vil ikke virke i norske nett, og kommer ikke til å bli solgt i Europa.

Slik bytter du minnekort? Nei, det er ikke minnekort i denne mobilen.

Ellers er det NFC-brikke i HTC One X. Denne brukes for å identifisere telefonen, utveksle data, koble sammen enheter, lese informasjon fra NFC-merker, på betalingsterminaler og annet utstyr som støtter NFC. Nå er det riktig nok ikke så mange slike tjenester tilgjengelig for øyeblikket, men dette er ventet å ta seg opp utover i året.

Den største nyheten i HTC One X er prosessoren, som har fire kjerner som alle jobber på 1,5 GHz. I tillegg er det en mindre prosessor som fungerer nærmest som en hjelpemotor. Det er denne som driver mobiltelefonen når det ikke er bruk for kraften fra de fire kraftigere kjernene, og dette skal sørge for at batteriet ikke tappes unødig.

Hvordan dette fungerer i praksis kan du lese mer om her: Slik fungerer HTCs firekjerneprosessor

Telefonen har også den nye Bluetooth-standarden, versjon 4.0, som krever svært lite strøm. Hensikten med dette er å kunne bruke telefonen sammen med pulsmålere og andre sensorer som samler inn og sender data trådløst.

Det er som tidligere mulig å overføre musikk til trådløse mottakere uten signaltap.

HTC One X har også fått en overføringsteknologi som kalles Media link. Med denne kan du ta et skjermbilde og overføre det til en TV via en liten mottaker som er festet til TV-ens HDMI-port. Et eksempel er om du ser et videoklipp på mobilen. Stryk tre fingre oppover på skjermen, og filmen flyttes fra mobilskjermen til TV-skjermen. For at dette skal virke må mobilen og mottakeren være i samme nettverk.

Dette minner om DLNA, men er en litt annen teknologi som også lar deg speile telefonens skjerm på TV-en. I praksis kan det kalles en trådløs HDMI-kobling.

HTC One X har for øvrig også DLNA.

De fleste tjenester kan synkroniseres mot HTC One X på en enkel måte.

En egen applikasjon lar deg enkelt dele mobilens internett-tilkobling med PC-er og annet utstyr som har innebygget Wi-Fi.

Nesten alle mobiltelefoner selges i dag med innbygget GPS, og denne er ikke noe unntak. Men telefonen kommer også med mulighet for å laste ned og lagre kart på telefonen, så du slipper å være avhengig av mobildata når du kjører. Det kan spare deg for mange kroner, ikke minst om du navigerer i utlandet.

Skal du ha full effekt av dette må du laste ned kartene over Wi-Fi før du legger ut på reise.

Lynrask og god nettleser

Nettleseren i telefonen er rask, og selv om skjermen har høy oppløsning, går navigasjon på nettsidene som en lek. Selv nettsider med mye Flash-innhold oppdateres raskt. Flash krever mye av mobilen, noe som er en av grunnene til at Apple ikke vil støtte det i nettleseren på iPhone. HTC One X er så brutalt kraftig at den gjør Flash-sirup til historie.

Om du ønsker det kan du velge å skru av støtten for Flash. Da vil du spare prosessorkraft, som igjen betyr at du sparer på strømmen.

Kontor for folk på farten

Polaris Office jobber direkte mot Dropbox og SkyDrive.
Tekstdokumenter, regneark eller presentasjoner kan opprettes direkte fra telefonen.

Har du behov for å bruke mobiltelefonen som lommekontor, finner du gode appplikasjoner på telefonen. Her er en komplett Office-løsning kalt Polaris Office.

Telefonen har også en svært god e-postleser, en oversiktelig og fin kalender, og god integrering av sosiale nettsteder. Innholdet på telefonen kan krypteres for økt sikkerhet. HTC har også hatt en tjeneste for sporing av telefonen, fjernsletting og backup. Denne ble kalt Sense.com, men legges nå ned som følge av at den ikke har taklet den store brukermassen på en god nok måte. HTC skal erstatte løsningen, men hvordan og når dette vil skje er det ingen i HTC som vil svare på i dag.

Du kan selvsagt bruke Googles løsninger for Backup, eller installere sikekrhetsprogrammer fra andre leverandører dersom du ønsker det.

Misvisende ytelsestester

Den scorer godt i Quadrant, men det er vanskelig å si om Quadrant gir riktig måleresultat på mobiltelefoner med firekjerneprosessorer.

