Test

Razers nye skjerm ser ikke bare bra ut

Den er god også.

Skal du spille spill så er det gjerne en fordel å ha en «rask» skjerm. Steget fra tradisjonelle 60 bilder i sekundet (Hz) og opp til 120 i bilder i sekundet eller mer, er noe du vil merke stor forskjell på - i alle fall gitt at du spiller spill med raske bevegelser.

Grafikken vil flyte bedre og siktet ditt vil skli jevnere over skjermen. Du vil få bedre kontroll om du plutselig må snu deg raskt rundt og måtte treffe en fiende som har sneket seg tett innpå deg.

Razer har nå laget en PC-skjerm. Den bærer navnet Raptor 27, og koster i skrivende stund rett i overkant av syv tusen kroner. Det betyr at den skal bryne seg på en rekke av de beste skjermene på markedet som måler 27 tommer i størrelse.

Razer Raptor 27
8.5
Meget bra
Anbefalt

Razer Raptor 27

sitat"Razers spillskjerm er like god som den ser ut"

Fordeler

 • Krysse av
  God på farger
 • Krysse av
  Bra innsynsvinkel
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Smart kabel-løsning
 • Krysse av
  Lyset i foten er kledelig
 • Krysse av
  Meget lav inputlag
 • Krysse av
  2560 x 1440 @ 144 Hz matcher bra med 27 tommer
 • Krysse av
  Egner seg greit til HDR-innhold

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bør kalibreres for å yte på sitt beste
 • Bytt
  Sortnivået kunne vært bedre

Særegent, tøft design

Razer har for vane å kombinere svart og grønt i sine gaming-produkter. Og Raptor 27 er i så måte intet unntak. Men kanskje ikke på den måten du hadde forventet.

Skjermen er meget stilren, hvor forsiden har helt enkle rammer. Baksiden er også ren og enkel i designen, men er trukket i et stoffmateriale med et kledelig mønster. Det eneste som bryter med den rene overflaten er et Razer-emblem.

Noe av det som gjør denne skjermen unik er at foten er festet i to spor på baksiden av skjermen. Og foten i seg selv er stilren og laget i metall, men den har et par overraskelser på lur.

Forsiden er stilren, og vi syns lyset passer fint inn.

For den er formet slik at du kan trekke kabler ut på baksiden og ned i egne spor. Og kablene som følger med er knallgrønne og flate, og skal altså plasseres i disse «rennene». En tøff og ganske særegen løsning.

Kablene som følger med er én HDMI-, én DisplayPort-, én USB-C-kabel og en forlengelse av en tradisjonell USB-port. I tillegg er den avsluttende delen av strømkabelen i den samme flate og grønne utførelsen.

Samtidig så har du lys i foten. Her har Razer lykkes i å legge til dette uten at det blir for mye av det gode. Lyset er helt klart noe du legger merke til, men likevel på en måte som gir et bedre kvalitetsinntrykk.

Så denne skjermen skiller seg fra mange andre skjermer på markedet ved å kombinere en stilren skjerm med helt spesielle kabler – og en lyssatt fot som prikken over i-en.

Denne lille joysticken bruker du til å navigere rundt i menyene.

Kurant brukervennlighet

Denne skjermen har en grei løsning når det kommer til brukervennlighet. Asus var tidlig ute med å ta i bruke en liten joystick for å navigere deg rundt i menyene – og en slik tilsvarende løsning har også denne skjermen fra Razer.

Det gjør det enkelt å komme seg rundt i menyene, og disse er i tillegg tradisjonelt bygget opp.

Du har egne undermenyer for spill. der du for eksempel kan aktivere synkronisering og «overdrive». I tillegg kan du slå på HDR, noe som gir ekstra farger og lysstyrke til spill som har støtte for dette.

Merk at skjermen ikke gjør dette automatisk.

Bildemodusene er ikke så presise som du kanskje skulle ønske fra fabrikk.

Trenger justeringer

Hittil har skjermen gjort et godt inntrykk på oss. Men når det kommer til bildemodusene du kan velge ut av esken, er vi ikke like imponert. Her må du regne med å få et bilde som ikke har helt nøytrale farger, uansett hvilken av modusene du velger.

Noen er for kalde, mens andre er for varme. Samtidig så er detaljene i svarte partier ikke de beste, der lyset generelt er skrudd litt for høyt.

