TestHuawei Watch GT2e

En finfin aktivitetsklokke har blitt billigere

... og nå gnåler den endelig ikke høylytt på deg når du trener.

Med en prislapp på godt under to tusenlapper er dette mye smartklokke og flott design for en temmelig akseptabel pris.

Huawei har et utfordrende år på mobilfronten. Selskapet er bannlyst i USA og får ikke samarbeide med Google. Men det hindrer dem ikke fra å lage nye smartklokker. I nye Watch GT 2e er det selskapets egne menyer og operativsystem som gjelder.

Nye er forøvrig en liten unøyaktighet. Som navnet antyder er klokka svært lik sin forgjenger, Watch GT 2. Den skiller seg på noen relativt små ting: den er litt billigere, den har annerledes reimfeste og den mangler høyttaler til håndfrisamtaler. Sammenliknet med Watch GT2 har den fått et lass nye treningsøvelser, og du kan nå velge blant et hundretalls ulike treningsprogrammer.

Høyttalerens forsvinning er ikke bare en ulempe; du slipper at klokken brøler motivasjonsordre til deg når du setter i gang ditt første treningsprogram, slik den pleide å gjøre i Watch GT- og GT 2-modellene. Prismessig er det også en fordel å hente her - Watch GT 2e koster bare rundt 1.800 kroner, som er ned en grei bunke hundrelapper fra de 2.500 forgjengerne typisk har kostet.

Huawei Watch GT 2e
8.5
Meget bra

Huawei Watch GT 2e

sitat"Billig og lekker aktivitetsklokke som er god nok for de fleste."

Fordeler

 • Krysse av
  Flott skjerm
 • Krysse av
  Laaaang batteritid
 • Krysse av
  Presis og fin GPS
 • Krysse av
  Gir varslinger på en grei måte
 • Krysse av
  Veldig mange ulike treningstyper
 • Krysse av
  Måler oksygenmetning i blodet
 • Krysse av
  Overvåker søvn
 • Krysse av
  Vurderer også stressnivå
 • Krysse av
  Samme lader som alle de andre Watch GT-modellene
 • Krysse av
  Spiller musikk over Bluetooth (hvis du har MP3-filer)

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bruker ikke lenger standardreimer
 • Bytt
  Noen irriterende bugs
 • Bytt
  Støtter ikke "offlining" av strømmetjenester
 • Bytt
  Ingen apper og relativt få funksjoner
 • Bytt
  Kan ikke være fullt ut "alltid på"

Innledningsvis i testingen viser det seg at Huawei har litt krøll også med programvaren for klokker. Noe av oppdateringen som må gjøres for å få brukt klokken skjer utenfor Google Play, for deg som har en Android-telefon det ikke står Huawei på.

Det er lovet en oppdatering for folk som vil koble til klokken med programvaren rett fra Google Play også - så førstegangsoppsettet bør bli en del enklere for folk flest enn det det er nå. Bruker du en ny Huawei-mobil eller en iPhone er det svært enkelt å koble til klokken.

Det hører også med at funksjonsmessig er Huawei Watch-modellene omtrent jevngode på iPhone som på Android. Vanligvis må du gi avkall på noe funksjonalitet når du kobler en klokke laget primært for Android til en eplemobil, men her er det ikke veldig mange funksjoner i utgangspunktet.

Så fort klokken er koblet til er den enkel og grei å bruke, og informasjonen fra Huawei-appen er også meget god, med alt fra søvn- og treningsdata til mulighet for å måle oksygenmetningen i blodet. Det siste er en funksjon som Watch GT 2e reklamerer med, men som også har kommet i «originalen», Watch GT 2, med en oppdatering.

Appene ser ut som de gjorde i fjor høst, da Watch GT 2 kom.
Huawei Watch GT 2e

Huawei Watch GT 2e

Få funksjoner

I appen omtales dette som en smartklokke, men det er nok mest en «treningsklokke som ser bra ut». Funksjonsmessig er det lite her foruten treningsprogrammene. Du kan få meldinger på klokka, og du kan spille musikk fra den til Bluetooth-hodetelefoner - men enn så lenge kan du ikke spille offline Spotify-spillelister for eksempel.

