Test

Spennende kidnappingsdrama

Anmeldelse

De to eksfangene Danny og Vic forbereder seg grundig til å kidnappe Alice Creed – datter av en av Englands rikeste menn – for å kreve inn løsepenger. Alt går etter planen og de får losjert inn Alice på et polstret rom, men det er et eller annet som skurrer. Er egentlig alt som det virker på overflaten?

The Disappearance of Alice Creed er regissert av J Blakeson, som fra før har lagd et par kortfilmer og skrevet manus til blant annet The Descent: Part 2. Det er kun tre stykker blant rollebesetningen – og det er alltid like herlige Eddie Marsan, Martin Compston og det søte stjerneskuddet Gemma Arterton.

Les også: Blu-ray-utgivelser i november

Vrier og vendinger

Anslaget i The Disappearance of Alice Creed vitner om filmskapere som kan faget sitt – her blir vi effektivt og sømløst ført inn i den lakoniske og nervefylte verdenen til to menn som planlegger en forbrytelse ned til hver minste detalj. Dette er så profesjonelt utført at det trekker en rett inn i filmen og holder oss fast.

Når den slående starten tar oss med til neste akt, begynner en ny formel å virke som den skal – vi får servert en rekke uventede vrier som bidrar til å øke spenningen og dynamikken rollefigurene i mellom. Dette er rett og slett en god oppskrift på en velfungerende thriller, og troverdigheten blir beholdt på grunn av det strålende skuespillet til de involverte.

Dumskap gir spenning

Noen dumme elementer er likevel tatt med for å øke spenningen i filmen. Hvorfor overreagerer Vic så voldsomt når Danny bare trekker ned do noen få ganger? Hvorfor tar ikke Alice med seg jakka i stedet for å fikle med den i nærheten av Danny? Hvordan kunne Danny bare plutselig forsvinne umerkbart rett etter at han ble skutt? Hvorfor kommer Eddie Marsan tilbake til gården mot slutten?

Til tross for innslag av dumskap greier likevel The Disappearance of Alice Creed å fremstå som en god spenningsfilm. Filmens minimalistiske uttrykk gir spillerom for karakterene og det kompliserte maktspillet. Vi vet aldri helt hva som vil skje og en rekke momenter bidrar konstant til å holde usikkerheten oppe.

Konklusjon

Følg Audiovisuelt på Twitter

The Disappearance of Alice Creed er en god film og en strålende thriller. Overraskende vendinger holder interessen oppe, mens filmens minimalisme gir grobunn for mer dynamiske forhold mellom de ulike rollefigurene. Selv om filmen ikke er uten sine feil, er den likevel å anbefale.

Ikke glem å lese om det tekniske eller å se på skjermbildene!