Når det gjelder ytelsesteser av HTC One X, så har vi valgt å ikke fokusere på disse. Vi har riktig nok kjørt de vanlige testene, men ettersom verktøyet ikke er tilpasset firekjernerprosessoren i HTC One X, så blir heller ikke resultatene riktige.

Så er det verdt å merke seg at mange vanlige apper heller ikke er skalert for å fungere optimalt på firekjernerprosessoren. Her vil det antakelig komme mange oppdateringer i takt med at prosessorer med fire kjerner blir mer utbredt.

Mulitimedia

Multimedia:

Mediefunksjoner:Tilfeldig avspilling, gjentagelse, equalizer, lydeffekter, spillelister, Beats lydforbedring.
Medieformater:MP3, eAAC+, WAV, MP4, H.264, H.263, Divx, Xvid, Mpeg4
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, minijack 3,5 mm
Spill og underholdning: YouTube, Internettradio, film- og TV-tjenesten Watch.
Kameraoppløsning: 8 megapiksler, bakbelyst brikke
Autofokus:Ja
Zoom:Ja, digital
Blits eller fotolys:Ja, LED-lampe
Videopptak: HD (1080p)
Annet: Ansiktsgjenkjenning,selvutløser, bevegelsestabilisator, autofokus, bilde under filming

Kort sagt:

– Svært god formatstøtte
– Super lyd
– Nyttige funksjoner i musikkspilleren
– God på spill
– Tar gode stillbilder, også i svakt lys
– Lynrask på foto
– Seriefotofunksjon

– Ørepluggene som følger med er dårlige
– Ikke så god på videoopptak

Den kraftige prosessoren gjør at den suverene skjermen virkelig kommer til sin rett når du spiller grafikktunge spill.
Vi anbefaler at du bytter ut de medfølgende øreproppene med noe som er bedre. På bildet et par Beats-hodetelefoner.
Brukergrensesnittet til kameraet er enkelt og oversiktlig. Du kan ta stillbilder samtidig som du filmer.

HTC One X er en mobiltelefon skapt for underholdning. HTC har gitt den en ny lydbrikke, telefonen har filmtjenesten Watch (HTC sier den snart skal åpne i Norge), telefonen har et helt nytt kamera som slipper inn mer lys og tar bedre bilder, og ikke minst sørger den kraftige prosessoren for at den suverene skjermen kommer til sin rett når du spiller grafikktunge spill.

For å ta musikken først, så er dette den første mobiltelefonen der ingeniørene fra Beats har gitt sitt bidrag til maskinvaren. På tidligere modeller merket med Beats, har Beats egentlig ikke bidratt med annet enn en lydforbedring via programvare.

Nå har de bygget en mini-DAC inn i telefonen, og denne sørger for at lydbildet ikke taper seg ved konverteringen fra digitalt til analogt format. Spenningen på utgangen er økt fra 0,5 V til 1 V for å hindre signaltap.

Så kan en jo lure på hvorfor HTC ikke legger ved øreplugger fra Beats til denne telefonen. Men det gjør de ikke. I stedet følger det med noe skrot du kan henge i ørene. Med et godt headsett får du optimalt ut av lydopplevelsen. Liker du å høre lyden slik den er ment, kan du skru av Beats-funksjonen. Vil du ha mer trykk i bassen, så skrur du den på igjen.

Det er også en equalizer som lar deg tilpasse lydbildet til egen smak.

HTC har også integrert SoundHound i musikkspilleren, så du kan få mer ut av applikasjonen.

Vi liker også at vi får tilgang til spilleren fra låseskjermen. Du slipper å låse opp telefonen når du skal bytte spor eller sette spilleren i pause.

Les også: HTC One X skal rocke ørene dine

Om du vil se film på telefonen kan du snart laste ned og kjøre disse direkte fra tjenesten Watch. Dette er en tjeneste der du kan leie film eller TV-serier direkte på mobilen. Ellers er formatstøtten i HTC One X god, og du kan laste ned filmer fra nettet eller fra dine egen PC og spille det av på telefonen.

De aller fleste formater er støttet, så du slipper å konvertere filmene først.

Et helt nytt mobilkamera

Kameraet i HTC er helt nytt. Her har HTC utviklet sin egen bildebrikke og økt blenderen til 2,0. Det skal slippe 44 prosent mer lys inn i mobiltelfonen enn det gjør med en vanlig 2,4-optikk, og bildebrikken er såkalt baklyst for optimal lyssensitivitet.

