Tek.no

Test OnePlus 6

Du finner ikke en raskere mobil til en lavere pris

Men alt er ikke perfekt med OnePlus 6.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
26 Mai 2018 12:03

Introduksjon til OnePlus 6

OnePlus-telefonene er endelig offisielt tilgjengelige i Norden. Dette er telefoner som tradisjonelt har fokusert på mest mulig maskinvare til lavest mulig pris. Dermed har de også blitt yndlinger blant mobilnerdene, som gjerne har importert telefoner selv fra Kina.

Nå som vi alle kan gå rett ut for å kjøpe en - er det det vi bør gjøre? OnePlus 6 er telefonen som kanskje besvarer det spørsmålet.

Svaret er et ... kanskje. Det viktigste vi har å utsette på denne telefonen er kameraet, som fortsatt ikke helt kan konkurrere med de beste.

Men OnePlus 6 starter på rundt 5000 kroner i Norge, og til den prisen er det en særdeles god telefon å bruke.

Dette er et sammendrag. Få deg alle detaljene på neste side »

Dette er antakeligvis den billigste telefonen der innmaten er makset. Sammenlikner du direkte med andre viktige toppmodeller akkurat nå, så som Galaxy S9 og P20 Pro fra henholdsvis Samsung og Huawei, er ikke forskjellene åpenbare, selv om telefonene koster nær dobbelt så mye som det OnePlusen starter på. Om noe er det ofte slik at OnePlus gir deg mer enn de to dyrere konkurrentene.

Flott design

Kjapp og oppdatert. Bruksmessig er OnePlus 6 en særdeles god telefon - menyene stopper aldri opp.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I tillegg til å ha heftigere spesifikasjoner enn de fleste telefoner i samme prisklasse har OnePlus 6 også flott design å vise til. En bakside i kurvet glass med vinklet metallramme langs sidene gjør at den ser både pen og velbygget ut. Og den føles også nokså solid mellom lankene.

En heldekkende OLED-skjerm på forsiden bidrar til inntrykket, og skjermkvaliteten ser også svært god ut. Et lite skjermhakk av den typen som er så populær i dag har også blitt med, men hvis du ikke liker å se på den lille busslommen kan du velge å skjule den i programvare. Den forblir likevel synlig - informasjonen som vises i ørene som stikker opp på hver side av den blir værende, men bakgrunnsbildet skrus av for dette området, som dermed ellers blir svart.

Kjapp og fin i bruk

En superpraktisk liten knapp lar deg stille fysisk på om telefonen skal være stille eller bråke når noen ringer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sammen med lettdrevne menyer er dette veldig gode nyheter. Følelsen av flyt og at mobilen aldri stopper opp er svært sterk med OnePlus 6. Her går det meste som et olja lyn.

Ser du på ytelsgrafen vår på side 2 ser du at det ikke er noen andre Android-mobiler som yter like godt som OnePlus 6.

En hel haug valgmuligheter er også en opptur for deg som liker å tilpasse telefonene dine litt. Men vær obs på at ikke alt fungerer helt etter planen. Jo mer obskur funksjonen er, desto større virker det som om faren er for at den ikke er gjennomtestet. Ønsker du å ha batteriprosent eller oversikt over nedlastingsaktivitet i varselmenyen? Batteriprosenten kan du finne hvis du søker etter den, men bryteren som hører til finner du neppe. Og visning av nedlastingshastighet kan skrus på, men viser seg ikke.

Samtidig kom det en oppdatering midt i testperioden, og det kan tenkes at det kommer en ny med feilfikser i løpet av kort tid.

Det er først og fremst på kameraet det glipper litt for OnePlus 6. Bildene blir ikke detaljerte nok, og det er synlige tegn på at programvaren jobber litt i overkant aktivt for å forbedre bildene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

God til underholdning og spill er den også. Her kan det nevnes at hodetelefonkontakten fortsatt er med. Jeg hadde kanskje ønsket meg stereolyd i fronten av telefonen, men med kun én enkelt høyttaler på utsiden blir det med litt boksete monolyd.

Til grunnleggende bruk som ringing og teksting er OnePlus 6 også god. Den kunne muligens hatt noe mer høylytt ringehøyttaler, og litt større batteri. Men alt dette er omtrent på snittet bra.

Middels kamera

Der vi har flest høner å plukke med OnePlus 6 er på kameraet. Det sliter ofte med å gi riktig hvitbalanse, og bildene tenderer mot det blågrå. Telefonen tegner opp oppskarpingsstreker som er i overkant synlige. Det betyr riktig nok at skarpe kontraster i bildet blir tydelige, men det understreker mangelen på detaljer der den ikke får nok lys.

Se flere bilder tatt med og av OnePlus 6 på neste side »

Og det skal ikke være veldig mørkt før du begynner å legge merke til at det ikke egentlig er så mange detaljer i bildene som du kanskje forventer ut fra førsteinntrykket. I tillegg har fargene en tendens til å flyte over i hverandre når det blir mye av den samme fargetonen i bildet.

OnePlus 6 tåler fint sammenlikning med telefoner til sju til ni tusenlapper på alt unntatt kamerafronten. Mens her blir den forbigått av selv rimeligere telefoner. Når vi vet at Galaxy S8 støtt og stadig er på tilbud rundt 5000 kroner er det absolutt telefonen du bør velge om du vil ha et bedre mobilkamera til samme pris.

Er du bare ute etter en telefon uten å være så opptatt av kameraet blir valget fort vanskeligere igjen. For OnePlus 6 er en helt fabelaktig telefon å bruke. I stor grad er den også finfin å ta bilder med, helt til du begynner å se riktig nærme på dem.

Alternativ til OnePlus 6

OnePlus 6 128GB
8.5
Meget bra

OnePlus 6 128GB

sitat"OnePlus 6 gir knall brukeropplevelse, men kameraet kunne vært bedre."

Fordeler

 • Krysse av
  Lynrask i bruk
 • Krysse av
  Lader kjapt
 • Krysse av
  Gode menyer
 • Krysse av
  Mange valgmuligheter
 • Krysse av
  Hodetelefonkontakt
 • Krysse av
  Godt med lagringsplass og RAM

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke plass for minnekort
 • Bytt
  Kameraet kunne vært kvassere
 • Bytt
  Skjermen reagerer på "kanttrykk"

Les også