Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestApple MacBook Pro 15" med Retina-skjerm

Farlig fristende skjermkonge

Men Apples nye 15-tommer er ikke for alle.

Innledning

Det er nesten alltid litt ståhei når Apple lanserer nye produkter, og stort annerledes var det ikke tidligere i sommer. Den 11. juni ble en rekke nye bærbare sluppet, og det var uten tvil den nye utgaven av MacBook Pro som stjal showet med sitt ekstremt høyoppløste "Retina display" på 2880 x 1800 piksler.

Videre snakker vi her om en ganke så tynn datamaskin. Med lokket igjen måler den ikke mer enn 1,8 centimeter i høyden, noe som gjør at den på en måte kunne kvalifisert som en ultrabook – om den ikke var utstyrt med en såpass kraftig prosessor.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i7-3615QM (2,3 GHz, 6 MB cache)
Harddisk 256 GB SSD
Skjerm 15,4 tommer 2880 x 1800 pikslers oppløsning Reflekterende kontrastbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth
Batteri 95 Wh, 7 timers oppgitt batteritid
Annet -
Størrelse 1,8 cm tykk
Vekt Datamaskin: 2,02 kg Strømforsyning: 325 gram
Pris Fra 17 990 kroner

Apple MacBook med Retina-skjerm kan også konfigureres med mer minne, og fåes dessuten i raskere utgaver med større SSD. Den råeste utgaven har 2,7 GHz prosessor, 16 GB RAM og 768 GB SSD. For den må du ut med drøye 30 tusen kroner.

Vi har testet den rimeligste utgaven, altså med prosesor på 2,3 GHz, 8 GB minne og 256 GB SSD. Grafikkdelen består av Intels integrerte løsning HD Graphics 4000, som svitsjer over til det rimelig potente Nvidia GeForce GT 650M ved behov.

Vi ser også at Apple her har ofret DVD-brenneren på tynnhetens alter, men optiske plater er noe vi uansett sjelden bruker lenger. Internett, nettbasert lagring og USB-lagring har i stor grad tatt over. Skulle du absolutt trenge et optisk drev, får du små, eksterne brennere til godt under femhundrelappen. Apples egen USB SuperDrive koster 650 kroner.

Bla om, så skal vi se litt nærmere på hva du får.

Takk til Apple for lån av datamaskinen.