På brikken blir bildet behandlet i RAW-format før det komprimeres til JPEG. Ved å kjøre bildeprosessene på bildet i RAW får HTC flere detaljer og bedre kvalitet på det ferdige bildet. Det er i ale fall det de sier selv. Når vi tar bilder med HTC One X, så blir resultatet bra, men hvor godt det står seg i forhold til andre mobilkameraer får bli gjenstand for en egen test.

Vi merker oss i alle fall at kameraet er raskt, og at autofokusen jobber kjapt. Men vi legger også merke til at kameraet vårt legger en grå "hinne" på bildene, som om de skulle være tatt med skitt på linsen. Det er det ikke.

Kameraet har ansiktsgjenkjenning, og et brukergrensesnitt som er enkelt. Her er to utløsertaster på skjermen, men ingen fysisk utløser. Den ene utløseren starter videoopptak, mens den andre lar deg ta bilder. Du kan fotografere mens du filmer, og du kan knipse bilder fra filmen når du spiller av denne.

Kameraet er klart til bruk på om lag ett sekund, og du starter det kjapt direkte fra låseskjermen. Ved å holde kamerautløseren inne kan du knipse opp til 99 bilder med 0,2 sekunder mellomrom. Etterpå velger du om du vil markere et bilde for å beholde det, eller om du vil slette bildene enkeltvis.

Svakere på video

Vi er ikke like imponert over videokameraet, som vi synes gir litt mye støy i bildene. Oppløsningen er på 1080p (full HD), men selv om telefonen har den råeste prosessoren som finnes i en mobiltelefon, så klarer ikke kameraet å henge helt med når det blir mye bevegelse i motivet.

God på spill

Det finnes en mengde spill du kan laste ned til telefonen fra Google Play, og mange av dem er gratis. Men ikke alle utnytter mulighetene den kraftige prosessoren og den store skjermen gir. Noen spill er likevel på plass, og alle vi har forsøkt spiller fint på HTC One X. Vi har heller ikke merket at telefonen blir spesielt varm når vi spiller de mest krevende spillene.

Du kan også spille trådløst på storskjerm via Media Link, og da er det ikke mye som skiller mobiltelefonen din fra ordinære spillkonsoller.

Her kan du se noen bilder vi har tatt med HTC One X:

Konklusjon

Konklusjon

+ Super skjerm
+ Rask
+ Brukervennlig
+ Mye teknologi
+ Svært god lyd
+ Bra på spill og video
+ Meget bra kamera

- Støtter ikke minnekort
- Høy pris
- Watch-funksjonen virker ikke (foreløpig)

HTCs nye toppmodell har det som skal til for å sende telefonen helt til topps på mobilrangeringen. Skjermen er så skarp at du skal være glad i å krangle om du insisterer på at den burde hatt flere bildepunkter. Med oppløsning som en HD-ready TV (1280 x 720) sitter bildepunktene så tett at du ikke vil klare å skille dem med det blotte øye.

Ikke AMOLED

Skjermen er av typen LCD, og ikke AMOLED. Forskjellen er at det på denne skjermen er lys bak hele skjermbildet. Noe av lyset blokkeres av flytende krystaller i skjermen (Liquid Crystal Display), mens andre krystaller slipper igjennom grønt, rødt, blått eller hvitt lys. På en AMOLED-skjerm (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) består hvert bildepunkt av små lamper som lyser opp ved behov, mens de sorte feltene på skjermen er helt sorte. AMOLED er kjent for bedre kontrast og større dynamikk i fargene. Om mye av skjermbildet er sort, vil skjermen i tillegg trekke mindre strøm.

I dagslys skal det godt gjøres å se forskjell på de to skjermtypene, i alle fall når farger, oppløsning og kontraster er så gode som på HTC One X. I mørke vil du se at det sorte på One X egentlig ikke er helt sort, men at noe lys slipper igjennom. Er det flere elementer som lyser opp, som når du ser på film eller et bilde, så vil øyet bli lurt til å oppfatte de mørkeste områdene som helt sorte. Skjermen på HTC One X viser det hvite som helt hvitt, mens AMOLED-skjermer har en tendens til å vise noe blåfarge i det som skal være hvitt.

Det er ulik oppfatning av hvilken skjermteknologi som er best. Vi nøyer oss med å hevde at begge teknologiene er gode nok til å skape fantastiske brukeropplevelser, og at det er nettopp det du får på HTC One X. En ny lamineringsteknologi har i tillegg gjort det mulig å legge selve skjermbildet enda tettere mot overflaten på skjermen. Det gir bedre brukervennlighet i sollys, samtidig som det bedrer innsynsvinkelen.