En ting som ergrer meg en anelse er at det ikke er noe enkelt sted å aktivere skjermlås på klokken. Men samtidig er Watch GT2e-skjermen ikke like hyperaktiv i bruk som for eksempel Apple Watch-skjermen, og dermed er det sjelden at klokken er totalt på villspor når jeg bretter opp svettefuktige genserermer. Unntaket er hvis Watch GT 2e blir skikkelig dryppende våt - så i pøsregnet hadde en skjermlås vært god å ha.

Klokken ser ut til å følge standardrundene mine omtrent slik andre treningsklokker og -armbånd har gjort så langt. En vanlig kveldstur rundt nabolaget tikker inn på omtrent fem kilometer, med puls lik det Apple Watch og andre klokker har rapportert så langt.

Noen irritasjoner er fortsatt med

Det som har irritert meg et par ganger med Huaweis klokke er at den har innebygget GPS, men du må vente en liten stund fra du prøver å starte treningsprogrammer til klokka får kontakt med satellittene. En Apple Watch vil bare gå igang med logginga hvis du starter den på egen hånd.

Watch GT 2e først skal ha deg til å se på en skjerm som forklarer deg om den har fått GPS-tilkobling eller ikke.

Og etter der igjen kan du faktisk starte treningsprogrammet. Det har gjort at klokken ved et par anledninger rett og slett ikke har stått på når jeg har lagt avgårde. Først en kilometer senere legger jeg merke til at ingenting blir logget, mens klokken som en blid golden retriever på håndleddet kan fortelle meg at den har oppnådd GPS-kontakt.

Ved siden av denne snublefella når du starter økter er det en annen del av klokken som kunne fungert bedre; som konkurrentene har Watch GT 2e automatisk oppfanging av at du trener.

Huawei har blitt selskapet aktører som Samsung og Apple har kopiert mobilfunksjoner fra de siste par årene. Men på klokkefronten må kineserne ha hentet litt inspirasjon de også - som på en Apple Watch handler det om å fylle opp aktivitetsringene på Watch GT-serien.

Ikke stol på at den oppdager treningsøkten

Ulempen med autostart er at klokka er dårlig til å oppdage aktivitet. Når den endelig tapper deg på håndleddet og sier noe i retning av at «nå ser det jaggu ut som du driver med aktiviteter.» har du gjerne vært i drift en god stund allerede. Ved et par tilfeller aktiverte jeg denne typen sporing, og da ble aktiviteten Huawei-klokka rasket med seg bare på en drøy halvtimes tid, med GPS-sporing kun fra der jeg bekreftet at jeg ville starte aktivitetsmålingen. Den første knappe halvdelen av turen ble ikke med.

Til sammenlikning fikk epleklokka med seg alt på det andre håndleddet, selv om den ikke skjønte hva som foregikk før en kilometer ut i turen.

Noe av årsaken til at Huawei bruker lang tid på å få med seg dette ligger nok i intensiteten til aktivitetene. Jeg har ikke løpt med denne klokka, men vandret rundt - slik jeg som regel gjør. Ofte i et temmelig greit gangtempo, men ikke i den første kilometeren eller to. Samtidig er det ikke til å komme fra at automatikken hos Apple fikser akkurat denne biffen bedre.

Det er fort gjort å tenke at sammenlikningen mot Apple Watch er urettferdig. Øvelsen er uansett teoretisk for Android-brukere som ikke kan velge Apples klokke. Men prisforskjellen er ikke stor; treningsfunksjonene her er barnemat også for Apple Watch series 3, og den koster fra såvidt over to tusenlapper.

På puls og posisjonslogging ser det ut til at rimelige Watch GT 2e gjør en like god jobb som andre og dyrere klokker.

Varer og varer og varer

Med en Apple Watch og en Watch GT 2e på hver sine håndledd lot jeg begge klokkene logge en timeslang turøkt. Huawei-klokka startet med 75 prosent på batterimåleren. Epleklokka startet med bare 35 prosent. Men etter en time med kontinuerlig pulsmåling og GPS var Apple Watch nede i 20 prosent batteri, et fall på 15 prosent mot Huaweis nær legendariske «ikke-fall» til 69 prosent. En time med noen av de tyngste aktivitetene en smartklokke kan drive med tappet altså Watch GT 2e for seks prosent strøm.

