Tek.no

Test

Canon Powershot SX100 IS

9 Apr 2008 04:00

Overbilkk

Introduksjon

Ultrazoomer – det vil si kameraer med minst 10x zoom – er en populær kategori hvor nesten alle de store produsentene har modeller. Canon har vært på banen lenge med sin S-serie og dagens versjon heter S5 IS. Dette er en populær modell, men er også et relativt stort og tungt kamera.

SX100 IS ble lansert høsten 2007 som et mindre og rimeligere alternativ til S5 IS. Canon har ofret litt funksjonalitet for å få et mer lommevennlig kamera. Canon er forøvrig ikke den eneste som har tenkt denne tanken. Fujifilm (S5800), Panasonic (TZ3/TZ5) og Sony (H3/H10) har lignende modeller.

Les hele testen her.

Fysisk

SX100 IS er litt mer plastikkaktig en storebror S5IS, men det virker likevel solid nok. En fordel med SX100 IS fremfor S5 IS er lameller som beskytter objektivet slik at det ikke er noe objektivdeksel å ta vare på. 10x zoom er ganske vanlig blant de rimeligste ultrazoomene, men 36mm som vidvinkel gjør at kameraet retter seg mer mot de som er interessert i tele enn vidvinkel.

I bruk

Vi savnet elektronisk søker, og ladetiden for blitsen var lang, men bortsett fra det gjorde SX100 det bra. Brukervennlighet og hastighet ved fokusering og bilde-til-bilde var meget bra.

Bildekvalitet

SX100 IS har bildekvalitet som er typisk for dagens kompaktkameraer. Bildene blir bra i godt lys, men med lite lys/høy ISO preges bildene av støy og støyfjerning. Store kontraster gir lett utbrente høylys.

Konklusjon

Bildegallerier

Les også