Med litt justering blir resultatet en del bedre.

Men du kan redde inn mye her ved å ta en kalibrering av skjermen. Med litt justeringer av bilde, får du et resultat som er langt bedre enn hva du får med modusene som følger med.

Hvilke innstillinger vi endte opp med ser du i karusellen nedenfor.

God til det meste

Ferdig justert så er denne skjermen ganske habil til det aller meste. Her får du en skjerm som er god på farger, og som i tillegg har en jevn og god belysning av bildet hele veien igjennom.

Dette er et IPS-panel, og har ingen store problemer med innsynsvinkel selv når du beveger deg ut på sidene. Men den har ikke det beste kontrastnivået vi har sett. Setter vi skjermen til helt sort så er den ikke så mørk som vi har sett med andre skjermer i denne prisklassen. Det betyr at den kan bli litt blass om du spiller spill med mye mørke scener.

Denne skjermen kan brukes til det aller beste. 144 Hz gjør at skytespill som Fortnite blir bedre å spille.

Utenom dette så er det lite å sette fingeren på. Skjermen har meget god skarphet, og du har altså 2560 x 1440 piksler som gjengis opp til 144 ganger i sekundet. Det betyr at den har god flyt i bildet, og krever ikke en voldsomt kraftig maskin for å oppnå høy nok bildefrekvens.

Vi sjekket også inputlagen på denne, og vi havnet på imponerende 8,3 millisekunder ved en oppløsning på 1080p og 60hz.

Lysstyrken er heller ikke ille. Ved et 10 prosent vindu og HDR så viser måleren vår rundt 500 nits. Ikke veldig kraftig, men heller ikke dårlig. Skjermen har støtte for HDR10, og den er dessuten god på gjenskinn, så dette er en skjerm som fint kan brukes i opplyste rom.

Baksiden er ryddig og kablene som følger med gir skjermen et tøffere preg.

Konklusjon

Når du legger over 7000 kroner i en 27-tommer skal man forvente solid kvalitet. Og her innfrir Razer på det aller meste.

Vi liker godt kombinasjonen av rene linjer og solide materialvalg, samtidig som de knallgrønne kablene og lyset i foten er velveide elementer som bare forsterker inntrykket. Her kunne det fort bli for mye av det gode, men Razer holder seg fint innenfor.

Ingen av bildemodusene du kan velge er spesielt gode, men heldigvis går det fint å kalibrere skjermen slik at resultatet blir så godt som du bør forvente til denne prisen. Har du ikke kalibreringsutstyr kan du følge våre innstillinger.

Raptor 27 har ellers presise og solide farger, meget god skarphet og lyskontroll. I tillegg er den god på innsynsvinkel og gjenskinn. Det eneste vi har å sette fingeren på er at kontrastnivået kunne vært et par hakk bedre.

Men alt i alt er Razer Raptor 27 en meget god skjerm som i tillegg har et særpreg i design.

Razer Raptor 27
8.5
Meget bra
Anbefalt

Razer Raptor 27

sitat"Razers spillskjerm er like god som den ser ut"

Fordeler

 • Krysse av
  God på farger
 • Krysse av
  Bra innsynsvinkel
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Smart kabel-løsning
 • Krysse av
  Lyset i foten er kledelig
 • Krysse av
  Meget lav inputlag
 • Krysse av
  2560 x 1440 @ 144 Hz matcher bra med 27 tommer
 • Krysse av
  Egner seg greit til HDR-innhold

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bør kalibreres for å yte på sitt beste
 • Bytt
  Sortnivået kunne vært bedre

Alternativer:

AOC AG273QZ
Et enda raskere panel

AOC AG273QZ

fra 6683:-

Om du mener 144 bilder i sekundet ikke holder, så har denne modellen flere å by på. Den koster omtrent det samme som Razer sin skjerm, men til prisen får du altså opp mot 240 Hz. Her får du også lav inputlag og lite problemer med gjenskinn.

Asus TUF Gaming VG27BQ
Grom skjerm til prisen

Asus TUF Gaming VG27BQ

fra 3990:-

Denne modellen fra Asus stakk av med seieren i vår stortest av 27 tommere til rundt 5000 kroner. Denne modellen kan du nå plukke opp til rett over 4000 kroner, og til den prisen får du en fullblods spillskjerm som har det aller meste du måtte trenge for å gjøre det bra på den digitale slagmarken.

annonse