Best på mest

HTC har hatt fokus på tre områder ved utviklingen av HTC One X. Den skal være rask, den skal ta gode bilder, og den skal gi god lyd.

Vår test viser at HTC innfrir på alle disse områdene. Den nye firekjerneprosessoren har kraft nok til å kjøre grafikktunge spill, samtidig som vi med normal bruk har strøm nok til en drøy dags bruk. Ved intens bruk er det likevel mulig å tappe batteriet helt ned på noen timer. Er du glad i mobilspill bør du gjøre det til en vane å ha laderen i nærheten.

Hva som er normal bruk vil variere fra bruker til bruker, men kort fortalt oppfatter vi HTC One X som en smartmobil med en anelse bedre batterikapasitet enn de fleste andre Android-mobiler.

Musikkspiller

Musikkspilleren i telefonen har fått lydforbedring fra Beats. Nå snakker vi om en fysisk brikke, og ikke bare en programvare som pøser på med bass og klang for å skape en illusjon av fet lyd. Jo, da. HTC One X har denne funksjonen også, men nå får du en mer naturtro lydgjengivelse som utgangspunkt. Lydmalingen kan du enkelt skru av, eller du kan velge å la den stå på for å piffe opp en ellers litt tam mp3-fil.

Men alt er ikke bare fryd og gammen i salgspakken fra HTC. Av en eller annen grunn har den beste musikkmobilen HTC noen gang har laget, fått det som kanskje er de dårligste ørepluggene. Kast dem.

Kamera

Kameraet på HTC One X har fått en større lysåpning og en større bildebrikke. Det skal gi bedre bilder, særlig ved vanskelige lysforhold. Våre tester viser at du kan ta knallgode bilder med HTC One X, men du kan også ta helt håpløse bilder. Et kamera blir aldri bedre enn fotografen som tar bildene, og det er fremdeles enklere å ta gode bilder med et vanlig kompaktkamera. Fordelen med HTCs kamera er at du har det med deg når du trenger det, og du kan være klar til å knipse et bilde bare sekundet etter at du oppdager motivet. Noen smarte funksjoner som seriefotografering i høy hastighet, og en ny teknikk for signalbehandling i mobilen, gjør at sjansen for at resultatet skal bli bra er bedre nå enn før.

Vi skal ikke påstå at dette er det beste mobilkameraet som finnes. Men det er godt mulig. Her må det målfoto til - bokstavelig talt.

Det nye kameragrensesnittet gjør at du ikke behøver å velge film- eller fotomodus. På skjermen er det to utløsertaster, og den ene starter viodeokameraet, men den andre tar stillbilder. Du kan også ta stillbilder mens du filmer, uten at vi helt ser fordelen med det. Du synes antakelig også at det er artigere å se filmer der du slipper å høre fotografen roper "appelsiiiiin" i tide og utide. Vil du ha bilder av noe som passerer linsen mens du filmer, kan du enkelt ta disse rett fra filmen.

Bra byggekvalitet

HTC One X er en lekker mobiltelefon. Designen er minimalistisk, og selv om det er plast i chassiset, så virker byggekvalilteten å være god. Et lite øyeblikk trodde vi at vi hadde klart å påføre telefonen varig skade ved å sette oss på den, men den gule flekken som dukket opp på siden av skjermbildet forduftet sakte men sikkert.

Her er vi ved den som for noen vil være den største ulempen ved HTC One X. Årsaken til at vi stakk den i en baklomme er at den er i største laget for den ordinære bumselomma. Det går å ha den i lomma, men du vil merke at den er der, særlig når du skal sette deg. For noen vil den også være for stor å ha i hånden.

Alternativene

For den som har råd til en HTC One X, er det ingen telefon som er bedre. Du vil antakelig klare deg like godt med en rimeligere toppmodellel som Samsung Galaxy S II, selv om denne ikke har riktig like stor skjerm, like god lyd eller like godt kamera. Du vil antakelig klare deg omtrent like godt med en iPhone 4S også, men da må du leve med at skjermen er fryktelig mye mindre. Et godt alternativ for deg som liker store mobilskjermer er Samsung Galaxy Note. Den har en skjerm som måler 5,3 tommer. Ingen av disse tre modellene har NFC, men hvor ofte har du savnet det? De er heller ikke like raske som HTC One X.

Å eie en HTC One X er nesten som eie en superbil. Du trenger den neppe, men du verden så gøy det er å bruke den.

annonse