Og når vi er i kategorien ting Apple Watch ikke kan er det greit å nevne søvnovervåkinga du får ut av en klokke som holder så lenge på strømmen. Her ser du hvor lenge du sover, og til en viss grad hvor godt du sover.

Jeg mistenker at Huawei-klokka er litt opptatt av å komme med gode nyheter, dog. For på en del av disse litt mer usikre målene som ikke kan direkte sammenliknes med dataene alle andre armbånd kan gi virker den i overkant positiv. Netter jeg har vært delvis våkne rapporteres som stappfulle av søvn. Jeg er visst heller aldri stresset - en beskjed som i seg selv senker stressnivået noe, men som jeg ikke er helt sikker på om er riktig.

Hvis jeg måler oksygenmetning i blodet med en fingermåler eller med en annen klokke, vil som regel fingermåleren eller den andre klokka gi noe lavere verdi enn Huaweiens entusiastiske påstand om 98–99 prosent.

En irriterende skjermbug. Klokken var våt og jeg prøvde å dra skjermen mellom de ulike informasjonsskjermene. Den stoppet midt mellom to skjermer, og der ble den stående selv om jeg tørket av skjermen. Kun bruk av de fysiske knappene fikk meg tilbake til start - og derfra fungerte den som den skulle.

Som (smart)klokke

Som klokke er Watch GT 2e ganske fin å bruke. Den kommer med grønne eller dyprøde reimer, og tar seg designmessig svært godt ut. Jeg vet det kun er programvare, men jeg liker de nye neonrør-inspirerte urskivene der de digitale tallene lyser gradvis opp.

Med denne som med tidligere Watch GT-modeller glemmer klokken noen ganger å våkne når du løfter armen. Vanligvis går den i svart etter en tids inaktivitet, men du kan aktivere en enklere urskive som står på mesteparten av tiden. i bytte mot svakere batteritid. Hvis du vil se detaljer som vær og treningsstatus må du uansett «helt inn».

Noen ganger føles det som en umulig oppgave å få vekket klokken ved å løfte håndleddet. Det er en berøringsfølsom OLED-skjerm som dekker den, men det er ikke alltid det hjelper å tappe på den heller. Jeg ender gjerne opp med å trykke på en av de to sideknappene på urkassen for å vekke den. Det fungerer jo, og en omstart fikser vanligvis biffen.

Etter min mening er et viktig element med en smartklokke at den kan løftes og umiddelbart fortelle deg hva klokka er. Hvis jeg må begynne å trykke på knapper og «dille med ting» for å finne ut av tiden kunne jeg like gjerne plukket mobilen opp av lommen eller brukt en klokke som ikke var smart. Heldigvis er ikke dette noe som skjer ofte.

Varslingene er ellers de samme som på mobilen, og klokken har ikke en overflod av sine egne ting den vil varsle deg om. Det er også fint at varslene henger på skjermen lenge nok til at jeg rekker å se dem.

Men apper og dypere integrasjon mot mobilen enn å være en slags varslingsmeny på håndleddet får du ikke her.

Klokka er tett og har funksjoner også for logging av puls under svømming.

Innfrir på pris og batteritid

Huawei Watch GT 2e er antakeligvis den peneste treningsloggeren du kan kjøpe for under to tusenlapper. Og den gjør jobben på en god måte for det aller meste. Du kan ikke lenger bruke hvilke som helst reimer på klokka, noe som trekker litt ned. Men ellers er Watch GT 2e en bitteliten forbedring sammenliknet med sin forgjenger - samtidig som prisen har blitt snillere.

En haug nye aktivitetsmoduser til tross er nok trekkplasteret for folk flest fortsatt den vanvittige batteritiden du får her. Hverken Apple eller Samsung når opp på den fronten, og de fleste av klokkene fra de to leverandørene koster betydelig mer.

Når Huawei-klokka fremstår som litt snill når den overvåker søvn og stressnivå betyr ikke at dataene ikke er nyttige som pekepinn på hvordan det står til. Så det er en temmelig solid bonus at disse funksjonene følger med, og dette er i stor grad funksjoner som krever Huaweis gode batteritid for å fungere. Ellers er det mest rene treningsarmbånd og den typen dingser som har disse funksjonene.

I skrivende stund er det langt enklere å bruke den sammen med en iPhone eller en Huawei P40 Pro enn med for eksempel en Samsung Galaxy S20 eller en OnePlus 8. Men Huaweis programvare skal oppdateres, slik at du slipper oppdatering utenfor Google Play, blir vi fortalt.

Huawei Watch GT 2e
8.5
Meget bra

Huawei Watch GT 2e

sitat"Billig og lekker aktivitetsklokke som er god nok for de fleste."

Fordeler

 • Krysse av
  Flott skjerm
 • Krysse av
  Laaaang batteritid
 • Krysse av
  Presis og fin GPS
 • Krysse av
  Gir varslinger på en grei måte
 • Krysse av
  Veldig mange ulike treningstyper
 • Krysse av
  Måler oksygenmetning i blodet
 • Krysse av
  Overvåker søvn
 • Krysse av
  Vurderer også stressnivå
 • Krysse av
  Samme lader som alle de andre Watch GT-modellene
 • Krysse av
  Spiller musikk over Bluetooth (hvis du har MP3-filer)

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bruker ikke lenger standardreimer
 • Bytt
  Noen irriterende bugs
 • Bytt
  Støtter ikke "offlining" av strømmetjenester
 • Bytt
  Ingen apper og relativt få funksjoner
 • Bytt
  Kan ikke være fullt ut "alltid på"
Apple Watch Series 3 38mm
For deg som har iPhone

Apple Watch Series 3 38mm

fra 1690:-

En billig og smart treningsklokke til iPhonen din? Vel, du må gi avkall på en til to ukers batteritid og i stedet lade hver til annenhver natt, men på alle andre fronter er Apple Watch series 3 en litt smartere klokke. Den er enklere å bruke og den gir deg mange flere funksjoner sammen med en iPhone. Dette er det rimeligste Apple Watch-alternativet du kan kjøpe akkurat nå, men modellen er fra 2017, så du får ikke alle de heftigste funksjonene fra dagens Series 5, der du kan ha skjermen alltid på opp til et par dager og sjekke helsa med innebygget EKG. Den fornøyelsen starter på rundt det dobbelte av minste Series 3, men ser vi bort fra rene treningsklokker og aktivitetsarmbånd er Series 5 er den beste smartklokka på markedet akkurat nå, så prishoppet kan være verdt det.

Fitbit Charge 4
Et aktivitetsarmbånd?

Fitbit Charge 4

fra 990:-

Hvis det uansett bare er aktiviteter du skal holde rede på kan det hende Watch GT 2e er litt fysisk stor å ha på lanken. Det finnes en rekke treningsarmbånd som er slankere og tilbyr omtrent samme funskjonalitet. Fitbit Charge 4 er et slikt armbånd, med god batteritid og automatisk registrering av søvn og aktiviteter. På aktivitetsfronten finner Charge 4 selv ut om du løper eller sykler, for eksempel, noe Huawei-klokka ikke gjør. Den er også rundt en hundrelapp billigere enn Watch GT 2e i skrivende stund. Ulempen med klokkereima blir imidlertid enda mer påtrengende her; her er det bare Fitbits egne reimer som passer.

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm LTE Stainless Steel
Den beste smartklokka for en Android

Samsung Galaxy Watch Active 2 44mm LTE Stainless Steel

fra 5622:-

Samsung Galaxy Watch Active 2 er både en munnfull å si, og til dobbel pris av Watch GT 2e en heftig sak å betale for også. Men heldigvis får du masse god funksjonalitet her. Designen er flott, og du kan bytte ut med helt vanlige klokkereimer hvis de slites ut. Skjermen kan stå på hele tiden, og både søvn og aktiviteter registreres automatisk. Du får mange flere funksjoner i en Watch Active 2 enn i Watch GT 2e, men den som kanskje skiller seg tydeligst ut er at Samsungs klokke har mobilnett og eSIM innebygget. Dermed kan du registrere den som ekstra passasjer på mobilabonnementet ditt, og glemme mobilen hjemme hvis du trener. Da kan du også bruke musikk du har "offlinet" til klokken fra Spotify.

annonse